panoir krites

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) να επιβάλλει εξοντωτικά πρόστιμα ύψους 110.000 ευρώ και 75.000 ευρώ στην Ενωση Ποντίων Σουρμένων και τον Σύλλογο Κρητών Ελληνικού «Ο Ψηλορίτης», αντίστοιχα, για τις αυθαίρετες, όπως τις χαρακτηρίζει, κατασκευές που έκαναν εντός του χώρου του π. αεροδρομίου Ελληνικού.

Το σοβαρότατο αυτό θέμα συζητήθηκε την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2013, στο δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης, το οποίο καταδίκασε ομόφωνα το γεγονός και απαίτησε να ακυρωθούν άμεσα οι ανωτέρω διεκδικήσεις της ΚΕΔ από τους δύο ιστορικούς Συλλόγους.

Ενταση όμως προκλήθηκε, όταν ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος, επικεφαλής της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου, κατηγόρησε ευθέως τον δήμαρχο κ. Χρ. Κορτζίδη, ο οποίος, με τους λαϊκισμούς, τις δημαγωγίες και τις λάθος τακτικές του για το π. αεροδρόμιο, άφησε ουσιαστικά ακάλυπτους τους δύο Συλλόγους και, κυρίως, τους Προέδρους τους, στων οποίων τα κεφάλια επικρέμονται τώρα τα εξοντωτικά αυτά πρόστιμα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

«Στην Αργυρούπολη τα σοβαρά αυτά θέματα οι δήμαρχοι τα έλυναν με έγκαιρες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και συζητήσεις στα γραφεία των αρμοδίων και όχι έξω από αυτά με φωνές και διαδηλώσεις», υπογράμμισε και συνέχισε λέγοντας «Ιδού τώρα κύριοι της διοίκησης ποια είναι τα αποτελέσματα της ανικανότητάς σας και της κομματικής σας αγκύλωσης, να μην συζητάτε με τους αρμόδιους της Κεντρικής Διοίκησης».

Η τοποθέτηση αυτή του επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσε τον εκνευρισμό του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη, ο οποίος αντέδρασε με ειρωνείες και ύβρεις, χαρακτηρίζοντας τον κ. Γ. Κωνσταντάτο, ως ….. «διαδρομιστή» (*), σημειώνοντας ότι «Εμείς έτσι λύνουμε τα θέματα, με αγώνες. Αυτό θα κάνουμε και τώρα με κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις».

Ο δήμαρχος ;όμως δεν εξήγησε, γιατί άφησε το θέμα να εξελιχθεί μέχρι το σημείο αυτό, πως θα ακυρωθούν τώρα τα καταλογισθέντα στους δύο Προέδρους των Συλλόγων υπέρογκα πρόστιμα, ποιος θα τα πληρώσει και πως οι δύο αυτοί Σύλλογοι θα παραμείνουν εκεί.

Εντύπωσε προκάλεσε η στάση του δημοτικού συμβούλου κ. Νάκη Εφραιμίδη, πρώην δημάρχου Ελληνικού, ο οποίος έδειξε να "σύρεται" πίσω από τον δήμαρχο, συμφωνώντας πλήρως με τα λεγόμενα του, ενώ ο έτερος δημοτικός σύμβουλος της πρώην «Σύγχρονης Πόλης», κ. Αντ. Αλεξόπουλος, υπερθεμάτισε στο ότι «Οντως, εμείς στην Αργυρούπολη με τους δημάρχους μας, έτσι λύναμε τα θέματα και όχι με κραυγές και διαδηλώσεις», όπως τόνισε.

Αναμένονται με ενδιαφέρον οι εξελίξεις στο σοβαρό αυτό θέμα.

Να σημειωθεί ότι, τα επιβληθέντα στους δύο Συλλόγους υπέρογκα πρόστιμα είναι άμεσα εισπρακτέα!!

 

(*) Ο όρος "διαδρομιστής" χρησιμοποιείται κυρίως στην δικηγορίστικη αργκό για τον δικηγόρο χασοδίκη, που σεργιανάει στους διαδρόμους των δικαστικών κτηρίων, που αποτελεί την ενσωμάτωση του δικαιώματος εκπροσώπησης του (φτωχού) κατηγορουμένου, α λα Ελληνικά, ψάχνοντας για διάφορες αρπαχτές υποθέσεις εδώ και εκεί .

 

konstantatos idrytiko vima

δελτιο τυπου Ενωμενης Πολης Ελληνικου - Αργρουπολης

Απόλυτη δικαίωση του επικεφαλής της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου αποτελεί η από 17/6 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία κάνει δεκτή την προσφυγή του κ. Γιάννη Κωνσταντάτου κατά της απόφασης του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρ. Κορτζίδη, να μισθώσει σε ιδιώτη το οικόπεδο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Γούναρη και Ιασωνίδου στην τιμή των 1.500 ευρώ, αντί των 8.000 ευρώ που είχε ορίσει η Υπηρεσία του Δήμου!

