Ταχύτατες οι εξελίξεις: Ορίσθηκε το νέο Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. Η σύνθεσή του

Περιβάλλον
Tools

taiped

Η Σουλτάνα (Νανά) Σπυροπούλου αναλαμβάνει χρέη προέδρου και διευθύνουσας συμβούλου στην εταιρία «Ελληνικό ΑΕ», ενώ ορίστηκαν τα νέα μέλη που θα αντικαταστήσουν τους παραιτηθέντες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της συγκεκριμένης εταιρίας είναι πλέον η Σουλτάνα Σπυροπούλου που έχει διατελέσει και αναπληρώτρια Δήμαρχος Αθηναίων και αντιδήμαρχοις Τεχνικών Εργων.

Η κυρία Σπυροπούλου είναι Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ). Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου κατοικεί μέχρι σήμερα και είναι μητέρα δύο παιδιών. Εργάστηκε στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, όπου από τη θέση της διευθύντριας τεχνικών έργων επέβλεψε την κατασκευή δεκάδων οικισμών, την επισκευή εργα- τικών κατοικιών μετά τον σεισμό του 1999, την μελέτη του Ολυμπιακού Χωριού κ.α.

Σήμερα ως ελεύθερος επαγγελματίας ασχολείται στη διοίκηση και κατασκευή έργων, όπως η επισκευή του πυρόπληκτου οικισμού «Μάκιστος» στην Ηλεία, η ανέγερση της «Ογκολογικής Μονάδας Παίδων στην Αθήνα» κ.α. Διετέλεσε επίσης αντιδήμαρχοις Τεχνικών Εργων στον Δήμο Αθηναίων.

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ:

Spyropoulou Nana

«Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει ότι ορίστηκαν τέσσερα νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικό Α.Ε. σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων.

Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος είναι η Σουλτάνα (Νανά) Σπυροπούλου ενώ οι Ιωάννης Κωνσταντάτος (Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης), Ιωάννης Μανούσος και Αθηνά –Μαρία (Νάγια) Κόλλια ορίστηκαν μέλη».

Προτεραιότητες της νέας Προέδρου - CEO και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ

Αμέσως μετά την τοποθέτησή της στην “Ελληνικόν Α.Ε.”, προτεραιότητα της νέας προέδρου - CEO θα είναι να ξεκινήσει μια συζήτηση με το επενδυτικό σχήμα προκειμένου αυτό να βελτιώσει τα ανταλλάγματα τόσο προς τους όμορους Δήμους, όσο και προς το Δημόσιο. Ηδη, το θέμα τέθηκε σε προ ημερών συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στεργιο Πιτσιόρλα, οι δήμαρχοι των τριών όμορων περιοχων, δηλαδή οι Γιάννης Κωνσταντάτος (Ελληνικό-Αργυρούπολη), Γιώργος Παπανικολάου (Γλυφάδα) Ανδρέας Κονδύλης (Αλιμος).

Οι δήμαρχοι ζητουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να του εκθέσουν τα αιτήματά τους, δηλαδή «την ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής, το σεβασμό στο περιβάλλον, την ανταποδοτικότητα στους όμορους Δήμους, την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Το επενδυτικό σχήμα που είχε αναδειχθεί πλειοδότης στο διαγωνισμό με προσφορά 915 εκατ. ευρώ, απαρτίζεται από τη Lamda Development, και το Global Investment Group, στο οποίο συμμετέχουν ο κινεζικός όμιλος Fosun Group, και η Eagle Hills η οποία απορρόφησε πρόσφατα την Al Maabar από το Abu Dhabi. Λόγο έχει και το αμερικανικό private equity, Blackstone, καθώς αυτό ελέγχει μετοχικό ποσοστό στη Lamda Development της τάξης του 20%.

Προ μηνών απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε απορρίψει τις ενστάσεις της Περιφέρειας Αττικής αλλά και πολιτών, διατάζοντας την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης. Το Νοέμβριο του 2014 το ΤΑΙΠΕΔ είχε υπογράψει με τους επενδυτές σύμβαση παραχώρησης που συνοδεύτηκε από την καταβολή εγγυητικής επιστολής ύψους 30 εκατ. ευρώ.

Εκτοτε ξεκίνησε μια διετής περίοδος εντός της οποίας το Δημόσιο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε. Ηδη, ο ένας χρόνος πέρασε δίχως να έχει γίνει το παραμικρό. Αν το Δημόσιο συνεχίσει να κωλισιεργεί έως και το Νοέμβριο του 2016, τότε το επενδυτικό σχήμα έχει το δικαίωμα να αποχωρήσει από το ντιλ, χωρίς να χάσει την εγγυητική του.