Ο απίστευτος "εγκέφαλος" της Google !

Τεχνολογία
Tools

Πριν από αρκετά χρόνια μάθαμε έναν ιστότοπο. Αυτός ήταν η GOOGLE… Δειλά δειλά μάθαμε τη λέξη “googlάρω” και σήμερα η συγκεκριμένη ιστοσελίδα είναι η απάντηση σε οποιοδήποτε ερώτημά μας.

Αρκεί ένα κλικ για να πάρουμε μια τεράστια γκάμα απαντήσεων για να επιλέξουμε τη σωστή! 

Που και πώς γίνονται όλα αυτά; Τι είδους μηχανισμός είναι αυτός που ενεργοποιείται όταν εμείς πληκτρολογούμε την ερώτησή μας!

Ο θαυμαστός κόσμος της Google απλώνεται σε 5 πολιτείες με την ναυαρχίδα της ιστοσελίδας στην Αιόβα δίπλα στον ποταμό Κολούμπια! Εκεί σε μία έκταση 40.000 τ.μ. χιλιάδες άνθρωποι εργάζονται για να έχουμε τις απαντήσεις στην οθόνη μας.

Όμως η Γεωργία (των ΗΠΑ) το Όρεγκον, η Οκλαχόμα αλλά και η Νότια Καρολίνα φιλοξενούν ένα από τα κομμάτια που στήνουν το πάζλ που ακούει στο όνομα Google.

Σε κτιριακές εγκαταστάσεις μεγαλύτερες από 200.000 τ.μ. συνωστίζονται, καλώδια, servers, control rooms, backup rooms, αλλά και οπτικές ίνες που τρέχουν την πληροφορία στην οθόνη του υπολογιστή σας με ταχύτητα 200.000 μεγαλύτερη από το internet που διαθέτετε σπίτι σας, αλλά και δεξαμενές με 900.000 λίτρα νερό για να μπορούν να ψύχουν αυτούς τους γιγαντιαίους επεξεργαστές

Απολαύστε τις φωτογραφίες 

 

on  air