arg apof perif gia odeio

Δικαιωμένοι πρέπει να αισθάνονται οι Αργυρουπολίτεςς γονείς των μαθητών του Ωδείου της πόλης «Γ. Μιχαλακέας».

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, έχοντας υπόψη της πρόνοιες του Νόμου του Καλλικράτη και του Συντάγματος, έκανε δεκτή την προσφυγή... επτά γονέων της Αργυρούπολης και ακύρωσε της απόφαση του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη για καταβολή….. διαφορετικών διδάκτρων στο Ωδείο, μεγαλύτερων για τα παιδιά της Αργυρούπολης και μικρότερων για εκείνα του Ελληνικού!

Ως γνωστόν, η απόφαση αυτή του δημάρχου είχε επικυρωθεί το 2012 από την πλειοψηφούσα παράταξή του στο. Δ.Σ., παρά τις έντονες και συνεχείς διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, του επικεφαλή της κ. Γιάννη Κωνσταντάτου και του κ. Γιάννη Τσαρπαλή.

Να σημειωθεί, ότι αντιπολίτευση και γονείς κάλεσαν τον Δήμαρχο να εξομοιώσει τα δίδακτρα της Αργυρούπολης και του Ελληνικού στις τιμές του Ωδείου Ελληνικού, πρόταση που όμως απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι αυτά θα εξισωθούν σταδιακά...... στο μέλλον!

Στο σκεπτικό της ακυρωτικής απόφασης του ΓΓΑΔ αναφέρονται, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

«.. Από την εξέταση των στοιχείων προκύπτει ότι υπάρχει διακριτή αναγραφή των διδάκτρων που οφείλουν να καταβάλουν οι δημότες του π. δήμου Αργυρούπολης και του π. δήμου Ελληνικού, ενώ και σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσά για την ίδια τάξη είναι διαφορετικά (αυξημένα για τους κατοίκους του π. δήμου Αργυρούπολης)!

Η καταβολή διαφορετικών διδάκτρων για την παροχή της ίδιας υπηρεσίας δεν δικαιολογείται και δεν δύναται να στηριχθεί σε καμία διάταξη νόμου, καθώς είναι αντίθετη στην (σημ. συνταγματική) αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών….. »

Παράνομη και αντισυνταγματική, λοιπό, αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή..... !

Όπως πληροφορούμαστε, την ίδια άνιση μεταχείριση σε βάρος των Αργυρουπολιτών εφαρμόζει η δημοτική αρχή του κ. Χρ. Κορτζίδη, στα ανταποδοτικά τέλη, στα δικαιώματα ταφής των κατοίκων της Αργυρούπολης και του Ελληνικού κλπ.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεχεία της εξέλιξης αυτής της υπόθεσης.

prosklisi synedriou

Οπως τονίζουν στελέχη της μεγάλης και ενιαίας πλέον ανεξάρτητης παράταξης της αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης:

"Δουλέψουμε όλοι μαζί παραγωγικά και συντονισμένα για το καλό της πόλης μας, αφήνοντας οριστικά πίσω προσωπικές πολιτικές, στρατηγικές και ενέργειες που μόνο αρνητικές συνέπειες είχαν για τον δήμο, αφού τελικά δεν εξυπηρετούν και δεν συντηρούν αποκλειστικά κανέναν άλλο, πέραν της σημερινής διοίκησης, τη χειρότερη δημοτική αρχή που γνώρισε ποτέ ο δήμος μας.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, μέσα στην πρωτοφανή αυτή κρίση οφείλουμε να ανατηζούμε ενωμένοι όλες αυτές τις πολιτικές που θα κάνουν τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης δήμο πρότυπο, δήμο σύγχρονο και πάνω απ όλα μια πόλη που να αξίζει να ζεις. Και γι αυτό χρειαζόμαστε την ενεργό συμπαράσταση ΟΛΩΝ των συνδημοτών μας"

argyrroup dimarxειο

Τη Δευτέρα 21-1-13 το Δημοτικό Συμβούλιου αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος για την παρασκευή καλού φαγητού για το σπίτι και διάθεσή του σε χαμηλή τιμή στους κατοίκους της πόλης από χώρο του Δήμου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προστίθεται στις κοινωνικές πολιτικές του Δήμου και δεν υποκαθιστά καμία.

Απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους που για διάφορους λόγους και όχι μόνο οικονομικούς δεν μπορούν να μαγειρέψουν για να τους δώσει τη δυνατότητα να προμηθεύονται καθημερινά (Δευτέρα - Παρασκευή)καλό σπιτικό φαγητό σε χαμηλή τιμή επιλέγοντας από 4 - 5 διαφορετικά φαγητά.

