Συνεχίζεται η επέλαση της γρίπης - Στους 83 οι νεκροί!

Γενικά
Tools

gripi

Συνεχίζεται η επέλαση της γρίπης στη χώρα. Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), οι νεκροί λόγω της γρίπης ανέρχονται πλέον στους 83, με τα θύματα να ανήκουν στην πλειονότητά τους σε ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά να μην έχουν εμβολιαστεί για τους ιούς της γρίπης.

Άλλοι 57 άνθρωποι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), δίνοντας μάχη για τη ζωή τους, καθώς οι επιπλοκές που εμφάνισαν μετά τη νόσησή τους με τη γρίπη είναι πολύ σοβαρές.

Συνολικά από την αρχή του έτους, οπότε εμφανίστηκε με χαμηλή ταχύτητα το κύμα της γρίπης στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα έχουν καταγράφει 240 βαριά περιστατικά της εποχικής γρίπης που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο πανδημικος ιός Α(Η1Ν1) που κυριαρχεί φέτος στην εποχική γρίπη βρήκε χωρίς θωράκιση τους Έλληνες, είτε γιατί δεν είχαν πια φυσική ανοσία από την περίοδο της πανδημίας, είτε γιατί δεν εμβολιάστηκαν όπως έπρεπε, ιδίως οι χρόνιοι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι.

Μοναδικό "όπλο" των ασθενών με γρίπη είναι πλέον τα αντιικά φάρμακα τα οποία διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων.