Αθηνά Ωνάση: Οριστικό το διαζύγιο. H προσωπικότητά της και η Ελλάδα

Showbiz - Music
Tools

onasi athina

Χωριστούς δρόμους ακολουθούν από ότι φαίνεται μετά από 11 χρόνια γάμου η Αθηνά Ωνάση και ο Αλβάρο ντε Μιράντα Νέτο.

Την είδηση του διαζυγίου που έπεσε σαν βόμβα επιβεβαίωσε και η κουμπάρα του ζευγαριού κα. Κοτρωνάκη μιλώντας στην εφημερίδα Secret.

«Με την Αθηνά μιλάω αλλά δεν θα σας πω για το διαζύγιο της. Αν θέλει θα σας πει η ίδια γι’ αυτό. Είναι δικό της θέμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα πολλοί είναι οι λόγοι που οδήγησαν το ζευγάρι στο χωρισμό. Ενας από αυτούς ήταν και η αδυναμία του Ντόντα για το γυναικείο φύλο αλλά και η πλούσια ζωή που ήθελε να κάνει σε αντίθεση με την Αθηνά η οποία απείχε από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ενας άλλος λόγος ήταν πως η 31χρονη κληρονόμος ήθελε να αποκτήσει δικό της παιδί σε αντίθεση με τον σύζυγό της ο οποίος και έχει ήδη δύο.

Βέβαια το κερασάκι στην τούρτα όμως αναφέρει η εφημερίδα ήταν ένα τρίτο πρόσωπο που μπήκε στη ζωή της Αθηνάς που δεν είναι άλλος από έναν παιδικό της φίλο.

Χριστίνα και Αλβάρο

«Όντας πλέον αποκομμένη από τη χώρα της και το οικογενειακό της περιβάλλον, γνώρισε 11 χρόνια πριν τον Αλβάρο. Το κορίτσι αυτό δεν ένιωσε ποτέ τη θαλπωρή και τη ζεστασιά της πραγματικής οικογένειας. Ο Αλβάρο είχε ήδη ένα γάμο και ένα παιδί, τον ερωτεύτηκε και αποφάσισε να μείνει στη Βραζιλία».

Όπως σημειώνουν πάντως άνθρωποι που γνωρίζουν τη σχέση τους, η Αθηνά βρήκε στο πρόσωπο του Βραζιλιάνου αυτά που ακριβώς ζητούσε: Έρωτα, ασφάλεια και ενασχόληση με την ιππασία.
Η εκποίηση των σπιτιών στην Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά την απόσταση που πάντοτε χώριζε τη διάδοχο του Ωνάση με τη χώρα της, η Κική Φερούδη Μουτσάτσου, φέρνει ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα: «Το γεγονός ότι η Αθηνά εκποίησε τα σπίτια της οικογένειας, μετατρέποντάς τα σε οικόπεδα, δείχνει το πόσο δεν την ενδιέφερε να κρατήσει οτιδήποτε τη συνέδεε με την Ελλάδα. Αυτό που με πονάει περισσότερο όμως, καθώς εκεί πέρασα πολλά βράδια με χαρές, λύπες, αλλά και όλα όσα συνέβαιναν κατά καιρούς, είναι όταν είδα τα σπίτια να γίνονται οικόπεδα. Η ίδια η Αθηνά δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει στα όσα συνέβαιναν. Δεν ήταν συναισθηματικά δεμένη με τίποτα. Γι’ αυτό και πούλησε ακόμα και το Σκορπιό».

«Ο Ρουσέλ την είχε επηρεάσει καθοριστικά. Από την άλλη πλευρά κανένας από το Ίδρυμα δεν ενδιαφέρθηκε να ευαισθητοποιήσει την Αθηνά σε σχέση με την Ελλάδα και την περιουσία της. Και γιατί να το έκαναν άλλωστε;», αναρωτιέται ρητορικά η ιδιαιτέρα του Ωνάση.

Η απουσία ενός παιδιού και πώς επηρέασε το ζευγάρι

Για την Κική Μουτσάτσου, ο παράγοντας που έφερε τη μεγαλύτερη φθορά στο ζευγάρι ήταν η έλλειψη ενός παιδιού.

«Μετά από 10 χρόνια η Αθηνά δεν έκανε παιδί, παρά το γεγονός ότι το ήθελε διακαώς. Θα καταλάβετε καλύτερα πόσο το επιθυμούσε, αν σας πω ότι λάτρευε την κόρη του Αλβάρο, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν δικό της παιδί. Ξέρουμε άλλωστε ότι κατά κανόνα όταν δεν υπάρχει ένα παιδί να δέσει το ζευγάρι, η σχέση ξεφτίζει. Εάν υπήρξαν κι άλλοι παράγοντες που τους οδήγησαν στο χωρισμό δεν το γνωρίζω. Όπως και αν το δούμε σε τελική ανάλυση, το DNA της Αθηνάς καθορίζει τη θέλησή της. Κι εκείνη θέλει να είναι Ελληνίδα. Το είναι της δεν παύει να της υπαγορεύει την καταγωγή της. Όπου και αν βρεθεί, με όποιον και αν βρεθεί, ό,τι και να κάνει. Το γεγονός εξάλλου ότι μεγάλωσε αποκομμένη και όχι με τους πραγματικούς συγγενείς της, δεν είναι δική της ευθύνη».
Ομοιότητες και διαφορές μητέρας-κόρης, ο Ωνάσης και η υποτιθέμενη κατάρα

Στο τέλος ζητάω από την κυρία Μουτσάτσου να παραλληλίσει τις προσωπικότητες μητέρας και κόρης:

«Η Αθηνά σε αντίθεση με τη μητέρα της δεν παντρεύτηκε από αντίδραση, αλλά από έρωτα. Παρόλ’ αυτά και η ίδια είναι παρορμητική όπως ήταν και η μητέρα της, γεγονός που απέδειξε με τη φυγή της στη Βραζιλία και το γάμο της με τον Αλβάρο. Από την άλλη, το γεγονός ότι ο Ωνάσης ήταν αυτός που ήταν, δακτυλοδεικτούμενος, είναι γεγονός. Κι αυτό επηρέασε και τη ζωή της οικογένειάς του. Όπως συμβαίνει με όλους τους επιφανείς. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι ακολουθεί κάποια κατάρα την Αθηνά, όπως συνηθίζουν απερίσκεπτα να λένε κάποιοι.

Όσο για τον Ωνάση; Ήταν ένας άνθρωπος που δεν έπαιρνε ποτέ προφυλάξεις. Δεν είχε σωματοφύλακες. Παρά μόνο δύο αστυφύλακες στη Συγγρού και στην Όθωνος. Όταν εκείνος ερχόταν με την Cadillac, έπαιρναν την τσάντα του για να την ανεβάσουν στο γραφείο του. Κυρίως ήθελε να προφυλάξει τους εργαζόμενους. Φανταστείτε ότι είχε τοποθετήσει προστατευτικές μεμβράνες στα τζάμια, καθότι είχαμε δεχτεί απειλές και δεν ήθελε να μας βλέπουν είτε από το εγκαταλειμμένο κτίριο του ΦΙΞ που βρισκόταν απέναντι στα γραφεία, είτε από το δρόμο. Ο Ωνάσης δεν ήταν ποτέ φοβητσιάρης. Δεν τον ένοιαζε για τη ζωή του. Δεν υπολόγιζε τίποτα».