Έντονη σεισμική δραστηριότητα στο Ιόνιο

Σεισμική δόνηση 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09.21 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια της Ζακύνθου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, ο σεισμός εντοπίζεται 47 χιλιόμετρα νότια της Λιθακίας Ζακύνθου, 57 χιλιόμετρα νότια του νησιού και 139 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας.

Το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίστηκε στα επτά χιλιόμετρα.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στη Ζάκυνθο.

Εντωμεταξύ αρκετές είναι οι σεισμικές δονήσεις που έχουν σημειωθεί από το πρωί της Πέμπτης στο Ιόνιο, όπου παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα σημαντική σεισμική δραστηριότητα.

Στις 7.54 π.μ. σημειώθηκε δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 113 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, 196 χλμ. νοτιοδυτικά της Πάτρας και 325 χλμ. δυτικά της Αθήνας.


Ακολούθησε, στις 8.36 π.μ., μία ακόμη δόνηση, μεγέθους 3 Ρίχτερ, σύμφωνα πάντα με το Ευρωμεσογειακό.

Το επίκεντρό της προσδιορίστηκε 163 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, 247 χλμ. νοτιοδυτικά της Πάτρας και 374 χλμ. νοτιοδυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό της βάθος μετρήθηκε στα 13 χιλιόμετρα.

 

manata

vouli ajiothato toyristas foto

Tour στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης κάνει τους πελάτες του ταξιδιωτικό γραφείο από τη Νέα Υόρκη.

 Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό: τουρισμός στο Χρηματιστήριο ή στην Τράπεζα της Ελλάδος. Κι όμως, στην Ελλάδα της κρίσης, συνέβη κι αυτό, μας έκαναν αξιοθέατο.

Ταξιδιωτικό γραφείο από τη Νέα Υόρκη διοργανώνει ταξίδια στην Ελλάδα της κρίσης, για να γνωρίσει στους πελάτες του στη χρεοκοπημένη χώρα μας.

Για την Ελλάδα και την Αθήνα, όπως διαβάζουμε στο newsit.gr, υπάρχουν επτά διαδρομές, μια εκ των οποίων είναι η «Περιήγηση στην ελληνική οικονομική κρίση».

Κατά τη διάρκεια του tour, ειδικός οικονομολόγος θα εξηγεί στους τουρίστες όλες τις πτυχές της κρίσης και τους κάνει... βόλτα, όχι στην Ακρόπολη ή στο Θησείο, αλλά σε «αξιοθέατα» όπως το Χρηματιστήριο, το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας, την Παλιά Βουλή, το Σύνταγμα.

Η ξενάγηση ξεκινά από το κέντρο της κρίσης, την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή. Αφού γίνει ανασκόπηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και του τρόπου που η κυβέρνηση χειρίστηκε την κρίση του 2009.

Δεύτερος σταθμός είναι η Παλαιά Βουλή, μετά η Τράπεζα της Ελλάδος, το παλιό κτίριο του Χρηματιστηρίου στη Σοφοκλέους.

Δείτε εικόνα και ντοκουμέντα...
 
Περισσότεροι από 60.000 τόνοι κρέατος ιπποειδών «κυκλοφόρησαν» στο εμπόριο από και προς χώρες της Ευρώπης μέσα στο 2012, σύμφωνα με... στατιστικά στοιχεία της Eurostat και συγκεκριμένα της βάσης δεδομένων εσωτερικού εμπορίου της υπηρεσίας.

Στα στατιστικά τεκμήρια που ακολουθούν παρατίθενται οι ακριβείς ποσότητες κρέατος ιπποειδών (αλόγου, γαϊδάρου, μουλαριού), ανάμεσα στις οποίες και εκείνες που είχαν προορισμό την ελληνική αγορά.

Για τα ακριβή δεδομένα, πατήστε εδώ.



iefimerida

 

seismos zakynthos ellada
 
Σεισμός έντασης 4,9 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:12 πρωινές ώρες της Κυριακής και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην Ηλεία και σε ολόκληρη την νοτιοδυτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο στην θαλάσσια περιοχή 50 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου, βορειοδυτικά των νήσων Στροφάδων, με εστιακό βάθος δέκα χιλιόμετρα.

 ilialive

 

Ο καθηγητής Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης εξέφρασε την μεγάλη πιθανότητα, εντός του 2013, να σημειωθεί ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα.

Μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινές σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων οι δύο σημαντικές, της τάξεως των 5 Ρίχτερ, που σημειώθηκαν στη θαλάσσια περιοχή της δυτικής Ελλάδας (Ζάκυνθος, Μεσσηνία) και κάποιες άλλες μικρότερες (στην περιοχή της Φλώρινας) ο κ. Τσελέντης εξέφρασε στο earthquake-now την εκτίμηση ότι οι σεισμοί των 5 Ρίχτερ είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους.

Πρόσθεσε όμως ότι μέσα στο 2013, κατά τη γνώμη του, θα υπάρξει ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα επειδή έχει συσσωρευτεί μεγάλη ενέργεια.

