Τα λεφτά είναι πολλά. Ακόμα κι αν υπάρξουν αλλαγές στο σχέδιο της Κομισιόν, ο συνδυασμός των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, με τα περίπου 19 δισ ευρώ από το επόμενο ΕΣΠΑ αποτελεί χρυσή ευκαιρία- ίσως την τελευταία- για να μπορέσει η ελληνική οικονομία να κάνει το άλμα, με ένα “ελατήριο” 50 δισ ευρώ.

Να κάνει διαχειρίσιμη την ζημιά από τον κορωνοϊό θέλει το ΥΠ.ΟΙΚ, που συνεχίζει τον σχεδιασμό του για την μείωση φόρου σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις 

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει τον κίνδυνο ενός νέου Μνημονίου εξαιτίας της κρίσης του κορωνοϊού εξέφρασε κατηγορηματικά ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πάολο Τζεντιλόνι, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι παρά την υψηλή ύφεση της φετινής χρονιάς η χώρα θα ανακάμψει δυναμικά το 2021. 

Η έκθεση της Κομισιόν για την 6η αξιολόγηση προβλέπει ύφεση 10% για την Ελλάδα και ανάβει το πράσινο φως για τα κέρδη ομολόγων ύψους 748 εκ ευρώ.

Χτες ανακοινώθηκαν μέτρα στήριξης της οικονομίας και τον εργαζομένων από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όσα ανακοινώθηκαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

Έκλεισε το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 7ετούς ομολόγου, με προσφορές που ξεπέρασαν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ και το επιτόκιο δανεισμού να κινείται στη ζώνη του 2%.

Περισσότερα Άρθρα...