Σβήστε τα προσωπικά σας δεδομένα στην Google

Τεχνολογία
Tools

google

Η Google δίνει από σήμερα στους Ευρωπαίους χρήστες την ευκαιρία να αφαιρέσουν τις προσωπικές τους πληροφορίες από τα αποτελέσματα αναζήτησης, μετά και την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η Google αρχικά υποστήριξε ότι το να αναγκαστεί να αφαιρέσει τα δεδομένα αυτά αποτελεί λογοκρισία, αλλά η νέα online φόρμα την οποία παρέχει από σήμερα σε όλη την Ευρώπη, είναι η πρώτη προσπάθεια συμμόρφωσής της με την απόφαση.

Στην online φόρμα, η Google αναφέρει ότι ορισμένοι χρήστες μπορεί να ζητήσουν την απομάκρυνση από τα αποτελέσματα αναζήτησης όλων των links που περιλαμβάνουν το όνομά τους και είναι «ανεπαρκή, ακατάλληλα ή δεν είναι πλέον επίκαιρα, ή υπερβολικά σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους είχαν αναρτηθεί».

Η Google πρόσθεσε ότι θα αξιολογήσει κάθε μεμονωμένη αίτηση και θα προσπαθήσει να εξισορροπήσει τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής ενός ατόμου με το δικαίωμα του κοινού να μαθαίνει και να διανέμει πληροφορίες .

«Θα εξετάσουμε κατά πόσον τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν πληροφορίες οι οποίες δεν ισχύουν πια, καθώς και αν υπάρχει δημόσιο συμφέρον για τις πληροφορίες αυτές - για παράδειγμα , πληροφορίες σχετικά με οικονομικές απάτες, επαγγελματική αμέλεια, ποινικές καταδίκες ή τη δημόσια συμπεριφορά των κυβερνητικών αξιωματούχων», όπως ανακοίνωσε η Google.

Οι χρήστες θα πρέπει να επισυνάψουν ένα θεωρημένο αντίγραφο της ταυτότητάς τους ή κάποια άλλη μορφή επίσημης ταυτοποίησής τους, καθώς και το όνομα και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου. Θα πρέπει επίσης να σημειώσουν το link το οποίο επιθυμούν να αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης και να εξηγήσουν γιατί είναι «άνευ σημασίας, μη επίκαιρο ή ακατάλληλο».

Το Google πρόσθεσε ότι αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα στο δρόμο για την συμμόρφωση με την απόφαση του δικαστηρίου.

thetoc