Στουρνάρας: Δεν τολμώ να βγω μόνος από το σπίτι μου

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Tools

stournaras bild

«Όποιος γίνεται στην Ελλάδα υπουργός Οικονομικών, γνωρίζει τι θα αντιμετωπίσει. Δεν φοβάμαι αυτή την στιγμή, αλλά είναι αλήθεια ότι τα μέτρα ασφαλείας μου αυξήθηκαν. Δεν τολμώ πλέον να βγω μόνος μου από την πόρτα του σπιτιού μου, δεν είναι πια δυνατόν να κάνω σπορ ή να βγω με φίλους», δηλώνει στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Bild ο Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με τη σφαίρα που στάλθηκε πρόσφατα στο γραφείο του.

Ο κ. Στουρνάρας εμφανίζεται βέβαιος ότι δεν θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους εντός του 2013, ενώ εξηγεί ότι προηγούμενες δηλώσεις του περί νέας αναδιάρθρωσης εντός του έτους παρερμηνεύθηκαν και τονίζει: «Παρεξηγήθηκαν (ενν. οι δηλώσεις). Για μία ακόμη φορά, δεν θα έχουμε άσχημα νέα από την Ελλάδα αυτή τη χρονιά».

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε κατά ακόμη και της σκέψης για ενδεχόμενη χρεοκοπία. «Μια κυπριακή χρεοκοπία δεν θα έπρεπε καν να συζητείται. Η επίδραση ντόμινο για την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρωζώνη θα ήταν ανυπολόγιστη. Είμαι βέβαιος ότι η Κύπρος μπορεί να διασωθεί».