XIONI nyfada

Ενόψει της νέας επιδείνωσης του καιρού ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης για την προστασία των πολιτών από το δριμύ ψύχος διαθέτει θερμαινόμενες αίθουσες:

Α΄ ΚΑΠΗ
Αλεξιουπόλεως 27, Αργυρούπολη, τηλ. 210 9920246, 210 9958620.

Β΄ ΚΑΠΗ
Λεωφόρος Ιασωνίδου 35, Ελληνικό, τηλ. 210 9614324.

Οι χώροι θα είναι ανοικτοί Δευτέρα 5/1 έως Παρασκευή 10/1, 07:00 - 15:00.

Σε περίπτωση ανάγκης ή για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με:

1) Κρητικό Βασίλη, Αντιδήμαρχο Δ/νσης Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας, τηλ. 6944 257035

2) Μηνόπουλο Κωνσταντίνο, Αντιδήμαρχο Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, τηλ. 6944 730863

Tι πρέπει να κάνουμε σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων και παγετού

silvercity 2920

Κάθε χρόνο λέμε ότι τα χειρότερα πέρασαν και η ελπίδα για το καλύτερο είναι μπροστά μας.

Αυτό ευχόμαστε για όλες και όλους και για την 3η δεκαετία του 21ου αιώνα που μόλις ξεκίνησε.

Κλείνοντας το 2019 αφήνουμε πίσω μας μια χρονιά με πολύ στεναχώρια για όσα μας βάρυναν, για όσα μας έκλεψαν το χαμόγελο, για αυτούς/-ες που μας άφησαν, για όσα περιμέναμε να γίνουν και δεν έγιναν. Αλλά και με ικανοποίηση για όσα έγιναν και μας χαροποίησαν, που, δυστυχώς συμβαίνει να είναι τα λιγότερα.

1-1-2020: Το 9ο ξεκίνημα μιας ακόμη χρονιάς μαζί σας, παραμένοντας αθεράπευτοι λάτρεις και κυνηγοί της σημαντικότερης είδησης/πληροφορίας για εσάς, για την πόλη, για την χώρα και τον κόσμο. Από την "Ασημένια Πόλη", συνεχίζουμε άοκνοι αυτό το εξαιρετικά επίπονο έργο!  

Αυτός ήταν ο αρχικός στόχος μας από τον σχεδιασμό του "silvercity,gr" και παραμένει ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια.

Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για την στήριξή σας, που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε και σας ευχόμαστε, όπως ευχόντουσαν και οι παλαιότεροι:

ΑΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2020

bazar1

Τα Χριστούγεννα έρχονται όπως και το ‘’ 3ο Bazaar της Φιλοζωικής Παρέμβασης Ελληνικού Αργυρούπολης offer & save’’

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Bazzar στην καρδιά της πόλης το οποίο διοργανώνετε σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 15 Δεκεμβρίου ( Σάββατο & Κυριακή).

Για δύο συνεχόμενες μέρες από τις 10:00 έως τις 20:00 . Σας περιμένουμε στο Γ ‘ ΚΑΠΗ Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Λ. Βουλιαγμένης 602 &Ιμέρας κτήριο Ιμέρας ) . Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με πλήθος ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους με δωρεάν συμμετοχή από τους επισκέπτες !!

To Αναλυτικό πρόγραμμα:.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14/12

• 18:00 ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ‘’Θρασύβουλος. Ένας ποντικός με καρδιά από παρμεζάνα’’ Ο Θρασύβουλος είναι ένας ποντικός διαφορετικός από τους άλλους. Αγαπάει την παρμεζάνα περισσότερο και από την ίδια του τη ζωή αφού ριψοκινδυνεύει κάθε φορά που τρυπώνει στο σπίτι της γάτας Φλάφυ για να φάει το αγαπημένο του τυρί.

Τι συμβαίνει όμως όταν η Φλάφυ εγκαταλείπεται στο δρόμο από το αφεντικό της; Ο Θρασύβουλος με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα αποδείξει ότι έχει πράγματι μια καρδιά από παρμεζάνα. Κουκλοθεατρική παράσταση με χρήση γαντόκουκλας που ευαισθητοποιεί παιδιά και ενηλίκους για την ευθύνη απέναντι στα οικόσιτα ζώα.

