Στα 4,15 δισ. ευρώ η «λυπητερή» για τα ακίνητα το 2014...

Ελλαδα
Tools

aythereta

Χαμηλότερους φόρους θα πληρώσουν το 2014 οι ιδιοκτήτες ακίνητων που βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης κάτω των 2 χιλιάδων ευρω το τετραγωνικό σύμφωνα με τους πίνακες που δημοσιεύει η Καθημερινή της Κυριακής και εγκρίθηκαν από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Αντίθετα, υψηλότεροι θα είναι οι φόροι για τιμή ζώνης άνω των δυο χιλιάδων ευρώ. Σημειώνεται ότι το 2014 οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν 4,15 δισ. ευρώ για τα ακίνητα που κατέχουν.

Ο Ενιαίος Φόρος Ακίνητων θα υπολογίζεται με κλίμακα 33 συντελεστών, οι οποίοι θα ξεκινούν από 2 ευρώ το τετραγωνικό για περιοχές με τιμή ζώνης μέχρι 500 ευρώ, και θα φθάνουν μέχρι τα 23,1 ευρώ για περιοχές που η τιμή ζώνης υπερβαίνει τα 8.500 χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο ΥΠΟΙΚ συστάθηκε ειδική ομάδα για τη σύνταξη του σχεδίου νόμου που αφορά τη φορολόγηση των ακινήτων. Το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να παραδοθεί στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου στις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου να το επεξεργαστεί μέχρι την έλευση της τριμερούς.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής δεν αποκλείεται το Σεπτέμβριο να αναθεωρηθούν προς τα πάνω οι τιμές εφόσον διαπιστωθεί δημοσιονομικό κενό.

Στο μεταξύ, σχέδιο που αποσκοπεί στο ομαλό άνοιγμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από το 2014 επεξεργάζεται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης....

nonews