Καταδύθηκε σε μεγάλο βάθος του Σαρωνικού η τραυματισμένη νεαρή φάλαινα μετά την ισχυρή φαρμακευτική αγωγή

Οικολογία
Tools

falaina alimos

Σε μεγάλο βάθος καταδύθηκε η νεαρή φάλαινα που βρέθηκε στα νερά του Π. Φαλήρου, μετά την τελευταία ισχυρή φαρμακευτική αγωγή που της χορηγήθηκε, σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας.

Η νεαρή αρσενική φάλαινα (Ziphiuscavirostris) που βρισκόταν από το πρωί στον όρμο Σελήνια της Σαλαμίνας, καταδύθηκε σε μεγάλο βάθος και κατευθύνθηκε προς τα ανοικτά στον Σαρωνικό κόλπο κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Ωστόσο το Λιμενικό Σώμα, σε συνεννόηση με το ΥΠΕΝ θα παραμείνει σε επαγρύπνηση με συνεχείς περιπολίες γύρω από το νησί για τα επόμενα 24ωρα», σημειώνεται.

Όπως αναφέρει η ομάδα Διάσωσης του ΑΡΙΩΝ στο διαδίκτυο "μετά τη χορήγηση της κατάλληλης θεραπευτικής αγωγής ο "ZΙΦΙΟΣ" έδειξε σημεία έντονης βελτίωσης".

Αναφέρει επίσης ότι ενώ είχε προγραμματιστεί να γίνει ακτινολογικός έλεγχος στο ρύγχος, το ζώο απομακρύνθηκε από μόνο του πλέοντας προς τα ανοιχτά.

Οι κτηνίατροι βιολόγοι και εθελοντές δύτες παραμένουν στην περιοχή μέχρι νεοτέρας ενώ έχουν ενημερωθεί και τα πλησιέστερα λιμεναρχεία σε περίπτωση που ο "ΖΙΦΙΟΣ" επαναπροσαράξει σε άλλη περιοχή.

Εξειδικευμένοι κτηνίατροι του Δικτύου Διάσωσης Θαλάσσιων Θηλαστικών υπό την επιστημονική καθοδήγηση της Καθηγήτριας Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Νατάσσας Κομνηνού χορήγησαν στο αδύναμο θηλαστικό αντιβιοτικά, παυσίπονα και κορτιζόνη, παραμένοντας σε ετοιμότητα να παρέμβουν σε περίπτωση που ο ζιφιός εντοπιστεί εκ νέου σε αβαθή νερά.