«Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η αυγή», ένα συγκλονιστικό τρέιλερ (vid)

Ψυχαγωγία
Tools

 pithikos movie

Συγκίνηση, check. Δράση, check. Σκηνικά, check, Φωτισμός, check. Ερμηνείες, check. Η ταινία μάλλον (κρατώ μία επιφύλαξη για τους τύπους) θα είναι μία από τις καλύτερες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό. 

 Ας μην υπερβάλω και ας μην προτρέχω αλλά αν όντως το φιλμ αυτό είναι όπως και το τρέιλερ ενδεχομένως μετά από χρόνια να αναφερόμαστε σε αυτό ως μία από τις must see ταινίες όλων των εποχών. 

 Γρήγορη, σκοτεινή όσο πρέπει, με ερμηνείες αρκετά έντονες που επιτρέπει στο σενάριο να αναδειχτεί. Σκηνές συγκίνησης, απαραίτητες για τη σωστή ισορροπία, δικαιολογημένες αιτίες για την εξέλιξη της ιστορίας, που δεν αφήνουν αναπάντητα ερωτήματα και απορίες, δράσεις και αντιδράσεις με αμοιβαίες κατανοήσεις. 

 Ο Πλανήτης των πιθήκων σε εντυπωσιάζει από τα κοστούμια σε πρώτη φάση. Οι εκφράσεις των πρωταγωνιστών - πιθήκων όμως είναι συγκλονιστικές. Ο Andy Serkis ως Caesar, αρχηγός των πιθήκων είναι αποστομωτικός. 

 Ναι, ο ενθουσιασμός είναι διάχυτος και δεν έχω καμία πρόθεση να το κρύψω, έστω και από το τρέιλερ. Έστω και αν προτρέχω. Με κάθε ρίσκο, που ενδεχομένως να έχει αυτή η κρίση όμως, επιμένω, ότι αυτή η «Αυγή» δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Τα επιφωνήματα της ταιριάζουν καλύτερα. 

 Γιατί όταν τα 2,5 λεπτά του τρέιλερ θα μπορούσαν να σταθούν ως μία αυτόνομη, ολοκληρωμένη (σχεδόν) ταινία μικρού μήκους, αυτό σημαίνει καλό σινεμά. 

 Μία ματιά στο τρέιλερ,  όπως αυτό κυκλοφόρησε από το youtube,  θα πείσει και εσάς, όπως έπεισε και εμένα. Όσο για την ταινία, υπομονή ένα μήνα σχεδόν ακόμα. Στις 16 Ιουλίου ραντεβού στο σινεμά γιατί  «War has already begun!»  .