Συνάντηση των 3 Δημάρχων του Ελληνικού με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ - Η κοινή δήλωσή τους

Περιβάλλον
Tools

elliniko apopsi apo aera

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Πιστιώλα, είχαν σήμερα Δευτέρα οι δήμαρχοι, Αλίμου, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Γλυφάδας, κ.κ. Ανδρέας Κονδύλης, Γιάννης Κωνσταντάτος και Γιώργος Παπανικολάου.

Θέμα της συζήτησης των Δημαρχων με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ήταν οι περαιτέρω ενέργεις για την αξιοποίηση του Ελληνικού, ενώ παράλληλα του έθεσαν σοβαρές παράμετρους, όσον αφορά στα ζητήματα της ισόρροπης ανάπτυξης της περιοχής, του σεβασμού στο περιβάλλον, στην ανταποδοτικότητα στους όμορους Δήμους, στην ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κ.α.

Παράλληλα του γνωστοποίησαν την απόφασή τους να ανοίξουν τη σχετική δημόσια συζήτηση για το θέμα, "βάση ενός οδικού χάρτη" ενεργειών που είχε συμφωνηθεί μεταξύ τους, έπειτα από συνάντηση που είχαν το περασμένο Σάββατο. 

Όπως αποφασίστηκε οι τρεις δήμαρχοι θα πραγματοποιήσουν ειδικά δημοτικά συμβούλια με θέμα την αξιοποίηση του πρ. Αεροδρομίου του Ελληνικού στους δήμους τους, ενώ θα υποβάλλουν και αίτημα να συναντήσουν τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, ενώ  προετοιμάζεται και κοινή συνέντευξη τύπου για το θέμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι αύριο θα έχει ανακοινωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της "Ελληνικό ΑΕ", στην σύνθεση του οποίου θα βρίσκεται και ένας εκ των τριών δημάρχων.

Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ έχει ως εξής:

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού, οι Δήμαρχοι των τριών όμορων πόλεων, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου πήραμε πρωτοβουλία και επιδιώξαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να ενημερωθούμε για το ζήτημα της αξιοποίησης του πρώην Αεροδρομίου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ, συζητήθηκε εκτενώς η αξιοποίηση της έκτασης και ο σχεδιασμός του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο κ. Πιτσιόρλας μας τόνισε ότι «το έργο του Ελληνικού βρίσκεται στο άμεσο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, με βάση τις διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας και η υλοποίησή του θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα».

Εν όψει της συνέχισης της διαδικασίας, οι Δήμαρχοι των τριών πόλεων επισημάναμε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη ως σοβαρές παράμετροι τα ζητήματα που θέτουμε, όπως η ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η ανταποδοτικότητα στους όμορους Δήμους, η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Με αυτά τα δεδομένα, οι Δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου ξεκινάμε άμεσα σειρά ενεργειών και πρωτοβουλιών, με πρώτο βήμα τη σύγκληση των Δημοτικών μας Συμβουλίων για να γίνει αναλυτική συζήτηση σε σχέση με τις ανάγκες των όμορων Δήμων και των τοπικών κοινωνιών. 

Στη συνέχεια προγραμματίζουμε τη σύγκληση κοινού, διαδημοτικού συμβουλίου, ενώ θα υποβάλουμε και αίτημα συνάντησης μας με τον κ. Πρωθυπουργό για το ζήτημα. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και κοινή μας συνέντευξη τύπου για το θέμα.