Εικόνες μεγάλου συνωστισμού στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, παρά την απαγόρευση λόγω της πανδημίας και του μεγάλου ιϊκού φορτίου στο κέντρο της Αθήνας. Ιδιες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη

Νεολαια - Εκπαιδευση
Tools

Εικόνες μεγάλου συνωστισμού στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου. 

Εκατοντάδες φοιτητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας διαδήλωσαν στα Προπύλαια και στο Σύνταγμα στο πλαίσιο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως και κυρίως την διάταξη για τη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας και την κατάργηση αιώνιων φοιτητών.

Οπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός αν και οι συγκεντρωμένοι φορούσαν μάσκες, δεν κρατούσαν καμία απόσταση ασφαλείας.

poreia thessaloniki foit

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές, εκπαιδευτικοί και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, στη Θεσσαλονίκη καταλήγοντας στο ΥΜΑΘ. 

Οι συγκεντρωθέντες, σύμφωνα με το thestival, ξεκίνησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέσω της Εγνατίας προς τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στη συνέχεια στην οδό Τσιμισκή και ανέβηκαν από την οδό Ίωνος Δραγούμη.

Παρά την απαγόρευση της ΕΛ.ΑΣ. για συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων, οι φοιτητές σε συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων και μεγάλο συνωστισμό μεταξύ τους, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία της Αστυνομίας στα ΑΕΙ.

Οι διαδηλωτές σύμφωνα με το thesstoday, άναψαν πυρσούς, πέταξαν αβγά στο οδόστρωμα, ενώ έγραψαν συνθήματα.