AΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου για την ΠΝΠ της κυβέρνησης

Αγ. Δημητρίου
Tools

dimarxeio400

Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων του Δήμου Αγίου Δημητρίου ζητά από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου να αποφασίσει έτσι ώστε να μην κατευθυνθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπως ορίζεται από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε η Κυβέρνηση, κάνοντας λόγω  για απόφαση που καταργεί το Αυτοδιοίκητο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η οποία θα δημιουργήσει ασφυξία στο Δήμο. 

Η απόφαση του του Συλλόγου Υπαλλήλων  

Η Κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μεταφέρει υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος με αναδρομική ισχύ από τις 17 Μαρτίου, ικανοποιώντας με το τρόπο αυτό τις απαιτήσεις της Ε.Ε και ΔΝΤ για «κεντρική διαχείριση των χρημάτων» για να είναι εξασφαλισμένη η αποπληρωμή των τοκογλυφικών δόσεων του δημόσιου χρέους.

Πριν λίγες μέρες πληρώθηκαν κανονικά οι Δόσεις σε Δ.Ν.Τ. και Ε.Κ.Τ. καθώς επίσης και 500 εκατομμύρια εύρω σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Ξέχασε πολύ γρήγορα η κυβέρνηση τις προεκλογικές εξαγγελίες και με την ίδια πρακτική, πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, ουσιαστικά παίρνει τα λεφτά των Δημοτών και των Εργαζομένων για να τα μετατρέψει σε ρέπος του ελληνικού δημοσίου, αντί σε παροχές και έργα για το λαό.

Η Κυβέρνηση με την πράξη αυτή ουσιαστικά παίρνει, με πραξικοπηματικό τρόπο, αναγκαστικό δάνειο από Δήμους και Ν.Π.Δ.Δ. , για να πληρώσει τους δανειστές, τους τοκογλύφους όπως τους αποκαλούσαν προεκλογικά.

Καταργεί το ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟ των ΟΤΑ και οδηγεί την ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ σε οικονομική κατάρρευση και ασφυξία. 

Η επιλογή αυτη θα οδηγήσει στη μη καταβολή μισθών και συντάξεων, σε ελείψεις βασικών αγαθών κυρίως για τη διατροφή των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς σε αναστολή εν γένει λειτουργιών όλων των κοινωνικών δομών που σήμερα εξυπηρετούν χιλιάδες λαού ευρισκόμενου σε ανάγκη.

Με το τρόπο αυτή βγαίνουν λάδι όλες οι προηγούμενες «μνημονιακές» κυβερνήσεις που οδήγησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των πανεπιστημίων, των νοσοκομείων σε ομόλογα και ρέπος, και που κατόπιν «κούρεψαν» μέσω το ΡSI 13 δις.

Για άλλη μια φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση πληρώνει το μάρμαρο των μνημονιακών πολιτικών που συνεχίζονται κανονικά.

Οι πολιτικές μείωσης Μισθών, Συντάξεων, Απολύσεων, μειωμένης Χρηματοδότησης και πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για την αποπληρωμή τον ΧΡΕΟΥΣ είναι πολιτικές ξεκάθαρα μνημονιακές και θα μας βρουν όλους Δημότες, Εργαζόμενους, Αιρετούς ενωμένους μπροστά τους.

Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου
1. Να πάρει απόφαση ώστε να μην εφαρμοστεί ο Νόμος στη Πράξη και να μην κατατεθεί ούτε ένα εύρώ από το Δήμο ή ΝΠΔΔ για την εξυπηρέτηση τον Χρέους.

2. Να ζητήσει πίσω όλα όσα παρακρατήθηκαν, όλα όσα μας χρωστάνε και όλα όσα δικαιούμαστε, ζητώντας τη Διαγραφή τον Χρέους εδώ και τώρα.

3. Να αναλάβει πρωτοβουλίες στα θεσμικά όργανα ΠΕΔΑ και ΚΕΔΕ για κλιμάκωση των αντιδράσεων μη αποκλειομένης αυτή του κλεισίματος των Δήμων ή άλλων δυναμικών ενεργειών.
 
4. Τα μέτρα πλήτουν καίρια το λαό και για το λόγο αυτό θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει κινητοποίηση και των Δημοτών με ανακοινώσεις και πανό σε όλο το Δήμο.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Ο Γ. Γραμματέας

Χριστόπουλος Ευστάθιος Ο Πρόεδρος

Ενθυμίου Χριστόδουλος