Θετικά είναι τα αποτελέσματα του πειραματικού εμβολίου της Οξφόρδης τα οποία δημοσιεύτηκαν πριν από λίγο στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Ακόμη και τον Δεκέμβριο ενδέχεται να κάνουμε την πρώτη δόση, αφού ήδη τρία σκευάσματα έχουν αποδείξει την ασφάλειά τους στις κλινικές δοκιμές. Βρετανία, ΗΠΑ και Κίνα προπορεύονται στην παγκόσμια κούρσα και έχουν από ένα υποψήφιο εμβόλιο στην τελευταία φάση την δοκιμών 

Μόνο με ιατρική συνταγή θα χορηγούνται από σήμερα Πέμπτη, 11 Ιουνίου, τα αντιβιοτικά, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείο Υγείας που είχε ληφθεί από τον Φεβρουάριο.

Δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα οι επίσημες οδηγίες για το πού και πώς φοράμε την μάσκα προσώπου 

Με στόχο την αντιμετώπιση νέας πιθανής έξαρσης του κορονοϊού, η Κομισιόν παρουσίασε σήμερα άμεσα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την ενίσχυση της ετοιμότητας στον τομέα της υγείας. 

Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης των βιοκτόνων «Total Care αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα χεριών και σώματος» και «Total Care antiseptic disinfectant», αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Τα προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ.

Οι καούρες συμβαίνουν όταν υγρά από το στομάχι εισέρχονται "προς τα επάνω" στον οισοφάγο και πολλές φορές φτάνουν μέχρι και την στοματική κοιλότητα.

Περισσότερα Άρθρα...