Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Oδηγίες για οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών από το περιαστικό μέτωπο (κόκκινη γραμμή χάρτη) σε περίπτωση πυρκαγιάς

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

Αγαπητοί συνδημότες μας, στις πρωτοφανείς συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα με την πύρινη λαίλαπα ο Δήμος μας με τις υπηρεσίες του, την Πολιτική Προστασία και την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης που ιδρύσαμε για αυτό τοσκοπό βρισκόμαστε σε ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ 24ωρη.

Οι κάμερες θερμικής ανίχνευσης και τα υδροβόλα που τοποθετήσαμε , οι κρουνοί ,οι δεξαμενές ελικοπτέρων. το πυροσβεστικό όχημα ,οι υδροφόρες μας καθώς και τα επανδρωμένα παρατηρητήρια- πυροφυλάκια είναι σε ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ για να προστατέψουν το βουνό μας.

Άλλωστε η ΠΡΟΛΗΨΗ ήταν εξαρχής απο το 2016 ο βασικός άξονας της πολιτικής της διοίκησης μας.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ:

ellin argyroup sxedio apomakr katoik

Χρήσιμες οδηγίες για οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών από το περιαστικό μέτωπο σε περίπτωση πυρκαγιάς στον Δήμο Ελληνικό Αργυρούπολης.

1) Χώρος καταφυγής ειναι το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της οδού Τριπόλεως Αργυρούπολης "ΑΠΧ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"

2) Απελευθερώνουμε από οχήματα τους περιαστικούς δρόμους, Γοργοποτάμου, Κιάφας, Αριστάρχου και Μιλήτου προς διευκόλυνση των πυροσβεστικών οχημάτων και την αποφυγή εγκλωβισμού.

3) Η Διαδρομή Έκτακτης Ανάγκης με τα λεωφορεία του Δήμου ειναι η οδός Αθ. Διάκου με τρεις στάσεις συγκέντρωσης για την οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων, Διγ. Ακρίτα & Αθ. Διάκου, Ομήρου & Διγ. Ακρίτα και Αργοναυτών & Αθ. Διάκου.

4) Όσοι κάτοικοι δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω προβλημάτων υγείας και δεν έχουν οικείους, πρέπει να επικοινωνήσουν έγκαιρα με τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας του Δήμου για να ληφθεί ειδική μέριμνα μετακίνησής τους στο τηλέφωνο 213 2026090

Χρήσιμα τηλέφωνα:

- Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, τηλ.: 210 9955396 (Πυροφυλάκιο)

-Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 6979 800633 (24ωρη λειτουργία)

- Γραμμή Δημότη 15415 (8:00 – 14:00)

- Πολιτική Προστασία Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολη: 213 2026000, (Καθημερινά 8:00 – 14:00)

Σε περίπτωση πυρκαγιάς τηλεφωνούμε άμεσα στο 199.