• 17:00 ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ FACE-PAINTING ‘’Φοράω τα Χριστούγεννα στο πρόσωπο μου’’

ΚΥΡΙΑΚΗ 15/12

• 11:00 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΗΛΟΥ ‘’ Το Ταρανδάκι του γλυκούλι Άγιου Βασίλη ‘’ από το Παίξε -Γέλασε

• 17:00 ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ Η Εικαστικός και συγγραφέας Μαρία Μπιλλήρη δίνει ιδέες στα παιδιά για τη δημιουργία πρωτότυπων παιχνιδιών από απλά καθημερινά υλικά .

Στο Bazaar όμως θα βρείτε και μοναδικές ευκαιρίες για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές σας ....

l "Second hand " ρούχα , αξεσουαρ, ηλεκτρικές συσκευές , είδη οικιακής χρήσης παιχνίδια βιβλία , μικροέπιπλα κ.α )

l Πλούσια δώρα στην λαχειοφόρο αγορά μας και στο δέντρο των ευχών !!! l Πολλές πολλές εκπλήξεις και δωράκια για παιδία και μεγάλους

• Συμμετοχή των 30 καλύτερων χειροτεχνών- εικαστικών της πόλης για τις πιο πρωτότυπες και οικονομικές Χριστουγεννιάτικες αγορές σας και όχι μόνο .

bazar2

Μην ξεχνάμε όμως τον σκοπό  ....

Η Φιλοζωική Παρέμβαση Ελληνικού Αργυρούπολης είναι ένα σωματείο με 3ετή δυναμική δράση για την προστασία των αδέσποτων ζώων, συμμετέχοντας σε εκστρατείες διάσωσής τους, σε τοπικό επίπεδο σε συνεργασία με τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης . Για την πραγματοποίηση του σκοπού ΤΟΥ , διοργανώνεΙ εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος, προκειμένου να βοηθάει ετησίως μεγάλο αριθμό ζώων με ανάγκη προστασίας και περίθαλψης από το Σωματείο.

Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις είναι και το πολυαναμενόμενο κάθε Χριστούγεννα "bazaar" της Φιλοζωικής παρέμβασης Ελληνικού Αργυρούπολης .Πρόκειται για το μεγαλύτερο της πόλης , όπου συμμετέχει πλήθος επισκεπτών, έτσι ώστε να προβεί σε εξαιρετικά μεγάλες ευκαιρίες για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας και όχι μόνο ,

Στόχος, η εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των αδέσποτων ζώων που φροντίζουμε ετησίως . Η έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς είναι κοινή σε οποιαδήποτε μορφή ζωής έχει ανάγκη υποστήριξης έτσι όλοι μαζί θα μπορούμε να συνυπάρξουμε και να συνεργαστούμε για την προσφορά εν ΄όψει των Χριστουγέννων όπου συμβολίζουν εορτή αγάπης και αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση μας συμμετέχουν ...

lΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

l ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

l ‘’Παίξε -γέλασε’’ Παιδότοπος , δημιουργική απασχόληση Κυπρίων Αγωνιστών 14, Αγία Τριάδα, 164 51 Αργυρούπολη Αττικής

l Σώμα Εθελοντών Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης

l Μαρία Μπιλλήρη Συγγραφέας παιδικών βιβλίων-Εικαστικός

• Ελένη Πουσουλίδη , Φωτεινή Μπάιρα Make - up artists.

 bazar3

konstant kritikos spay

O νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΥ, Γιάννης Κωνσταντάτος, μετά του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του Δήμου, Β. Κρητικού 

Οι 11 δήμοι που είναι μέλη του Συνδέσμου (ΣΠΑΥ) εξέλεξαν πανηγυρικά τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο αναγνωρίζοντας ουσιαστικά το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει τόσο στο δήμο του όσο και στον Υμηττό.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στα 26 χρόνια από την ίδρυση του ΣΠΑΥ εκλέγεται για πρώτη φορά δήμαρχος από το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης σ΄αυτή την τιμητική θέση που όμως είναι και πολύ ουσιαστική αφού αφορά στην προστασία όλου του Υμηττού.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης από την αρχή της πρώτης του θητείας εφήρμοσε καινοτόμες πρακτικές για την προστασία του βουνού εγκαθιστώντας υδροβόλα, κάμερες θερμικής ανίχνευσης, πυροσβεστικό όχημα και εθελοντική ομάδα για τη φύλαξη του βουνού με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ούτε μία πυρκαγιά κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών στα διοικητικά όρια του δήμου του.

