Ελληνικό – Αργυρούπολη: "Εκείνος και ..... εκείνος"!!

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Tools

Με είδε να πίνω καφέ στη Γλυφάδα και με πλησίασε φουριόζος.... 

- Μα τι είναι αυτό που συμβαίνει ρε φίλε με αυτόν τον Κωνσταντάτο, με ρωτάει, ενώ καθόταν απρόσκλητος δίπλα μου.

- Ποιον ακριβώς εννοείς, του λέω, πες μου για να καταλάβω.

- Αυτόν ρε συ, που .... αυτοαποαποκαλείται επικεφαλής της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο μου. Αυτόν τον ... αθεόφοβο που έχει βάλει «ινάτι αμανάτι» να τρελλάνει τον Χρηστάκι, τον δήμαρχο και είδωλό μας! Κατάλαβες τώρα;

- Οχι του λέω απορρημένος και του ζητάω να μου εξηγήσει, τι ακριβώς εννοεί και που το πάει. Και αυτός, σαν έτοιμος από καιρό, μου λέει :

- Ακου λοιπόν για να καταλάβεις: Δεν θα σου πω πολλά για να μη σε κουράσω. Δεν θα σου πω για το ... απαράδεκτο πρέσινγκ που έχει κάνει από το 2010 στον Χρήστο τον δήμαρχό μας ο υπόψη κύριος, αλλά θα σου πω μόνο για αυτό που έκανε τώρα τελευταία για να δεις,..... τι σόι πράγμα είναι ο άνθρωπος.

Και συνέχισε ακάθεκτος:

- Ο υπόψη λοιπον κύριος πήρε την πρωτοβουλία να ξεσηκώσει πρώτος και καλύτερος τον κόσμο, να τον μαζέψει άρον-άρον στο ΚΑΠΗ και να τον βάλει να υπογράψει μαζικά ένα Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για να μη φύγει λέει ο ΕΟΠΥΥ από την Αργυρούπολη κ.α. Είχε μάλιστα ... το θράσος να καλέσει και τον.... δηλωμένα  αντικαλλικρατικό - αντιενωτικό δήμαρχό μας να προχωρήσουν λέει.... ενωτικά, όλοι μαζί! Απίστευτο!

Και δεν έκανε μόνο αυτό ο αθεόφοβος. Χωρίς πάλι... να ρωτήσει κανένα, πήρε μαζί του μια επιτροπή με τον δ/ντη του ΕΟΠΥΥ και πήγε και βρήκε – άκουσον, άκουσον - τον...... Υπουργό Υγείας και του έδωσε να διαβάσει αυτό το Ψήφισμα, αναγκάζοντάς τον μάλιστα να δηλώσει και να δεσμευθεί  «on camera», ότι δεν θα φύγουν τα ιατρεία του πρώην ΙΚΑ από την Αργυρούπολη! Απαράδεκτο σαν κίνηση και.... σαν δήλωση!

Πως τόλμησε ρε συ να κάνει τέτοιο "extreme" πράγμα; Δεν διδάχθηκε από τον δήμαρχό μας, ότι οι επαφές με τους υπουργούς και κάθε άλλους παρόμοιους λεγάμενους..... απαγορεύονται "δια ροπάλου" και, ότι εμείς πρέπει να διαμαρτυρόμαστε μόνο απ’ έξω, στα πεζοδρόμια; Αφου έτσι λέει και.... το κόμμα, έτσι πρέπει να γίνεται, αλλιώς πως;

Ομως φίλε, ο δήμαρχός μας δεν μασάει από αντιπολίτευση και του την έφερε του κυρίου αυτού! Του έστεισε, άρον-άρον, μια κομματική αντισυγκέντρωση χάρμα και τον αποκάλεσε για μια ακόμη φορά, χωρίς όμως τώρα να τον κατονομάζει ...ο πονηρούλης, .... ψεύταρο, κότσαροντάς του μάλιστα και την ταμπέλα του...... συνεργαζόμενου και .....  πλήρως συντονισμένου με τη μνημονιακή κυβέρνηση!! 

Και συνέχισε.... καταφουντωμένος: 

- Και πολύ καλά έκανε και του τα "κόλλησε" όλα αυτά, αφού δεν εκείνος έκανε, ότι και ο Χρήστος μας, που διαμαρτύρεται, όποτε θεωρεί ότι τον βολεύει, έξω πάντα από τα υπουργεία, με πανώ, μπολντόζες, φορτηγά και κάμερες, για να βλέπει ο λαός και να ... θαυμάζει, κουβαλώντας μαζί του με πούλμαν που πληρώνουν τα κορόΙδα οι δημότες χε χε χε, και τους κομματικούς φίλους του. Αυτό φίλε θα πει ... αγώνας, όχι παίζουμε....

Και καταλήγοντας μου είπε ... ανακουφισμένος: 

- Τέλειωσα ρε φίλε! Στα είπα και ησύχασα. Κάτσε μόνο, να μην το ξεχάσω, να σου διαβάσω και τι έγραψε στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχός μας για να δεις, γιατί.... τον θαυμάζω, άκου:

«Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσπάθειες υπεράσπισης των υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο δήμο, ανέδειξε την ανάγκη της λειτουργίας τέτοιων υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους Δήμους, κάλεσε τους πολίτες να απομονώσουν τους τοπικούς αντιπροσώπους των μνημονιακών πολιτικών που σε απόλυτο συντονισμό και αλληλοστήριξη με την κυβέρνηση προσπαθούν να καθησυχάσουν και να αποπροσανατολίσουν με ψέματα την τοπική κοινωνία.....»

Και εγώ τι έκανα νομίζετε μετα΄από αυτό τον χείμμαρο που δέχθηκα; Εμεινα πραγματικά άφωνος από την περιγραφή και από τα απρόσμενα ...... «επιχειρήματα» του φίλου, αλλά και για την ανακοίνωση του προσφιλή σε αυτόν δημάρχου!

Τελικά όμως..... βρήκα πάλι τη φωνή μου και ανέκραξα, για να εκτονωθώ και εγώ:

Κύριε Κωνσταντάτε συνέλθετε!

Σταματήστε επιτέλους να ενοχλείτε τους κυβερνώντες το δήμο σας. Εχετε κάνει τον δήμαρχο του φίλου μου.... να τα χάνει με εσάς, με τις πρωτοβουλίες και με τις δράσεις σας ! Και μαζί με τον δήμαρχο και αυτόν τον ίδιο! Λυπηθείτε τους....

Παράλληλα όμως, δεν σας κρύβω, ότι για μία ακόμη φορά από όλα αυτά που άκουσα – αλλά και με όλα τα άλλα που βλέπω και ακούω, που ξέρετε και ξέρω - κατάλαβα πολύ καλά, γιατί τελικά αυτός ο δύσμοιρος τόπος δεν θα πάει ποτέ μπροστά και... απογοητεύθηκα πλήρως! 

Εσεις; 

Παρατηρητής .