Στο Παλαιό Φάληρο η μεγάλη αεροπορική επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019

Παλ. Φαλήρου
Tools

pa demoteampatch

«Κυρίαρχοι των αιθέρων». Με αυτό το σύνθημα συνοδεύει φέτος η Πολεμική Αεροπορία την γιορτή του Προστάτη της, του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και για ακόμα φορά επέλεξε το Παλαιό Φάληρο και τον Φλοίσβο για την μεγάλη εορταστική αεροπορική της επίδειξη στην Αττική, συνεχίζοντας την πετυχημένη παράδοση των μεγάλων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Πόλη.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 13:30, στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου, θα πετάξουν και θα παρουσιάσουν το εντυπωσιακό τους πρόγραμμα οι Ομάδες Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και  T-6A TEXAN II «Δαίδαλος», προσφέροντας μοναδικό θέαμα.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος σχετικά με την εκδήλωση, δήλωσε τα εξής: 

«Αποτελεί πραγματική τιμή για την Πόλη μας η επιλογή της για μια ακόμα φορά για τον εορτασμό της Πολεμικής Αεροπορίας. Η Δημοτική μας Αρχή είναι σε συντονισμό με την Πολεμική Αεροπορία και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου ο κόσμος που θα κατακλύσει τον Φαληρικό όρμο να απολαύσει το μοναδικό θέαμα αλλά και τις ικανότητες των Ελλήνων πιλότων.

Καλώ όλο τον κόσμο την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 13:30  στο Παλαιό Φάληρο, σε αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.» 

Ελιγμοί Επίδειξης

Το αεροσκάφος F-16 της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελέσει τρία προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High), ένα Μεσαίο (Low) και ένα Χαμηλό (Flat). Πιο συγκεκριμένα έχουμε :

Υψηλή Επίδειξη (High Show)

Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 7000 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL), οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

Χαμηλή Επίδειξη (Flat Show)

Ελάχιστο ύψος βάσης νεφών 1500 πόδια πάνω από το έδαφος (AGL) και οριζόντια ορατότητα 5 χιλιόμετρα.

Υψηλή Επίδειξη

Ανάστροφη απογείωσηΕίσοδος με Barrel RollΆνοδος για εκτέλεση Κουβανέζικου 8 και τετράφυλλοΔιέλευση Υψηλής ΤαχύτηταςΕλιγμός Ταχείας ΕπιβράδυνσηςΑργή περιστροφήΔιέλευση Υψηλής Γωνίας ΠροσβολήςΣτροφή ελάχιστης ακτίναςΚατακόρυφη άνοδοςΣτροφή του ΓερακιούΠεριστροφή δύο σημείωνΑνάστροφη διέλευσηΆνοδος Μέγιστης Επίδοσης με ΠεριστροφέςΣπειροειδής ΒύθισηΔιέλευση Ελληνική ΦλόγαΤακτική Άνοδος για Προσγείωση

Χαμηλή Επίδειξη

Απογείωση Μέγιστης Επίδοσης και Άνοδος για εκτέλεση Οριζόντιου 8Διέλευση Υψηλής ΤαχύτηταςΕλιγμός Ταχείας ΕπιβράδυνσηςΑργή ΠεριστροφήΔιέλευση Υψηλής Γωνίας ΠροσβολήςΣτροφή ελάχιστης ακτίναςΣτροφή του ΓερακιούΠεριστροφή δύο σημείωνΑνάστροφη διέλευσηΔιέλευση Ελληνική ΦλόγαΤακτική Άνοδος για Προσγείωση

Για την εκτέλεση του προγράμματος επίδειξης το αεροσκάφος πετά χωρίς εξωτερικά φορτία (καθαρή διαμόρφωση) ή μπορεί να φέρει τις Σύμμορφες Δεξαμενές Καυσίμου (Conformal Fuel Tanks-CFT’s).

Το Ελληνικό F-16 είναι το μοναδικό αεροσκάφος επιδείξεων στον κόσμο που εκτελεί το πρόγραμμα επίδειξης με διαμόρφωση CFT. Η μέγιστη ταχύτητα κατά τη διάρκεια της επίδειξης είναι 0.94 Mach, ενώ τα G κυμαίνονται από +9,5 έως -3. Κάθε πτήση επίδειξης πληρεί όλα τα διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας Πτήσεων που ορίζονται από το ΝΑΤΟ, τον ICAO, τον JAA και την FAA.