Όλα αυτά αποτελούν εχέγγυα προς τους συναδέλφους του ότι από τη θέση του προέδρου του ΣΠΑΥ θα φροντίσει κατά τον ίδιο τρόπο όλο τον ορεινό όγκο του Υμηττού.

Μετά την εκλογή του ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε:

"Είμαι πολύ χαρούμενος που οι συνάδελφοί μου με εξέλεξαν στην προεδρία του ΣΠΑΥ. Η εκλογή αυτή έρχεται ως επιστέγασμα μιας προσπάθειας που κάνουμε εδώ και πέντε χρόνια πάντα σε συνεργασία με τον ΣΠΑΥ, ώστε να προστατεύσουμε, να βελτιώσουμε και να αναβαθμίσουμε τον Υμηττό για να τον χαίρονται όλοι οι πολίτες αφού ο Υμηττός είναι ένα μοναδικό και ιστορικό βουνό.

Έχω όρεξη για δουλειά και είμαι έτοιμος να καλέσω τους συνεργάτες μου και τους εργαζόμενους στο ΣΠΑΥ για να αναδιοργανώσουμε πλήρως το Σύνδεσμο. Να βρούμε όλα αυτά τα στοιχεία που θα καταστήσουν τον Υμηττό πρωταγωνιστή και σε θέματα προστασίας αλλά και σε επισκεψιμότητα, ώστε χιλιάδες άνθρωποι να τον απολαμβάνουν με ασφάλεια και κυρίως με ποιότητα.

Ξεκινάμε δουλειά από την επόμενη ημέρα για το καλό του Υμηττού”.

Oι Δήμαρχοι Ελληνικού-Αργυρούπολης και Ηλιούπολης, κ.κ. Κωνσταντάτος και Χατζηδάκης

Η διαδικασία κινδύνευσε να ναυαγήσει, λόγω του Δημάρχου Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου

Οπως αναφέρει το vimaonline.gr, η ομαλή εξέλιξη της διαδικασίας κινδύνευσε να ναυαγήσει καθώς 2 από τους 3 εκπροσώπους της Γλυφάδας (Τσαμπήρας και Σκαλτσάς) μαζί με στελέχη από το γραφείο του δημάρχου κ. Παπανικολάου, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν την εκλογή νέου προεδρείου, ζητώντας 10ήμερη αναβολή της διαδικασίας με την αιτιολογία της αναθεώρησης του κανονιστικού πλαισίου του Συνδέσμου.

Στην πραγματικότητα, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το μοναδικό πρόβλημα του δημάρχου Γλυφάδας είναι... ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος ο οποίος ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, καθώς χαίρει καθολικής αποδοχής από τους συναδέλφους του που απαρτίζουν τον ΣΠΑΥ.

Αντί λοιπόν, ο κ. Παπανικολάου να θέσει ο ίδιος υποψηφιότητα για την προεδρεία του ΣΠΑΥ, απέναντι από τον κ. Κωνσταντάτο, προτίμησε να μπαχαλοποιήσει το συμβούλιο και να προτείνει να μην εκλέγονται στην θέση του προέδρου του ΣΠΑΥ Δήμαρχοι... αλλά μόνο δημοτικοί σύμβουλοι, η δε θητεία τους να είναι μονοετής.

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του δημάρχου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ο οποίος είπε ότι τα όποια ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία του ΣΠΑΥ και τις όποιες εκκρεμμότητες υπάρχουν από τις προηγούμενες διοικήσεις μπορούν να τα λύσουν στο μέλλον. "Αυτό που προέχει" είπε, "είναι να ολοκληρωθεί η εκλογή γιατί έχουμε να προετοιμαστούμε για την επόμενη αντιπυρική περίοδο και δεν υπάρχει η πολυτέλεια της χρονικής σπατάλης.

ΣΠΑΥ: Ετοιμάζεται για νέος Πρόεδρος ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος

 

arg xrist11

Πλημμυρισμένοι από χριστουγεννιάτικους στολισμούς, λαμπερά φώτα και χρώματα είναι, περισσότερο  από ποτέ, εφέτος οι δρόμοι, οι πλατείες, τα δημοτικά κτίρια, τα καταστήματα , αλλά και πολλά σπίτια του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης. Κάθε χρόνο και καλύτερα !

