Ύστατη έκκληση στους υγειονομικούς να προσέλθουν για εμβολιασμό μια «ανάσα» πριν τεθεί σε ισχύ το μέτρο της υποχρεωτικότητας, το οποίο και επιφέρει αναστολή εργασίας, απηύθυνε εκ μέρους της κυβέρνησης ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναγγέλλοντας παράλληλα ότι την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού προς κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν.

Ανεμβολίαστοι και ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο από την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία όπως επαναλαμβάνουν οι ειδικοί είναι αρκετά πιο επικίνδυνη από το στέλεχος Άλφα.

Ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης με ανάρτησή του παρουσιάζει τις βλάβες που έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στους πνεύμονες ανήλικων ασθενών.

«Η μετάλλαξη Δέλτα του νέου κορωνοϊού είναι το ίδιο μεταδοτική με την ανεμοβλογιά, πιθανότατα μπορεί να προκαλέσει σοβαρότερες μορφές ασθένειας από προηγούμενες παραλλαγές του SARS-CoV-2 και όσοι μολύνονται με αυτή, φαίνεται να τη μεταδίδουν είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι».

«Οι ανεμβολίαστοι δεν υπάρχει περίπτωση να μη νοήσουν, δεν υπάρχει, θα νοσήσουν όλοι» ήταν το μήνυμα της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη μέσω του ΣΚΑΪ.

Εξαιτίας του καπνού από τις πυρκαγιές στη χώρα μας, η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Υγείας εξέδωσε οδηγίες και τονίζει ότι θα πρέπει να δίνονται οι ακόλουθες συστάσεις. 

Μια τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού μπορεί να ενισχύσει την προστασία από την παραλλαγή Δέλτα, πέρα από την προστασία που ήδη παρέχουν οι τυπικές δύο δόσεις, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που κυκλοφόρησαν από την Pfizer την Τετάρτη.

Περισσότερα Άρθρα...