Δ. Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Σε πλήρη λειτουργία το πρόγραμμα Καφέ Κάδου υπολειμμάτων τροφών (Διαλογή στην πηγή)

Οικολογία
Tools

Το πρόγραμμα Καφέ κάδου επεκτείνεται στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με επόμενη στάση την συνοικία Δικηγορικά της Δ.Ε. Βούλας, όπου τα σαββατοκύριακα 12- 13 και 19-20 Φεβρουαρίου θα γίνει διανομή των Καφέ Κάδων υπολειμμάτων τροφών στις κατοικίες της περιοχής.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα παραδώσουν πόρτα – πόρτα έναν καφέ κάδο 120lt ανά κτίριο, έναν μικρό κάδο κουζίνας ανά νοικοκυριό (για τη διαλογή των υπολειμμάτων τροφών εντός της κουζίνας), χάρτινες σακούλες (για χρήση κατά τη διαλογή) και έναν σάκο εδαφοβελτιωτικό VITA-GREEN, το οποίο παράγει ο Δήμος από τα οργανικά υπολείμματα που συλλέγονται στου καφέ κάδους.

Σημαντικός συντελεστής της προσπάθειας του Δήμου, αποτελεί η ενεργή συμμετοχή και ανταπόκριση των κατοίκων για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, θα είναι διαρκώς δίπλα στους πολίτες για τους υποστηρίξει και να τους βοηθήσει ώστε το πρόγραμμα διαλογής στην πηγή υπολειμμάτων τροφών να επεκταθεί στο σύνολο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέχρι το τέλος του 2022.

Υπενθυμίζουμε ότι το καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) εφαρμόζεται από τα τέλη του 2019 στα Πηγαδάκια και στο Δίλοφο ενώ το πρόγραμμα χωριστής συλλογής των υπολειμμάτων τροφών σε καφέ κάδο που υλοποιούνται και επεκτείνονται σε Μηλαδέζα, Βουλιαγμένη, Δίλοφο και πλέον σε Δικηγορικά. 

Οδηγίες για τον καφέ κάδο

Στον Καφέ Κάδο ρίχνουμε: υπολείμματα μαγειρεμένων τροφών μαζί με τα κόκκαλα, υπολείμματα καφέ και τσάι μαζί με τα φίλτρα τους, φρούτα και λαχανικά με τις φλούδες και τα κοτσάνια τους, ψωμί, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια, τσόφλια αυγών, γαλακτοκομικά, λίγα φύλλα και μικρές ποσότητες στάχτης.

Στον Καφέ Κάδο ΔΕΝ ρίχνουμε: νωπά κρέατα και νωπά ψάρια, μαγειρικά λάδια, λίπη, συσκευασίες μεταλλικές, πλαστικές ή χάρτινες, κάψουλες καφέ, ξύλινα αντικείμενα, πριονίδι, αποτσίγαρα, ακαθαρσίες κατοικίδιων.

Πρακτικές συμβουλές

Αφήνουμε τα υγρά υπολείμματα να στραγγίξουν πριν τα απορρίψουμε στον κάδο ή τα τυλίγουμε με εφημερίδα/χαρτί.
Απορρίπτουμε τα υπολείμματα τροφών είτε σε σακούλες (βιοαποδομήσιμες/ κομποστοποιήσιμες ή χάρτινες μαναβικής) είτε χύμα.
Αποφεύγουμε τη χρήση πλαστικής σακούλας

aftodioik