Κυριολεκτικά.... παγωτό έμειναν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όταν άκουσαν τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην διάρκεια της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να τους λέει το εξής αμίμητο:

Πρέπει να προτάξουμε το εμείς και όχι το εγώ, δηλαδή αυτό που κάνω εγώ.!!!

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλληλοκοιτάχτηκαν με απορία, ενώ κάποιοι κρυφογέλασαν.

Η προτροπή Βενιζέλου έγινε αντικείμενο συζήτησης με σκωπτική διάθεση, καθώς αν κάτι για το οποίο δεν διακρίνεται ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη είναι η σεμνότητα και συλλογικότητα του.

Αντίθετα ακόμη και στενοί συνεργάτες του έχουν να λένε για το υπερτροφικό εγώ του αντιπροέδρου και υπουργού εξωτερικών της κυβέρνησης .

Μάλιστα κάποιος εκ των βουλευτών έλεγε ότι, αυτό το οποίο έπρεπε να πει και να πράξει ο Βενιζέλος είναι : «Να πάμε από το εγώ στο εμείς και θα πρέπει πρώτα από όλα να το κάνω εγώ».

Εχει χαθεί το μέτρο και η επαφή με την πραγματικότητα. Και αυτό φαινεται πια καθαρά!
 

 

Φρεσκοψημένο κοκορέτσι, σε αλουμινόχαρτο πρόσφερε στον Αλέξη Τσίπρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Το περιστατικό συνέβη μετά τις εκδηλώσεις για την 71η επέτειο από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.

«Έλα να σας κεράσουμε ένα κοκορέτσι, δικής μας παραγωγής» φέρεται να είπε, ο Χρ. Σταϊκούρας στον πρόεδρο του μετά το τέλος της εκδήλωσης. «Ευχαριστώ πολύ, θα το ήθελα, αλλά βιάζομαι» ήταν η απάντηση του κ. Τσίπρα, ο οποίος όντως βιαζόταν για να προλάβει να ψηφίσει στο Τεχνικό Επιμελητήριο.

Το κοκορέτσι όμως ήταν πειρασμός και όταν ο κ. Σταϊκούρας προσφέρθηκε να του το κάνει… πακέτο, ο κ. Τσίπρας το αποδέχθηκε ευχαρίστως.

Σύμφωνα με το Βήμα, η συζήτηση συνεχίστηκε χθες, στη βουλή. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο κ.Τσίπρας συνάντησε τυχαία τον κ. Σταϊκούρα στο περιστύλιο, του άπλωσε το χέρι για να τον χαιρετήσει και του είπε:

«Ευχαριστώ για άλλη μία φορά για το κοκορέτσι. Ήταν θαυμάσιο. Το… τσάκισα»!!

  

Η Μέρκελ κάνοντας μορφασμούς, έκλεισε άρον άρον την συνέντευξη χωρίς ο Σαμαράς να το καταλάβει...

Τον άφησε άγαλμα. Πέρασε πίσω από την πλάτη του και εξαφανίσθηκε, ενώ αυτός έμεινε άφωνος, κρατώντας το μικρόφωνο. 

Ετσι του έδειξε, πως, η συνέντευξη είχε τελειώσει!

Και... εκείνος, αναγκαστικά, την ακολούθησε στο κατόπιν. 

Η διάθεση της Μέρκελ να κλείσει όπως οπως αυτή τη συνέντευξη Τυπου, ειχε διαφανεί νωρίτερα, με τα κοφτά βλέμματα που του έριχνε, αλλά και με τους μορφασμούς της...

Στη καθ' όλα ανιαρή συνέντευξη τύπου, η Μέρκελ είπε μερικά καλά λόγια, τον "χτύπησε πάλι  φιλικά στην πλάτη", αλλά επί της ουσίας μηδεν!

Δεν πετύχαμε τιποτα το ουσιαστικο, όπως ήταν και αναμενόμενο

Η Μέρκελ παραπέμπει το ζήτημα του χρέους μετα τον Ιουνιο , επιμένει...στα προαπαιτουμενα και καλύπτει πλήρως την τρόικα.

Δυστυχώς αποτύχαμε!

Τα παρηγορητικά λόγια του Σαμαρα - στον εαυτο του- και το χτύπημα της Μέρκελ στην πλάτη σε συνδυασμό με δυο καλές κουβέντες (για το πλεονασμα κ.λπ) δεν μας δίνουν καμιά ελπιδα για να ξεφύγουμε από τα τραγικά αδιέξοδα μας... 

