ΤΑΙΠΕΔ για τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού: Προτεραιότητα να ξεκινήσουν τα έργα μέχρι το τέλος του 2017

ΝΟΤΙΟΙ ΔΗΜΟΙ
Tools

taiped proedros

Προτεραιότητα για το ΤΑΙΠΕΔ ο σύμφωνα με την πρόεδρο του Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, αποτελεί η απεμπλοκή της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό από τα αρχαιολογικά και δασικά προσκόμματα που παρουσιάστηκαν, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα και μέχρι το τέλος του 2017 το ΤΑΙΠΕΔ να έχει ήδη εισπράξει την πρώτη δόση του τιμήματος.

Στο πλαίσιο των φιλόδοξων αυτών προσδοκιών για επιτάχυνση της επένδυσης, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε ένσταση στην αποκεντρωμένη διοίκηση κατά της απόφασης του δασαρχείου Πειραιά με την οποία χαρακτηρίστηκε ως δασική η έκταση του παλιού κολεγίου Αθηνών και ευελπιστεί ότι το αργότερα σε δύο μήνες θα έχει εκδοθεί θετική απόφαση. Σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη και θα απαιτηθούν «άλλες ενέργειες».

Παράλληλα για να ξεπεραστούν τα προσκόμματα με την Αρχαιολογία αναμένεται η έγκριση από το ΚΥΣΟΙΠ του Σχέδιο Μνημονίου με τον επενδυτή, που καθορίζει αναλυτικά τις διαδικασίες που θα εφαρμοστούν εφόσον κατά το στάδιο των εργασιών αποκαλυφθούν αρχαιολογικά ευρήματα στις περιοχές δόμησης του Ελληνικού. Ερωτηματικά παραμένουν ωστόσο για το τι θα γίνει με το θέμα της έκδοσης άδειας λειτουργίας Καζίνο εντός της επένδυσης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τις προσεχείς ημέρες θα ξεκινήσει η διαβούλευση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που εντάσσεται σε αυτό.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει ενάμιση μήνα και στη συνέχεια το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης θα ζητήσει την ενσωμάτωση των παρατηρήσεων στο Σχέδιο, πριν εκδοθεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη χωροθέτηση της επένδυσης, την εκκένωση του χώρου και την παράδοσή του στον επενδυτή.

Το ΤΑΙΠΕΔ εκτιμά ότι αν τηρηθούν οι διαδικασίες θα επιτύχει το οικονομικό κλείσιμο του έργου στο τέλος του 2017.

liberal