Αρχίζουν κατασχέσεις μισθών και ενοικίων ακόμα και για μικρά χρέη!

Ελλαδα
Tools

forosok

Φοροκυνηγητό για όσους έχουν αλλά δεν πληρώνουν τους φόρους τους ετοιμάζεται να εξαπολύσει το υπουργείο Οικονομικών.

Διαπιστώνοντας την οικονομική αδυναμία στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες, επιχειρεί να εντοπίσει και να κατασχέσει καταθέσεις και εισοδήματα από ενοίκια των οφειλετών.

Από την Δευτέρα και κάθε μέρα ο νέος γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης θα πραγματοποιεί επισκέψεις στις 40 μεγαλύτερες ΔΟΥ της Αττικής (που αποφέρουν άνω του 50% των συνολικών εσόδων της χώρας) αλλά και μεγάλες ΔΟΥ της Περιφέρειας, σε Ηράκλειο, Πάτρα,  Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη και Ρόδο, θέτοντας στους εφόρους σαν στόχο να εισπράξουν φόρους από όσους χρωστούν αλλά δεν πληρώνουν.

Οι εφοριακοί από πλευράς τους θα του επισημάνουν πως οι ΔΟΥ έχουν αποδεκατισθεί και παρότι έχουν εντοπίσει τεράστιες περιουσίες που κρύβονταν σε εταιρείες κι off-shore, οι οφειλέτες «διαφεύγουν» γιατί κερδίζουν χρόνο με τους δικηγόρους τους, ενώ οι υπάλληλοι δεν επαρκούν για να επισπευσθούν οι διαδικασίες..

Με τις «πάγιες» οδηγίες που έχουν οι έφοροι, θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε διασταυρώσεις για τον εντοπισμό της κινητής και ακίνητης περιουσίας παλαιών και νέων οφειλετών. Ακολούθως θα πρέπει να ξεκινήσουν αλληλογραφία (συχνά με επιχειρήσεις-φαντάσματα ή με «αχυράνθρωπους») και εν συνεχεία να προχωρήσουν σε διαδικασίες κατάσχεσης για ό,τι βρουν στο όνομα του οφειλέτη: εισπραττόμενα ενοίκια, καταθέσεις, ακίνητα, ενώ μπορούν να δεσμεύσουν και το 25% μισθών ή συντάξεων (εφόσον ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ) ακόμα και σε μικρούς οφειλέτες.

Σε όσους χρωστάνε πάνω από 5.000 ευρώ θα ασκούνται και ποινικές διώξεις εφόσον ο ενδιαφερόμενος δεν εμφανίζεται καν για να αιτιολογήσει την αδυναμία πληρωμής, στην οποία έχει περιέλθει.

newmoney