Δεν πρόκειται για φάρσα, ούτε για κακόβουλη δημοσιογραφία, είναι γεγονός!

Ο..."πασοκοφάγος" δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Χρ. Κορτζίδης, παρέστη σε εκδήλωση που διοργανωσε το ΠΑΣΟΚ κατά του φασισμού. 

Στον χαιρετισμό του μάλιστα τόνισε ότι «μας ενώνει όλους ο αγώνας κατά του φασισμού και της βίας». Ομως, το πότε, το πως και το γιατί μας ενώνει, αυτό είναι το ζητούμενο.

Γιατί, για παράδειγμα, όταν ο Κωνσταντάτος της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" του ζήτησε στο δημοτικό συμβούλιο να καταδικάσουν όλοι συνολικά και από κοινού τη βια, εκείνος το...αρνήθηκε!

Τώρα όμως, εδώ, είναι αλλιώς! Τώρα, που ενόψει των δημοτικών εκλογών και του κοινού.... «εχθρού» μας, που λέγεται... Κωνσταντάτος, τώρα που βλέπουμε να κινδυνεύει η δημαρχιακή καρέκλα μας, τώρα που γι αυτό ακριβώς το λόγο βρισκόμαστε σε επαφές «στενής» συνεργασίας με πρώην «περιώνυμα» και μη στελέχη του.... τοπικού ΠΑΣΟΚ, π. αντιδημάρχους κ.α, τώρα το βρήκαμε τι να πούμε για το τι μας ενώνει: Ο αντιφασισμός κύριοι! Μάλιστα, αυτός!

Στην ανακοίνωση του τοπικού ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των άλλων, γράφεται χαρακτηριστικά: "... Θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο κύριο Χρήστο Κορτζίδη τόσο για την απλόχερη παραχώρηση του δημοτικού θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης» όσο και για την παρουσία του στην εκδήλωση μας, πράξεις που αποδεικνύουν περίτρανα πως για την αντιμετώπιση του φασισμού και του ρατσισμού απαιτείται η σύμπραξη όλων των Δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου μας και κατ' επέκταση της χώρας" μας, ανεξαρτήτως κομματικής και ιδεολογικής προέλευσης".

Ολοι λοιπόν τοπικά συνασπισμένοι ... αντιφασιστικά κατά του κοινού .. εχθρού, που στο Ελληνικό-Αργυρούπολη επιβουλεύεται το κατεστημένο και την καρέκλα μας !

Τα μέχρι τώρα αντιμνημονιακά, αντικυβερνητικά, αντιπασοκικά, μαζί με όλα τα άλλα «αντί-» του δημάρχου Κορτζίδη τα αφήνουμε προσώρας κατά μέρος. Πιθανώς, σε κάποιες άλλες στιγμές που βολεύει, θα τα ξαναθυμηθούμε και θα σας τα ξαναπούμε, να είστε σίγουροι!! Εχετε μήπως κανένα πρόβλημα; Εσείς δεν έχετε παρά απλά να ακούτε και να ακολουθείτε!

Δημοτικές εκλογές βλέπετε ενόψει και όλοι τώρα θα πρέπει να πάμε χέρι-χέρι μαζί με τον δήμαρχό μας με όραμα.... τη βολεψή μας!

Και όπως έλεγε ο Γ. Σουρής «Δυστυχία σου, Ελλάς, με τα τέκνα που γεννάς!»

Με.... λαϊκούς, .... αγωνιστικούς και .....αντιφασιστικούς προεκλογικούς χαιρετισμούς,

Ο παρατηρητής
 



O αδίστακτος Τόμσεν δεν έχει βιώσει ουτε στο ελάχιστο, την κρίση των Ελλήνων .

Μένει σε πολυτελείς σουίτες ξενοδοχείων ή σε βίλες στη Φιλοθέη, γευματίζει στα "καλά" εστιατόρια της Αθήνας και στον ελεύθερο χρόνο του γυμνάζεται σε γνωστό γυμναστήριο. 

Ο αδιστακτος υπάλληλος της τρόικας, Πολ Τόμσεν, απολαμβάνει τη διαμονή του στην Αθήνα, όπως θα δείτε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Παραπολιτικά":


:


Παγιδευμένος, όπως φαίνεται, στην - μέχρι σήμερα - αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική του ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, κ. Χρ. Κορτζίδης, δείχνει να ψάχνει να βρει κάποιες «οδούς διαφυγής».

Ετσι, μεταξύ των άλλων, ανέσυρε πάλι…. από το σεντούκι το αραχνιασμένο προεκλογικό επιχείρημά του περί της δήθεν... υπερχρεωμένης Αργυρούπολης!   

