Η εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού σημαίνει ότι πρέπει να «κάνουμε άμεσα την τρίτη δόση», σημείωσε σε ανάρτησή του ο καθ. Ηλίας Μόσιαλος.

Πλήρη οδηγό με 19 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων κατά του κορονοϊού έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας. Σήμερα μάλιστα άνοιξε η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς των παιδιών από 5 έως 11 ετών.

Αισιόδοξοι οι αρμόδιοι για το τείχος ανοσίας που υψώνεται και την αναχαίτιση της επιδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας λόγω του αριθμού των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού που προγραμματίζονται και εκείνων που διενεργούνται τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από τη Δευτέρα, 1 ως και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, μία συσκευασία με πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 5 έως 22 Νοεμβρίου και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Την έναρξη της χορήγησης των 2.000 μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχει παραλάβει η Ελλάδα, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Tο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) καλεί τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να λάβουν επειγόντως μέτρα απέναντι στην αναζωπύρωση της επιδημίας στην Ευρώπη και στον κίνδυνο ,πολύ υψηλής υγειονομικής επιβάρυνσης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ώστε να καταπολεμηθεί η διασπορά του ιού, έκανε λόγο ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Περισσότερα Άρθρα...