Η απόφαση του ΔΣ για την υλοποίηση του προγράμματος πάρθηκε με συντριπτική πλειοψηφία (καταψήφισαν οι σύμβουλοι Θ. Λιάπης-Λαϊκή Συσπείρωση και Γ. Ιωαννίδης-Ανεξάρτητος) και προβλέπει διαδικασία απόλυτης διαφάνειας-ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος-και όχι ανάθεσης.

Ενώ αυτή είναι η αλήθεια για το πρόγραμμα και τη διαδικασία υλοποίησης του διάφορα δημοσιεύματα επιτίθενται στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στο Δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη με ψευδείς ισχυρισμούς ακόμα και για τα προφανή:

-Την απόφαση του ΔΣ για ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς τους επαγγελματίες τη βαφτίζουν «ανάθεση» για να αιτιολογήσουν συκοφαντικούς ισχυρισμούς για δήθεν διαπλοκή!

-Ταυτόχρονα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι το πρόγραμμα αυτό είναι ανεξάρτητο από το πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη (έχουν ξεπεράσει τις 215) από τη δημοτική τράπεζα, το οποίο συνεχίζεται κανονικά.

Ντροπή!

Με την ευκαιρία θυμίζουμε ότι οι κοινωνικές δράσεις και πολιτικές του Δήμου μας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ, το ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ (ΜΚΙΕ),το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ, τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟ, τη ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ, τη ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ και την ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ.

Δελτίο τύπου δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης

Αγριο έκλημα με θύμα έναν 50χρονο υπήκοο Γεωργίας, σημειώθηκε στις 530 το απόγευμα στην Αργυρούπολη.

Δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν στην είσοδο του Νεκροταφείου της Αργυρούπολης.

Όπως έγινε γνωστό, ο μετανάστης δέχθηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι και το θώρακα από τους δράστες που επέβαιναν στο αυτοκίνητο μάρκας BMW, μαύρο.

Στη συνέχεια οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα στο οποίο επέβαιναν στην οδό Κολοκοτρώνη, έξω από τον αθλητικό Σύλλογο του ΑΟΝΑ, δίπλα στην Εφορία της Αργυρούπολης, βάζοντάς του φωτιά και προκαλώντας πανικό στα παιδιά και τους λοιπούς που υπήρχαν εκείνη τη στιγμή στις αίθουσες άθλησης του ΑΟΝΑ.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα σε ό,τι αφορά τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω Νεκροταφείο, τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν συμβεί πολλοί βανδαλισμοί, καταστροφές και κλοπές με ασύλληπτους μέχρι σήμερα τους δράστες.

 

OI EKPROSOSPOI TWN 3 PARATAKSEWN

Την Δευτέρα, 28 Ιανουαραίου 2013, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του δημοτικού Ωδείου «Γ. Μιχαλακέας», η προγραμματισμένη τρίτη και τελευταία ολομέλεια της προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής της ενιαίας ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης που προέκυψε από τα μέλη των Κ.Ε. των τριών πρώην παρατάξεων της αντιπολίτευσης Ελληνικού-Αργυρούπολης «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και « Αναγέννηση».

Οι τέσσερεις θεματικές πολυμελείς μεικτές Επιτροπές που είχαν συγκροτηθεί ολοκλήρωσαν με επιτυχία το έργο τους και παίρνοντας υπόψη και τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης με τους δημότες, παρουσίασαν στην Ολομέλεια τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, αποσπώντας εύσημα από όλους τους παριστάμενους για την αρμονική συνεργασία των μελών τους και για την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών τους .

Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος και ευρεία ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των 92 παρόντων μελών της Ολομέλειας, τα οποία ψηφίζοντας αποφάσισαν, ενέκριναν για εισήγηση στο Ιδρυτικό Συνέδριο της 3ης Φεβρουαρίου το όνομα, το σήμα και τους σκοπούς της ενιαίας παράταξης, το κείμενο του Καταστατικού της, καθώς και το είδος, το πλήθος, τη δομή και τις αρμοδιότητες όλων των Οργάνων Λειτουργίας της.

Τέλος, αποφασίσθηκε να προταθεί στο Συνέδριο να συμμετέχουν στην Κεντρική Επιτροπή, ως αριστίδην μέλη, όλα τα ιδρυτικά μέλη της ενιαίας παράταξης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοί της.

