ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ: Ο... άοκνος αντιδήμαρχος

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

kritikos 3 konstant

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, Βασίλης Κρητικός – εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του καταξιωμένου Δημάρχου και Προέδρου του αναγεννημένου από αυτόν Σύνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Γιάννη Κωνσταντάτου - αποδείχθηκε ότι δεν είναι τυπικά ένας κοινός αντιδήμαρχος.

Αντίθετα, στην πολύχρονη θητεία του, αποδείχθηκε πως ειναι ένας πανταχού παρών άοκνος «εργάτης», απόλυτα αφοσιωμένος στην καθαριότητα της πόλης, στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην αντιπυρική φύλαξη και προστασία του Υμηττού κ.α.

prasinoi kadoi

Προσηνής και ευγενικός χαρακτήρας, είναι ένας δημοτικός λειτουργός, που όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, γνωρίζει από πρώτο χέρι, τι σημαίνει να σηκώνεσαι πολύ νωρίς το πρωί για να συντονίσεις και να «βγάλεις έξω» όλα τα συνεργεία καθαριότητας της πόλης, ώστε να κάνει την καθημερινότητα των δημοτών του, όσο μπορεί πιο ανθρώπινη.

«Η Πόλη μας συγκαταλέγεται στις πιο καθαρές πόλεις της Αττικής. Με τους εργαζόμενους μας να απασχολούνται ακόμα και την Κυριακή για να περιποιούμαστε δύσκολα σημεία που δεν μπορούμε τις καθημερινές!» δηλώνει με έμφαση ο ίδιος και συνεχίζει:

frontiz geiton2

«Γνωρίζετε ότι έχουμε στο δήμο μας 120 χιλιόμετρα οδικού δικτύου και 240 χιλιόμετρα πεζοδρομίων; Οτι έχουν ήδη καθαριστεί από τα χόρτα το 90% των πεζοδρομίων, το 98% των δημοσίων κοινόχρηστων χώρων, πάρκων, παιδικών χαρών και νησίδων, καθώς και το 100% του περιαστικού μετώπου του βουνού μας και των δασικών του δρόμων;

»Παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες (άστατος καιρός, βροχές) και αυτές που δημιουργούν τα σχεδόν σε όλο τον Δήμο πολλά έργα διαφόρων φορέων (π.χ.οπτικές ίνες, φυσικό αέριο, όμβρια, ΔΕΔΔΗΕ, κ.α.) δίνουμε όλες τις δυνάμεις μας στην μάχη της καθημερινότητας».

kopi dendr3

Ενας άλλος δύσκολος, όσο και απαιτητικός τομέας στον οποίο διακρίθηκε εξ΄ίσου ο αντιδήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Β. Κρητικός, είναι ο τομέας του αστικού και περιαστικού πρασίνου, καθώς και η δασοπροστασία του βουνού της πόλης, ενώ παράλληλα επέκτεινε τη δράση του και στον ΣΠΑΥ, του οποίου αποτελεί πλέον εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του.

vouno pyrgos paratirisisΤο ιδρυθέν από το Δήμο εξαιρετικό, κατά κοινή ομολογια, Σώμα Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης, αποτελεί πλέον για πολλούς δήμους της χώρας ένα ηχηρό παράδειγμα «καλής πρακτικής (Best Practice) στο χωρο της Τ.Α.

Στελεχωμένο από πολλούς πρόθυμους, κατάλληλα και συνεχώς εκπαιδευόμενους από την Π.Υ. εθελοντές δημότες και κατοίκους της πόλης, το Σώμα είναι εξοπλισμένο με τα κατάλληλα εργαλεία και τα αναγκαία ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας και τηλε- επιτήρησης για να ασκεί απολεσματικά το έργο του.

«Από την πρώτη ημέρα, κάθε ημέρα Μαζί! Χτίσαμε αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης, το αποτέλεσμα της οποίας μετατράπηκε σε έργο ορατό στην καθαριότητα, στο περιβάλλον, στην πολιτική προστασία, στους Εθελοντές Δασοπροστασίας, στο βουνό μας, και στον ΣΠΑΥ.

kritikos 2

»Η μάχη της καθημερινότητας συνεχίζεται… Μαζί πορευόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, για την πόλη μας και για τα παιδιά μας, όπως το οραματιζόμαστε» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο Βασίλης Κρητικός.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Βασίλης Κρητικός κατέστη μέλος και της Επιτροπής Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Περιφερειακής Ενωσης των Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

DIMOS TIL EKTAK ANAGK