Τι έλεγε ο Σαμαράς για τον Βενιζέλο και αντίστροφα, ένα χρόνο πριν!

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Tools

Samaras-Benizelos

Ήταν 4 Μαϊου του 2012 και το πολιτικό θερμόμετρο είχε ανέβει στα ύψη. Η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν προ των πυλών της εξουσίας και το ΠΑΣΟΚ ένα βήμα πριν την πτώση του. Στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία είχε αρχίσει να κυκλοφορεί ένα σενάριο: Αυτό της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς όμως το απέρριπτε κατηγορηματικά ενώ επιτίθετο στο ΠΑΣΟΚ και στον κ. Βενιζέλο με βαρείς χαρακτηρισμούς. «Δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει τέτοια συγκυβέρνηση, συμφέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ, για να πέσει στα μαλακά, συμφέρει τη διαπλοκή και τα εξωθεσμικά κέντρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε

“Αν κάναμε κυβέρνηση μαζί με το ΠΑΣΟΚ, θα ήμασταν αιχμάλωτοι της δικής του πολιτικής. Θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κρατάμε συνεχώς ισορροπίες, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε μεγάλα άλματα. Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα, ισχυρή εντολή και ισχυρή κυβέρνηση για να φύγουμε μπροστά. Συγκυβέρνηση θέλουν κατά βάθος και τα μικρά κόμματα, για να την καταγγείλουν».

Παράλληλα ο σημερινός πρωθυπουργός αποδοκίμαζε με κάθε τρόπο το σημερινό κυβερνητικό του εταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο.

“Ο κ. Βενιζέλος έχει σήμερα το θράσος να με κατηγορεί ότι θέλω να γίνω πρωθυπουργός. Του απαντώ: αν ήθελα να γίνω πρωθυπουργός με κάθε τίμημα, θα τον άφηνα να διαλύσει τη χώρα πέρυσι το Νοέμβριο και θα έβγαινα με 60%».

 

Τι έλεγε για τον Σαμαρό ο Βενιζέλος τον Μάιο 2012

"Απέναντί μας λοιπόν έχουμε όχι ένα κεντροδεξιό μέτωπο, αλλά το μέτωπο της καθαρής και σκληρής δεξιάς, της "καραδεξιάς" όπως θα έλεγε ο φίλος μας ο Απόστολος Κακλαμάνης. Μια συσπείρωση ακραίων στην πλειοψηφία τους στοιχείων, που επανέρχονται στην κοίτη τους στο όνομα μιας μικροπαραταξιακής επιδίωξης". Έχουμε απέναντί μας τον κύριο Σαμαρά και το κόμμα του".

Ένα χρόνο μετά τα πράγματα έχουν αλλάξει ραγδαία. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκυβερνούν, ενώ Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος πορεύονται πλέον χέρι χέρι. Είναι προφανές ότι ο μόνος λόγος για τη συγκυβέρνηση αυτή, ήταν η ανάγκη παραμονής στην εξουσία. Και όσο για το στίγμα της; Το έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς ένα χρόνο πριν...

Ποιος πλέον να πιστέψει ποιον και γιατί! Τα συμπεράσματα δικά σας...