Παράλληλα, δεκάδες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους έχουν προγραμματισθεί και ήδη πραγματοποιούνται από τον Δήμο σε πολλά σημεία για να σκορπίσουν παντού τη χαρά και το οικουμενικό μήνυμα των Χριστουγέννων:

«Χριστός γεννάται, δοξάσετε.  Χριστός εξ ουρανών απαντήσατε. Χριστός επί γης υψώθηκε. Άσατε τω Κυρίῳ πάσα η γη και εν ευφροσύνη, ανυμνήσατε λαοί, ότι δεδόξασται.».

ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΜΠΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

arg xrist7

arg xrist8

arg xrist1

arg xrist12

arg xrist3

ellin xrist1

arg xrist9

xrist tympan dimarx

arg xrist4

xrist dedndr dimarx

arg xrist2

xrist ag vasilis dimarx

arg xrist10

arg xrist9

arg xrist6

xrist tympan dimarx

arg xrist5

 

 

konstant vima gia elliniko

O πρόσφατα εκλεγμένος στο Δ.Σ. της ΠΕΔΑ και νέος πρόεδρος του ΣΠΑΥ, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, ένας δήμαρχος με πολύ νέες αντιλήψεις και μεθόδους, έδειξε τον ορθό δρόμο δράσης αξιοποιώντας και το σπάσιμο της Β’ Αθήνας.

Κάλεσε στο γραφείο του όλους ανεξαιρέτως τους Βουλευτές του Νότιου Τομέα και με πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο, τους ανέλυσε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις που απαιτούνται για να προστατευτούν τα συμφέροντα της τοπικής του κοινωνίας, από την επένδυση του Ελληνικού.

Και αμέσως ιδού τα αποτελέσματα: Με την χθεσινή τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές του Νότιου τομέα της Νέας Δημοκρατίας δίνεται λύση στο ζήτημα της κυριότητας των Κοινοχρήστων, Κοινωφελών και Κοινωνικής Ανταποδοτικότητας χώρων εντός της επένδυσης του Ελληνικού

.Οι χώροι πλέον περιέρχονται στην κυριότητα των δήμων αμέσως μετά τη διανομή του ακινήτου μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του επενδυτή, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους και όχι σε αόριστο μελλοντικό χρόνο.

Με τον τρόπο αυτό οι Δήμοι Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, μπορούν πλέον να εκτελέσουν άμεσα όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ανάπτυξη των χώρων προς όφελος των δημοτών και του δημοσίου συμφέροντος.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος και Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης της Επένδυσης του Ελληνικού, εκφράζει με ανακοίνωσή του τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη και όλους τους βουλευτές του Νοτίου Τομέα της ΝΔ, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή του για συνεργασία και συνέβαλαν αποφασιστικά στην προώθηση λύσεων, ώστε η επένδυση να καταστεί άμεσα επωφελής για τους κατοίκους της περιοχής.

Οπως διαπιστώνει στην δήλωσή του, “αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και η μεγιστοποίηση των ωφελειών προκύπτει μόνο μέσα, από τη συνεργασία και τη θεσμική λειτουργία όλων των εμπλεκομένων με μέθοδο και τεχνοκρατικές λύσεις και όχι από ενέργειες εντυπωσιασμού που αποσκοπούν στην προσωπική προβολή και στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.

”Ορθή και πολύ καλή πρακτική. Συχνά το ακούμε “μα ο νόμος δεν τον επιτρέπει” Οταν λοιπόν ο νόμος δεν επιτρέπει κάτι που είναι επωφελες για τους πολίτες φωνάζεις τους βουλευτές της Περιφέρειάς σου, τεκμηριώνεις σωστά τις απόψεις σου και αλλάζεις τον νόμο.

konstant vima gia elliniko

Aύριο Τρίτη πραγματοποιούνται εκλογές στον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μοναδικός υποψήφιος πρόεδρος θα είναι ο δήμαρχος Αργυρούπολης -Ελληνικού Γιάννης Κωνσταντάτος. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ, Κωνσταντάτος έχει διασφαλίσει τη στήριξη της πλειοψηφίας των 11 δημάρχων (Αγ. Παρασκευής, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Βύρωνα, Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Καισαριανής, Κρωπίας, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Παπάγου – Χολαργού).

Ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού απαρτίζεται από 11 όμορους δήμους και έχει ως σκοπό την προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού και την ευαισθητοποίηση του κόσμου.

Ο ΣΠΑΥ είναι ο μεγαλύτερος Σύνδεσμος σκοπού της Χώρας και σύμφωνα με τα δεδομένα του ΥΠΕΣΔΔΑ ο πλέον δραστηριοποιημένος.

Περισσότερα Άρθρα...