Η προκλητική αυτή απόφαση του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της παράταξής μας, ο επικεφαλής της οποίας προσέφυγε στην συνέχεια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, η οποία την ακύρωσε ως παράνομη.

Στο σκεπτικό της εν λόγω ακυρωτικής απόφασης, μεταξύ των άλλων, τονίζεται και η παρανομία του Δημοτικού Συμβουλίου, η πλειοψηφία του οποίου επικύρωσε, χωρίς να έχει την αρμοδιότητα, την προκλητική αυτή απόφαση του κ. Χρ. Κορτζίδη.

Σημειώνεται, ότι ο δήμαρχος ερωτηθείς από τον κ. Γ. Κωνσταντάτο για το αν λαμβάνει χορηγία από παρακείμενη επιχείρηση που χρησιμοποιούσε το εν λόγω οικόπεδο ως παρκινγκ , το παραδέχθηκε, λέγοντας ότι με αυτήν…. αγοράζει λάμπες!!

Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ασκεί αταλάντευτα τη θεσμική αρμοδιότητα και αγώνα της με κάθε νόμιμο και θεμιτό τρόπο και έτσι θα συνεχίσει.

apofasi perif 1

apofasi perif 2

apofasi perif 3

 

arxikoi ypopsifioi 1

Εκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης Ελληνικού-Αργυρούπολης ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ για τη συγκρότηση του πρώτου μέρους του ψηφοδελτίου της 10 μήνες πριν τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαϊου 2014. 

Ε'ιναι ίσως η πρώτη φορά στα αυτοδιοικητικά χρονικά της χώρας, που μία δημοτική παράταξη - και μάλιστα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης- ανακοινώνει τόσο νωρίς ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός.

Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη δυναμική που έχει ήδη δημιουργήσει η παράταξη  ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ του υποψήφιου δημάρχου κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, ιδιαίτερα μετά την επιτυχή ενοποίησή και συστράτευση των τριών πρώην αρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου που την αποτελούν, ένα εξ' ίσου σημαντικό γεγονός που συμβαίνει και αυτό για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοδιοίκησης.  

arxikoi ypopsifioi 2

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ' ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ"

Συγκροτήθηκε το πρώτο μέρος του Ψηφοδελτίου της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ

Σε διάταξη εκλογικής μάχης τέθηκε από χθες (26/6) η "Ενωμένη Πόλη" στην πρώτη συνεδρίαση του τρίτου Οργάνου της . Σύμφωνα με τις καταστατικές διαδικασίες της και τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής της 12ης Φεβρουαρίου 2013, συγκροτήθηκε σε σώμα με πρόσκληση του επικεφαλής της και υποψηφίου Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου.το τρίτο Οργανο της παράταξης που το αποτελούν οι υποψήφιοι για το ψηφοδέλτιο των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της Ενωμένης Πόλης.

Το πρώτο μέρος του ψηφοδελτίου ( 65% του συνόλου) το απαρτίζουν όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι καθώς και όλα τα μέλη της ΚΕ που δήλωσαν την επιθυμία τους να είναι υποψήφιοι, καθώς και εκτός της Κ.Ε. φίλοι της παράταξης που έθεσαν εαυτόν στην διαδικασία επιλογής και αξιολόγησης.

Στην πρώτη συνεδρίαση του υπόψη Οργάνου (26/6) συζητήθηκαν οι υποχρεώσεις των υποψηφίων καθώς και η στρατηγική που θα ακολουθηθεί στους επόμενους μήνες μέχρι τις αυτοδικοικητικές εκλογές. Επίσης, αναπτύχθηκαν οι πολιτικές θέσεις, οι οποίες, μετά την επεξεργασία τους από την αρμόδια Επιτροπή Θέσεων, θα έρθουν με εισήγησή της στην Κ.Ε. για έγκριση, και στη συνέχεια θα δοθούν στην δημοσιότητα για ανοιχτή διαβούλευση και διάλογο με τους πολίτες και τους φορείς.

Η οικονομική λειτουργία της παράταξης στηρίζεται αποκλειστικά στην συνδρομή που ορίστηκε να καταβάλλεται κάθε μήνα από όλους τους Υποψηφίους με απόλυτη διαφάνεια και πάντα με δημόσια έκθεση.

Αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθούν εντός του Ιουλίου τρείς κύκλοι σεμιναρίων με θέματα αυτοδιοικητικού ενδιαφέροντος.

