Τρεις δόσεις τακτικής επιχορήγησης έτους 2020 “για υλοποίηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων”, δηλαδή με άλλα λόγια τρεις δόσεις από την παλαιότερα ονομαζόμενη “ΣΑΤΑ”, έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

Με Απόφαση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Φ.Ε.Κ. Β’ 3768/7.9.2020) διαπιστώθηκε η συνδρομή των προϋποθέσεων για την έναρξη της παραγωγικής λειτουργίας υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης και των απαιτούμενων δικαιολογητικών ατομικών αιτημάτων ΕΟΠΥΥ στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

Με δύο Αποφάσεις της Υπηρεσιακής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών κατανεμήθηκαν χθες συνολικά 114.383.214,67 ευρώ στους Δήμους και τις Περιφέρειες της Χώρας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κ.Ε.Π. (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.) προκηρύσσει ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ από το Σάββατο 08/08/2020 με ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ σε συνέχεια καταγγελιών για την τροπολογία που νομιμοποιεί την ανάθεση αλλότριων καθηκόντων με αποφάσεις Δημάρχων σε υπαλλήλους του κλάδου Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΔΥΠ) που στελεχώνουν και υποστηρίζουν τη λειτουργία των ΚΕΠ.

Eκδόθηκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), στην οποία προβλέπεται o αριθμός προσωπικού προς πρόσληψη στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων.

Καταγγελίες εκδόθηκαν τόσο από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ όσο και από την Λαϊκή Συσπείρωση για αιφνιδιαστικές αποφάσεις του ΕΔΣΝΑ που προβλέπουν προσωρινή ανακατασκευή του υπάρχοντος ΧΥΤΑ για εξασφάλιση μεγαλύτερης χωρητικότητας και επέκταση σε τρίτη φάση.

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους εργαζομένους στα ΚΕΠ της Χώρας αποδεικνύεται πως ήταν η διάταξη (πλέον παρ.1 αρ.135 ν.4174/2020) που αντικατέστησε το θεσμικό πλαίσιο περί ανάθεσης καθηκόντων.

Περισσότερα Άρθρα...