Έρχεται η κακοκαιρία «Μπιάνκα» με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια - Πού θα χτυπήσει

Ελλάδα
Tools

Αλλάζει ο καιρός από το μεσημέρι του Σαββάτου από τα βορειοδυτικά καθώς θα επικρατήσουν ισχυρές βροχές, καταιγίδες ακόμα και χιονοπτώσεις.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρικού φαινομένου «Μπιάνκα», όπως το ονόμασε η ιταλική Μετεωρολογική Υπηρεσία, κινούμενο νοτιοανατολικά θα φέρει έντονα καιρικά φαινόμενα και στη χώρα μας.

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στα δυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το βράδυ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της βορειοδυτικής χώρας.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία στα 6 με 7 μποφόρ.

Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και νυχτερινές ώρες κατά τόπους στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος, από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στα 5 με 7 μποφόρ.