Αποφασίστηκε ομόφωνα, ότι η ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ δεν θα δεχθεί κανένα κομματικό χρίσμα, αλλά θα μείνει σταθερά προσηλωμένη στην συνεδριακή απόφασή της να είναι η Ανεξάρτητη και Ακομμάτιστη αυτοδιοικητική παράταξη. Οι όποιες συνεργασίες τυχόν θα υπάρξουν θα είναι μόνο με δημοτικές κινήσεις που οι προγραμματικές θέσεις τους θα συγκλίνουν με αυτές της Ενωμένης Πόλης καθώς και με προσωπικότητες που θα καταλάβουν τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου μας

Σημαντική εξέλιξη αποτελεί και η απόφαση για τα νέα γραφεία της ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ στο Ελληνικό, στη συμβολή της Λ. Ιασωνίδου και της οδ. Τριπόλεως, που θα λειτουργήσουν κανονικά από τον προσεχή Σεπτέμβριο, ενώ συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του το γραφείο στην Αργυρούπολη ( Λ Κύπρου 32).

Τονίζεται ιδιίατερα, ότι η αυταρχική διοίκηση Κορτζίδη εξακολουθεί, εδώ και 3 χρόνια, να μας στερεί το δικαίωμα μας να έχουμε γραφείο με πλήρη υποστήριξη εντός του δημαρχείου, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος.

 

synaylia agapis - trofima

Η Συναυλία Αγάπης και Αλληλεγγύης, την Τετάρτη, 19 Ιουνίου, στο κατάμεστο Πέτρινο Θέατρο Αργυρούπολης, που διοργανώθηκε από την «Ενωμένη Πόλη Ελληνικού-Αργυρούπολης» θα μείνει χαραγμένη στις καρδιές όλων μας.

Οι Ελληνικιώτες και Αργυρουπολίτες με τη μαζική προσέλευσή τους και τη συγκινητική συνεισφορά τους σε φάρμακα και τρόφιμα απέδειξαν έμπρακτα τι σημαίνει αλληλεγγύη, αγάπη και ανθρωπιά για τους ανήμπορούς και σε μεγάλη ανάγκη συμπολίτες μας. Για την ποσότητα των τροφίμων που συγκεντρώθηκε απαιτήθηκαν δύο φορτηγά για την μεταφορά τους, ενώ τα φάρμακα που συγκεντρώθηκαν έφτασαν περίπου τα 1000 τεμάχια και παραδόθηκαν στο κοινωνικό ιατρείο Ελληνικού.

Ο Επικεφαλής της «Ενωμένης Πόλης» και υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Κωνσταντάτος στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, καθώς και τους δεκάδες εθελοντές και στελέχη της παράταξης που δούλεψαν επίπονα για την πραγματοποίησή της.

«Ο άνθρωπος, ιδιαίτερα ο ανήμπορος, είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Αυτό επιτάσσει το πιστεύω μας και το αποδεικνύουμε καθημερινά με τον αγώνα που δίνουμε δίπλα του. Είμαστε η μοναδική οργανωμένη αντιπολίτευση στην Αθήνα που, από το κίνημα της πατάτας που πρώτοι φέραμε στην Αττική, με τη διάθεση τροφίμων απευθείας από τους παραγωγούς, μέχρι τη σημερινή εκδήλωση με την μαζική συμμετοχή σας, πραγματοποιούμε ενέργειες κοινωνικού χαρακτήρα που στόχο έχουν να ανακουφίσουν όσους υποφέρουν από την κρίση. Αυτό θα κάνουμε και ως αυριανή διοίκηση, σ έναν χρόνο από σήμερα περίπου, όπου πιστεύουμε ότι θα κληθούμε από τον λαό της πόλης μας να αναλάβουμε την ευθύνη της διοίκησης και της ανόρθωσης του δήμου μας» τόνισε καταλήγοντας.

synaylia agapis adelfoi karabioti

Για τους αδελφούς Καραβιώτη ό,τι και να γραφτεί θα τους αδικήσει. Την ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινή προσπάθεια και το εκπληκτικό καλλιτεχνικό πρόγραμμά τους χειροκρότησαν θερμά, όρθιοι και για πολύ ώρα, οι συμπολίτες μας.

synaylia agapis kai allileggyis orxistra

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, σύμβουλοι από όμορους δήμους, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Χ. Πασβαντίδης και το σύνολο σχεδόν των Φορέων και των Συλλόγων της πόλης μας. Συγκινητική ήταν και οι παρουσία των ποδηλατών. Τους ευχαριστούμε όλους .

synaylia agapis dipli 2

synaylia agapis allileggyhs podilates

δελτιο τυπου ενωμενης πολης

 

 

ag kosmas bar

Εκπληξη δημιουργεί η επίσκεψη στην «ελέυθερη» παραλία του Αγ. Κοσμά, όπου ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζίδης διατράνωνε κάποτε ως πρώην δήμαρχος Ελληνικού τον αγώνα του να φύγουν από αυτήν όλοι οι επιχειρηματίες καταδικάζοντας τις πρακτικές τους.

