Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά την έκρηξη σε ιστορικό παραλίμνιο ξενοδοχείο στην Καστοριά - Ισοπεδώθηκε!

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Σε άμορφη μάζα μετατράπηκε τριώροφο ξενοδοχείο στην Καστοριά από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Η έκρηξη σημειώθηκε περί τη 01.30 και η ισχύς της ήταν τέτοια, που όχι μόνο συντάραξε την πόλη αλλά έγινε αισθητή και στο Άργος Ορεστικό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10χλμ.

Δεν έχει αναφερθεί κανένας τραυματισμός, ενώ σύμφωνα με αναφορά του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος στην αστυνομία, το ξενοδοχείο τον τελευταίο χρόνο ήταν κλειστό και δεν υπήρχε ανθρώπινη παρουσία στις εγκαταστάσεις του.

Tι λένε αυτόπτες μάρτυρες για την έκρηξη

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για μικρές εστίες φωτιάς μετά την έκρηξη, τις οποίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο.

Στο σημείο έφτασαν 7 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καστοριάς, με 17 άνδρες, που επιχειρούσαν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Στα συντρίμμια του ξενοδοχείου και κάτω από τόνους μπάζα υπάρχουν ακόμη εστίες φωτιάς που σιγοκαίνε χωρίς οι πυροσβέστες να έχουν καταφέρει να τις σβήσουν.

Αμέσως μετά την ισχυρή έκρηξη, το τριώροφο ξενοδοχειακό συγκρότημα μετατράπηκε σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα.

Γυαλιά, θραύσματα, μεταλλικά αντικείμενα του ξενοδοχείου διασκορπίστηκαν σε ακτίνα τουλάχιστον 80 μέτρων, ενώ η αστυνομία απέκλεισε προληπτικά τον κεντρικό οδικό άξονα που οδηγεί στην πόλη της Καστοριάς και περνά σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο.

Έρευνα για το συμβάν διενεργούν η πυροσβεστική και η αστυνομία.