Εύχεται δε να είναι σε θαλάσσιο χώρο, υπενθυμίζοντας με την ευκαιρία, ότι «η Πολιτεία πρέπει να επαγρυπνεί πάντα και να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα αλλά και οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας στα σπίτια τους».

on air

 

Φάκελος με σφαίρα στο γραφείο του Μέργου

Σφαίρα έφτασε στο γραφείο του Γιώργου Μέργου, με τον ίδιο τρόπο που είχε φτάσει και στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πριν από μερικές ημέρες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο φάκελος έφτασε από την Κρήτη όπως και ο προηγούμενος. Αυτήν την ώρα το περιστατικό ερευνάται από την ελληνική αστυνομία.

Την περασμένη εβδομάδα ο γγ του υπουργείου Οικονομικών ήρθε στο επίκεντρο της επικαιρότητας, μετά τη δήλωση του ότι θεωρεί πως ο κατώτατος μισθός θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω.

valaselis mitilini

Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Και ιδιαίτερα αυτά που επιλέγουν να ζουν και να εργάζονται πρωτοποριακά στην περιφέρειά της. Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ο 39χρονος Χρήστος Βαλασέλλης, που είχε συλληφθεί προχθές αργά το απόγευμα και πέρασε τη νύχτα του στο κρατητήριο κατηγορούμενος... για παράνομη λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού στη Μυτιλήνη!

Ο Χρήστος Βαλασέλλης ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη, παρά τις προτάσεις που έχει από το εξωτερικόΤι είχε συμβεί στην πραγματικότητα; Ο κ. Βαλασέλλης λειτουργούσε πειραματικά ένα νέο λογισμικό με την επωνυμία Jayzee, το οποίο μάλιστα θα παρουσίαζε ο ίδιος στη διεθνή τεχνολογική έκθεση για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο Λας Βέγκας, τον ερχόμενο Απρίλιο.

Μια..... ανώνυμη καταγγελία όμως στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) την ενεργοποίησε άμεσα με αποτέλεσμα τη σύλληψη του Χρήστου Βαλασέλλη και την κατάσχεση του λογισμικού.

Μαζί με τον Χρήστο Βαλασέλλη συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της «Τηλεόρασης Μυτιλήνης», Μανόλης Γιαννακέλος, επειδή είχε παραχωρήσει στον κ. Βαλασέλλη τον οικίσκο εκπομπής του τηλεοπτικού του σταθμού όπου και γίνονταν οι πειραματισμοί του νέου λογισμικού.

 

Το πρόγραμμα

Ας σημειωθεί ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης είναι γνωστός παγκόσμια για μια άλλη εφαρμογή αυτοματισμού για ραδιόφωνα, τον Jazler. Μια καινοτομία που έχει φτάσει σε ραδιόφωνα όλου του κόσμου. Το πρόγραμμα αυτό έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές στο είδος του παγκόσμια ανάμεσα σε 100 αντίστοιχα προγράμματα. «Στις πρώτες θέσεις είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αγγλία, η Γαλλία, ενώ το πρόγραμμα έχουν αγοράσει πανεπιστημιακά ραδιόφωνα, το Βατικανό που το χρησιμοποιεί σε αποστολές στην Αφρική, ακόμα και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, που το χρησιμοποιεί στις ανθρωπιστικές του αποστολές» μας λέει ο κ. Βαλασέλλης για τον Jazler.

«Τα πειράματά μου», λέει ο κ. Βαλασέλλης, «δεν παρεμπόδιζαν την εκπομπή κάποιου άλλου νόμιμου ή μη τηλεοπτικού σταθμού. Οπότε, αντί να με στηρίξουν γι' αυτό που δημιουργώ και επίσημα θα το παρουσιάσω στο Λας Βέγκας, έρχονται, το κατάσχουν και με κλείνουν και μέσα, ενώ μπήκα και στη διαδικασία της παραπομπής μου στη Δικαιοσύνη. Την ερχόμενη Τρίτη αντί να εργάζομαι για την καινοτομία μου, θα δικαστώ σαν... ραδιοπειρατής.

»Στην άλλη Ευρώπη, τέτοιες καινοτόμες δράσεις βραβεύονται και επιδοτούνται. Στην Ελλάδα, επειδή προφανώς δεν καταλαβαίνουν το τι κάνω, αλλά και το τι μπορούμε να κάνουμε συμμετέχοντας στην παραγωγή νέας τεχνολογίας, μας παραπέμπουν στη Δικαιοσύνη και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου».

Ας σημειωθεί εδώ ότι ο Χρήστος Βαλασέλλης παρέμεινε στη Μυτιλήνη όπου και εργάζεται, παρά τις προτάσεις που έχει δεχθεί να φύγει στο εξωτερικό και να εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες παραγωγής προηγμένου λογισμικού για μέσα ενημέρωσης.

enet

Περισσότερα Άρθρα...