Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού, η οποία έχει παραμείνει περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι, έχει καταστεί σαφές ότι η προκύπτουσα νόσος COVID-19 είναι πολύ πιο περίπλοκη κι επιθετική από μια συνηθισμένη ασθένεια του αναπνευστικού συστήματος.

Τα εμβόλια COVID-19 αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για την επιστήμη και ένα που ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει την αρχή του τέλους της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες ενόψει της έλευσης των εμβολίων κατά του κορoνοϊού στη χώρα μας και της έναρξης του εμβολιασμού στις 26 Δεκεμβρίου, με τους αρμόδιους φορείς να μελετούν κάθε λεπτομέρεια της επιχείρησης «Ελευθερία».

Ο Δεκέμβριος αποδείχθηκε ο πιο θανατηφόρος μήνας για την Ελλάδα από το ξεκίνημα της πανδημίας. Το 87% των θανάτων, μάλιστα, κατεγράφησαν στο τελευταίο δίμηνο του έτους.

Στη δημοσιότητα και μάλιστα σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων την αξιολόγηση και το αιτιολογικό́ έγκρισης στην ΕΕ του εμβολίου της Pfizer-BioNTech, Comirnaty (εμβόλιο COVID-19 mRNA τροποποιημένο νουκλεοσίδιο).

Το εμβόλιο της Moderna κατά του νέου κορωνοϊού έγινε το δεύτερο που έλαβε άδεια κατεπείγουσας χρήσης από τον αμερικανικό ομοσπονδιακό οργανισμό φαρμάκων (FDA), ένα καλοδεχούμενο νέο για μια χώρα που θρηνεί πάνω από 307.000 ανθρώπινες απώλειες από την πανδημία.

Περισσότερα Άρθρα...