Οι εργασίες της 3ης και τελευταίας Ολομέλειας ολοκληρώθηκαν με ένα παρατεταμένο θερμό χειροκρότημα των 92 παρόντων μελών, που έδωσαν το επόμενο ραντεβού τους στο Ιδρυτικό Συνέδριο της ενιαίας και ανεξάρτητης παράταξης την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

diavouleusi

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για τη δημιουργία της ενιαίας ανεξάρτητης παράταξης της αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Τέσσερεις πολυμελείς θεματικές Επιτροπές που στελεχώνονται από μέλη των Κεντρικών Επιτροπών των τριών πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση», εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του Ιδρυτικού Συνεδρίου της ενιαίας παράταξης.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί το επιστέγασμα όλων των διεργασιών που μεσολάβησαν από την 16η Δεκεμβρίου 2012 - ημερομηνία υπογραφής της Διακήρυξη της Ενότητας και της δημιουργίας της ενιαίας παράταξης από τα μέλη των Κ.Ε. και τους επικεφαλής των τριών π. παρατάξεων - μέχρι το Συνέδριο, που θα γίνει την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013.

Η Επιτροπή Καταστατικού της ενιαίας παράταξης στα πλαίσια της πολιτικής της άμεσης δημοκρατίας που εφαρμόζει η νέα αυτή παράταξη εν τη γεννέσει της, έθεσε ήδη σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο του Καταστατικού της, πριν την τελική έγκριση του από το Ιδρυτικό Συνέδριό της. Το καταστατικό αυτό έχει αναρτηθεί και στο Facebοok στη σελίδα «Ζητάμε τις Προτάσεις σας».

Οπως ανακοινώθηκε, στο Ιδρυτικό Συνέδριο θα εγκριθούν το όνομα και το Καταστατικό της ενιαίας παράταξης και θα εκλεγούν τα όργανα λειτουργίας της και ο επικεφαλής της. Σημειώνεται δε ότι, όπως έχει δημοσιευθεί, την Παρασκευή 25-1-2013, λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της παράταξης και για τα μέλη της Κ.Ε. της

Το εγχείρημα της ενοποίησης των τριών διαφορετικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε μία νέα μεγάλη και ανεξάρτητη δημοτική παράταξη είναι γεγονός μοναδικό στην ιστορία, όχι μόνο του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, αλλά και του συνόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επιτυχής μάλιστα ολοκλήρωσή του σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα και ένα δήμο - που φαίνεται να έχει περιπέσει σε απραξία και οικονομικό τέλμα - στέλνει πολλά και αισιόδοξα μηνύματα στην κοινωνία.

Κάποιες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν πρόσφατα από ελάχιστο αριθμό κάποιων στελεχών που δεν είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της ενότητας για δικούς τους λόγους, εκτιμάται ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν την ροή και τη δυναμική των εξελίξεων μιας και όλοι «κοιτούν το δάσος και όχι τα δένδρα».

argy politst kopi pitas 2013

Εγινε και φέτος, την Κυριακή, 20-1-2013, στο αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου «Μίκης Θεοδωράκης» της Αργυρούπολης η καθιερωμένη γιορτή της κοπής της πίτας των πολιτιστικών τμημάτων του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Όμως, η φετινή γιορτή σε τίποτε δεν θύμιζε  τις ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις των διοικήσεων του π. δήμου Αργυρούπολης. Δεν πλησίαζε στο ελάχιστο την αίγλη και την χαρούμενη ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν τα παιδιά των πολιτιστικών τμημάτων εκείνων των εκδηλώσεων, που με τις οικογένειές τους πλημμύριζαν κάθε γωνιά του συνεδριακού κέντρου της Αργυρούπολης.

Φέτος λίγος ο κόσμος και παρέμενε βουβός μπροστά σε ένα θέαμα και μία ατμόσφαιρα που σε γέμιζε με θλίψη, παρά με τη χαρά και την αισιοδοξία που πρέπει να εκπέμπει μια γιορτινή εκδήλωση, όπως η κοπή της πίτας.

Μαύρα σκηνικά, μαύρα ντυμένα και τα παιδιά, βουβά, με λευκές μάσκες που στο στόμα τους είχαν ένα …. κόκκινο «Χ», ανέβαιναν ένα- ένα στη σκηνή κρατώντας… πλακάτ, κάτω από το μονότονο χτύπημα ενός τυμπάνου! Μια στρατευμένη (;) τέχνη που περιέλουσε τις παιδικές ψυχές και σκέπασε με μαύρα χρώματα τα σωματάκια τους!

Απόντες και οι καθηγητές τους των πολιτιστικών τμημάτων, που έκοβαν κάθε χρόνο τα κομμάτια της πίτας. Είπαν ότι ο δήμαρχος κ. Χρ. Κορτζίδης τους έχει απλήρωτους από τον περασμένο Σεπτέμβρη!

Στο τέλος, ενώ ο κόσμος αποχωρούσε σιωπηλός, τα κομμάτια της πίτας μοιράσθηκαν μεταξύ "ημών και ημών"  και η «γιορτή» τελείωσε όπως άρχισε: άδοξα!

Περισσότερα Άρθρα...