"Η Ελλάδα μονάχη"

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΑ
Tools

meteora dysi

...Όπως έλεγε και ο στρατάρχης Πρόεδρος της Γαλλίας Ντε Γκώλ, «Όταν υπερασπίζεσαι την πατρίδα σου είσαι μόνος«. Το είχε πει κι ο Σολωμός για την Ελευθερία/Ελλάδα στην Ευρώπη: «μοναχή το δρόμο πήρες εξανάλθες μοναχή, δεν είναι εύκολες αι θύραις όταν η χρεία τες κουρταλεί».

Στο τέλος το είπε και ο Αποστολάκης: «Είμαστε μόνοι», δήλωσε, μέσα στη μοναξιά του κι αυτός, εκτός του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ο Κίσσινγκερ έδωσε το 1974 πράσινο φως να καταληφθεί τμήμα της Κύπρου, αλλά οι ΗΠΑ δεν νομιμοποίησαν την κατοχή. Το δώρο ήταν δηλητηριασμένο. Ο Ερντογάν τώρα παζαρεύει με τον τρόπο που το κάνουν οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι: Απειλώντας και εκβιάζοντας. Όχι αυτούς, αλλά εμάς.

Οι φίλοι μας και σύμμαχοι είναι έτοιμοι να κάνουν κηδεία με ξένα κόλυβα. Να δώσουν στην Τουρκία, αν φρονιμέψει, αυτά που μας ανήκουν. Υπάρχουν μερικοί πολύ πρόθυμοι να βοηθήσουν να παιχτεί το έργο, επιφανείς, όπως ο Σημίτης και ο Κοτζιάς.

Ο πρώτος είπε καθαρά να δώσουμε ότι μας ζητούν για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Ποια χειρότερα; Ο δεύτερος είπε ότι δεν πρέπει να είμαστε «μοναχοφάηδες». Και οι δυο συγκεντρώνουν τα λεγόμενα φώτα της δημοσιότητας. Που, όμως, μοιάζουν με κατάφωτη δημόσια διαπόμπευση.

Οι προηγούμενοι δεν το κατάλαβαν. Οι τωρινοί το αγνόησαν και τιμωρήθηκαν.

Απ. Αποστολόπουλος