Αυτά πριν λίγα χρόνια, γιατί τώρα τα πράγματα … άλλαξαν!!

Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή έχει ανοίξει τον δρόμο για ...άλλον επιχειρηματία, ο οποίος έχει ήδη εγκατασταθεί και επενδύσει στον χώρο αυτό, όπου ασκεί ελεύθερα στην "ελεύθερη" παραλία του Αγ. Κοσμά τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του.

Δεν έχουμε τίποτε απολύτως εναντίον του υπόψη επιχειρηματία, ο οποίος καλώς κάνει και επενδύει ασκώντας τις δραστηριότητές του.

 

Όμως προκύπτουν κάποια εύλογα ερωτήματα για τον δήμο που ζητούν απαντήσεις:

- Από ποιόν, πότε και για ποιον λόγο (δραστηριότητα) δόθηκε – αν δόθηκε – άδεια και ποια για τη λειτουργία στην παραλία αυτής της επιχείρησης ;

- Ποια είναι τα έσοδα του δήμου από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα;

- Τι συμβαίνει τελικά στην παραλία του Αγ Κοσμά με την πολιτική της διοίκησης του κ. Χρ. Κορτζίδη σχετικά με το «επιχειρείν»;  Είναι δυνατόν από τη μια να διώχνει τους επιχειρηματίες από αυτήν, και από την άλλη, μέσα στην ίδια παραλία, να επιτρέπει σήμερα τη λειτουργία άλλων;

- Kαι, τέλος, γιατί η πινακίδα της εισόδου της παραλίας φέρει ακόμη τον τίτλο "ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ"  και όχι  το σωστό "ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ"; Τι σημαίνει άραγε αυτό;

ag kosmas tabela

 

exafanisi iordanidou

Εκδόθηκε από το Χαμόγελο του Παιδιοπύ σήμα "Amber Alert" για την εξαφάνιση της 17χρονης Κατερίνας Ιορδανίδου από την Αργυρούπολη.

Το κορίτσι εξαφανίστηκε στις 8 το πρωί της 18ης Ιουνίου από την περιοχή της Αργυρούπολης.

Η ανήλικη από τότε δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένειά της.

Η Κατερίνα έχει μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια, ύψος 1,65 μ. και βάρος 60 κιλά.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε άσπρο σορτσάκι, μαύρη αμάνικη μπλούζα και μαύρα σανδάλια. Φοράει πολλά βραχιόλια και έχει σκουλαρίκια στη μύτη και στα αυτιά.

Μέχρι στιγμής δεν υπάχουν πληροφορίες που θα βοηθούσαν στην ανεύρεσή της.

Μέσα από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ο πατέρας της Κατερίνας, Συμεών Ιορδανίδης, υπάλληλος στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και πατέρας τριών παιδιών, συγκλονίζει με τα λόγια του! "Παιδί μου γύρνα πίσω! Βλέπω τα δύο κρεβάτια και το τρίτο είναι κενό!", λέει κλαίγοντας.

 

antgiexousiastes kai xrysaygites gada

Επεισόδιο ανάμεσα σε ομάδα αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής συνέβη χθες, αργά το απόγευμα, στην οδό Ιασωνίδου, στην Πλατεία όπου βρίσκεται το μνημείο των Ποντίων.

Στο συγκεκριμένο σημείο που είναι σύμφωνα με πληροφορίες, σημείο συγκέντρωσης των αντιεξουσιαστών της περιοχής, έφθασαν με μηχανές με μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ακολούθησε συμπλοκή και χάρη την έγκαιρη παρέμβαση της Αστυνομίας τα επεισόδια δεν πήραν μεγάλη έκταση, ενώ άτομα και από τις δύο πλευρές προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

 Αντιεξουσιαστές συγκεντρώνονται τώρα έξω απο την ΓΑΔΑ! 

Περισσότερα από 200 άτομα που πρόσκεινται στον αντιεξουσιαστικό χώρο βρίσκονται αυτή την ώρα συγκεντρωμένα έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτύρονται, καθώς νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε σε 11 προσαγωγές στη διάρκεια της συμπλοκής αντιεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής που σημειώθηκε στη λεωφόρο Ιασωνίδου, στο Ελληνικό, όπου τα μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούσαν πορεία με μοτοσικλέτες. 

Περισσότερα Άρθρα...