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ κάλεσε  τις παρατάξεις που διοίκησαν τον π. δήμο Αργυρούπολης, τις οποίες ουσιαστικά υβρίζει και κατηγορεί ο κ.Κορτζίδης, να τον βάλουν στο περιθώριο, αφού, όπως υπογράμμισε, δεν είναι δυνατόν ο δήμαρχος των ανύπαρκτων έργων, από τη μια να τους υβρίζει και από την άλλη να τους «γλείφει» και να τους υμνεί.

Από τους πρώην δημάρχους Αργυρούπολης, μόνο ο κ. Γιάννης Τσαρπαλής απάντησε στον  δήμαρχο με μία σκληρή ανακοίνωσή του με τίτλο  "Tα ψέματα τελείωσαν  κ. Κορτζίδη, οδηγείτε τον  διαλυμένο δήμο σας σε χρεωκοπία"!   

Πέραν τούτου όμως σιωπή! … Ακρα του τάφου σιωπή όλων αυτών που κατηγορεί δημόσια ο κ. Κορτζίδης!! 

Οπως είχαμε ξαναπεί για το ίδιο θέμα, θα μείνουμε ακόμη με την απορία;

Αραγε, γιατί δεν μιλούν τελικά οι λοιποί πρώην δήμαρχοι της Αργυρούπολης;

Γιατί δεν μιλούν, ούτε και οι κατ’ εξοχήν αρμόδιοι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών της Αργυρούπολης;

Προς τι αυτή η «ηχηρή» σιωπή τους; Τι κρύβει;     

Ποιος άραγε ωφελείται από αυτή τους τη στάση; 

Απορία ψάλτου, βήξ και ο... "νοών, νοείτο"!

Παρατηρητης

"Αγρίεψε" - και δικαίως - ο πρώην δήμαρχος Αργυρούπολης, Γιάννης Τσαρπαλής, με αυτά που αρχίζει πάλι να διαδίδει και να γράφει ο Χρήστος Κορτζίδης, δήμαρχος του ενιαίου δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, για τα  δήθεν χρέη, που - του αρέσει να λέει - ότι παρέλαβε από τις προηγούμενες διοικήσεις της Αργυρούπολης.

Αυτό ξαναείπε και τώρα,  με αφορμή την ανακοίνωσή που έβγαλε η παράταξη του Γιάννη Κωνσταντάτου ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ για να άνισα και άδικα δημοτικά τέλη σε βάρος της Αργυρούπολης που ο … αντικαλλικρατικός δήμαρχος του.... καλλικρατικού δήμου επιμένει να εφαρμόζει, επικαλούμενος αίολες δικαιολογίες!  

Βγήκε λοιπόν ο Τσαρπαλής για να υπερασπιστεί δημόσια, με  προσωπική ανακοίνωσή του, την Αργυρούπολη από τη... "μανία" του Κορτζίδη να την κατηγορεί διαρκώς για τα δήθεν χρέη της και, επίσης,  για να "βγάλει στη φόρα" και να μάθουμε οι υπόλοιποι για τα τόσα …. «ωραία και καλά» που έκανε ο δήμαρχος από τον πρώτο κιόλας  χρόνο της θητείας του!

Εντάξει λοιπόν αυτός, αλλά, όμως δεν  ήταν μόνο αυτός που διοίκησε τον π. δήμο Αργυρούπολης. Υπήρχαν και πολλές άλλες διοικήσεις, με δημάρχους, αντιδημάρχους οικονομικών, επώνυμους και περιώνυμους.  Που είναι τώρα όλοι  αυτοί; Υπάρχουν;

Ακούνε τα όσα τους σέρνει ο Κορτζίδης, στους ίδιους και τις διοικήσεις τους, για τα δήθεν χρέη που λέει ότι του άφησαν πεσκέσι;

Αν ναι, τι κάνουν; Γιατί ανέχονται να τους κατηγορεί ή και να τους υβρίζει ο δήμαρχος και δεν του απαντούν;

Μήπως, λέμε μήπως, …. αρέσκονται και.... ευφραίνονται να τον ακούνε να  κατηγορεί για τα δήθεν  χρέη της Αργυρούπολης τον Κωνσταντάτο, σαν να ήταν αυτός..... ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών και δεν ξέρουμε τι άλλο; Αυτό λέτε να είναι;  

Θα μείνουμε ακόμη με την απορία;

Παρατηρητης   

Περισσότερα Άρθρα...