Μελεκούνι, το αρχαίο ελληνικό σνακ που έκανε δυναμικά την επανεμφανισή του

Διατροφή
Tools

ΜΠΟΡΕΙ να το έτρωγαν δούλοι, άμα τελείωσαν τον Κολοσσό, να έβγαιναν σεργιάνι οι ιππότες, για να το δώσουν στην καλή τους. Ισως όλοι αυτοί να το μοιράζονταν στην καθημερινότητά τους.

Το «Μελεκούνι» αποτελεί διαχρονικό κέρασμα σε χαρές των κατοίκων της Ρόδου

Το «Μελεκούνι», ενεργειακό σνακ, από αρχαιοτάτων χρόνων, φλερτάρει με την Αρχαία Ελλάδα, κάνει ό,τι μπορεί για τη μεσαιωνική και ξανασπιντάρει σήμερα, έξω από τα στενά όρια της Ρόδου.

Το «Μελεκούνι» αποτελεί διαχρονικό κέρασμα σε χαρές των κατοίκων του σμαραγδένιου νησιού, γάμους και βαφτίσια. Παράγεται από μέλι, αμύγδαλα, σουσάμι, φλούδα πορτοκάλι, φρέσκο χυμό λεμονιού, κανέλλα και μοσχοκάρυδο.

Διαφοροποιημένο, μοναδικό στα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά (το μόνο με αμύγδαλα, μπαχαρικά και εσπεριδοειδή), σε ρομβοειδές σχήμα, καταφέρνει ν' ακροβατεί ανάμεσα στις μπάρες ξηρών καρπών και τα παστέλια.

Και μάλιστα διαλαλεί την ελληνικότητά του, αφού το κατοχυρωμένο όνομά του προέρχεται από την αρχαία Ελλάδα, σε αντίθεση με το λατινογενές παστέλι.

Καλύπτοντας τη σύγχρονη τάση διατροφής «χωρίς ζάχαρη», τα πάει καλά παρά την οικονομική κρίση, διότι προσπαθεί να προσεγγίσει, εκτός από τους φανατικούς οπαδούς του, κι ειδικές κατηγορίες του πληθυσμού που κάνουν δίαιτες, νηστεύουν κ.ά.

Οι υπεύθυνοι είναι ευχαριστημένοι, αφού είναι στα ράφια της Αθήνας για τρίτη χρονιά. Σ' όποια αλυσίδα σούπερ μάρκετ τοποθετήθηκε ύστερα από λίγο διάστημα κατέλαβε την πρωτιά στις πωλήσεις, ανά κωδικό, δείχνοντας πλάτη στ' άλλα παστέλια.

Συν τοις άλλοις, προλαβαίνει κι όσους κοιτούν στα ράφια την τιμή, διότι με βάση την πολιτική της εταιρείας είναι 15%-30% φθηνότερο, ικανοποιώντας τις ανάγκες και του καταναλωτή, για ποιοτική, υγιεινή διατροφή, χωρίς να πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του.