Έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φυσσούν

Showbiz - Music
Tools

FISOUNKORI

Έφυγε από τη ζωή ο Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης Πέτρος Φυσσούν σε ηλικία 84 ετών.

Ο Πέτρος Φυσσούν νοσηλευόταν από τις 20 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Σωτηρία με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Ο γνωστός ηθοποιός ήταν παντρεμένος με την Τέτα Χατζηχρήστου κόρη του γνωστού ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου.

Οικογενειακή κατάσταση

Η κόρη του αγαπημένου ηθοποιού αρχικά να είχε αποφασίσει να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα της, συμμετέχοντας σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις και αποσπώντας καλές κριτικές από όλους, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του Φυσσούν, όμως τελικά ακολούθησε το δρόμο του Θεού.

Η κόρη του Πέτρου Φυσσούν, Άννια - καρπός του έρωτά του με τη σύζυγό του, Νικολέτα - ξάφνιασε τους πάντες με την απόφαση της να εγκαταλείψει τα εγκόσμια και να προσχωρήσει στον μοναστικό βίο. Η απόφασή της αυτή να κάνει στροφή 360 μοίρες, αλλάζοντας το όνομά της σε μοναχή Πορφυρία, βρήκε μάλλον απροετοίμαστους τους γονείς της, πριν από 12 χρόνια.

Αρχικά, βρέθηκε σε ένα μοναστήρι της Βοιωτίας, ωστόσο στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ένα άλλο, στην Εύβοια αυτή τη φορά.

Δεν υπήρξαν πολλές φορές που βγήκε από το μοναστήρι το οποίο ήταν το ησυχαστήριό της, αλλά όταν είχε ενημερωθεί ότι ο πατέρας της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας, έσπευσε κοντά σε εκείνον και τη μητέρα της.

Τα οικονομικά προβλήματα και η απώλεια της αγαπημενή του συζύγου

Ο ηθοποιός και η σύζυγός του είχαν τα τελευταία χρόνια μεγάλα οικονομικά προβλήματα και σύμφωνα με δημοσιεύματα το 2013 η σπιτονοικοκυρά τους τους είχε κάνει έξωση γιατί δεν είχαν δυνανότητα να πληρώσουν τα ενοίκια. Τότε είχε βοηθήσει η εκκλησία και η ενορία τους και μετά το γολγοθά τους είχε βρεθεί σπίτι για να μείνουν. Τότε είχε κλονιστεί η υγεία του ηθοποιού και είχε καταρρεύσει μπροστά στα μάτια της συζύγου του Τέτας. Μεταφέρθηκε στο Σωτηρία όπου και νοσηλεύτηκε για αρκετές μέρες.

Δυο χρόνια μετά τον Ιούνιο του 2015, ο Πέτρος Φυσσού χάνει τη σύζυγό του Τέτα Χατζηχρήστου και ο πόνος και το σοκ γι΄αυτόν, είναι μεγάλος. Η απώλειά της, κλονίζει την υγεία του ακόμα περισσότερο

Τότε η κόρη τους Άνια Φυσσούν που είναι μοναχή είχε ζητήσει διακριτικότητα για το θάνατο της Τέτας Χατζηχρήστου, καθώς ο πατέρας της ήταν συντετριμμένος από τον χαμό του

Η ζωή του και επαγγελματική καριέρα

Ο Πέτρος Φυσσούν γεννήθηκε στις 5 Οκτωβρίου του 1933 και ήταν γιος πρόσφυγα απο τη Ρωσία που εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα μετά τη ρωσική επανάσταση. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης το 1954. Μέχρι το 1956 συνεργάσθηκε με το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Υπήρξε πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου στο χρονικό διάστημα 1961-1965 και στη συνέχεια ομοίως στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος 1976-1978. Στη θεατρική σκηνή ερμήνευσε όλα σχεδόν τα είδη θεάτρου, δράμα, κωμωδία, τραγωδία αλλά και επιθεώρηση.

Είχε συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (1965), Μόσχας και τότε Λένιγκραντ (1966), Αθηνών, Φιλίππων αλλά και στα Επιδαύρια. Υπήρξε θιασάρχης και θεατρικός επιχειρηματίας αλλά και μέλος του Ινστιτούτου Καταναλωτών. Είχε ασχοληθεί και με την πολιτική.

Τιμήθηκε με πολλά βραβεία όπως Α΄ ανδρικού ρόλου στα Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου 1963 και 1964 καθώς και με Α΄ Βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης το 1975.

Ήταν μόνιμος κάτοικος Αθηνών και μιλούσε Αγγλικά, Ρωσικά και Σουηδικά.

Φιλμογραφία

Οι Παράνομοι (1958)

Μια λατέρνα, μια ζωή (1958)

Οι Υπερήφανοι (1962)

Ο αδελφός Άννα (1963)

Όσα κρύβει η νύχτα (1963)

Προδοσία (1964)

Διωγμός (1964)

Η μοίρα του αθώου (1965)

Διχασμός (1965)

Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966)

Οι ένοχοι (1967)

Αυτή η γη είναι δική μας (1967)

Ο Αλύγιστος (1968)

Μπροστά στην αγχόνη (1968)

Η οργή του αδικημένου (1968)

Οι γενναίοι του Βορρά (1970)

Μαντώ Μαυρογένους (1971)

Αέρα, αέρα, αέρα (1972)

Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)

Rosmarinus Officinalis (2008)

The Flight of the Swan (2011)