Σκοτώθηκαν ακαριαία τρείς εναερίτες σε κολώνες της ΔΕΗ στην Εύβοια– Χτυπήθηκαν από 20.000 volt - Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ.

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Ο θάνατος και των τριών εργαζομένων ήταν ακαριαίος, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα, ενώ οι άλλοι δύο έπεσαν στο έδαφος.

Τραγική κατάληξη είχαν οι εργασίες στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας στην Εύβοια, με απολογισμό τρεις νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία. Τη ζωή του έχασε ο ένας εναερίτης και οι δύο τεχνικοί που βρίσκονταν στο έδαφος, ενώ ένας ακόμα τεχνίτης που βρισκόταν πάνω στην κολώνα, χτυπήθηκε από το ρεύμα με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το τέταρτο άτομο που βρισκόταν κοντά στο περιστατικό φέρει εγκαύματα στο σώμα του και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Υπενθυμίζεται πως ο θάνατος των άλλων τριών εργαζομένων ήταν ακαριαίος, ενώ όπως τόνισε με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, χτυπήθηκαν με περισσότερα από 20.000 volt! 

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου οι γιατροί προσπαθούν να τον κρατήσουν στη ζωή, καθώς πέρα από τα κατάγματα από την πτώση, θα πρέπει να ξεπεράσει και τις βλάβες από το ρεύμα που τον χτύπησε. 

«Η πρώτη εικόνα που ξέρουμε είναι πως έγινε κάποιο ατύχημα, κόπηκε κάποιο σύρμα και με την ταλάντωση του έτσι όπως κόπηκε και πήγε και ακούμπησε στην μέση τάση, αφού ηλεκτρίστηκε αυτό με την σειρά του τρεις εργαζόμενοι στην κολώνα τους χτύπησε το ρεύμα, περισσότερο από 20.000 volt επιφέροντας τους ακαριαίο θάνατο, δεν έχουμε ακόμα την εικόνα γιατί τώρα πηγαίνουν στο σημείο για αυτοψία», ήταν συγκεκριμένα τα λόγια του κ. Αδαμίδη, προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, στην τοπική ιστοσελίδα evima.gr.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 έχουν προσαχθεί τρία άτομα και έχουν ξεκινήσει οι έρευνες από την αστυνομία, ώστε να σχηματιστεί η δικογραφία.

Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό και την επιβλέπουσα του έργου. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες αυτές προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις. Μία από τις κατηγορίες που θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία αναμένεται να είναι και εκείνη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Πώς σημειώθηκε το τραγικό περιστατικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί της Πέμπτης υπήρχε προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος στο σημείο και οι άτυχοι εργάτες αφότου ήρθε το ρεύμα συνέχισαν υπό χαμηλή τάση να εργάζονται. Τότε συνέβη το μοιραίο, όπως αναφέρουν πολίτες της περιοχής.

Οι δύο από τους τρεις θανόντες είναι από την Χαλκίδα και ο τρίτος αλλοδαπός από το Μαλακώντα. 

Ο θάνατος και των τριών εργαζομένων ήταν ακαριαίος, ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο ένας εκ των τριών εργατών βρέθηκε νεκρός πάνω στην κολώνα, ενώ οι άλλοι δύο έπεσαν στο έδαφος.

Μιλώντας στο Mega, ο Κώστας Μανιάτης, πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, αφού εξέφρασε την θλίψη του και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών, σημείωσε ότι η έλλειψη της εκπαίδευσης των εναεριτών οδηγεί σε ολέθρια λάθη.

enaeritis

«Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι δεν έχει η ανάλογη εκπαίδευση για να γίνει ένας εναερίτης. Δεν είναι εκπαίδευση να είναι μόνο μια φορά και να τελειώσει γιατί το αντικείμενο είναι πολύ μεγάλο. Πρέπει να εκπαιδεύονται καθημερινά και συχνά, να αποκτήσουν τεχνογνωσία και πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο προσωπικό».

«Η κακιά στιγμή πάντα έρχεται και πρέπει να την υπολογίζουμε. Δεν είναι μόνο το ανθρώπινο λάθος», κατέληξε ο κ. Μανιάτης.