eurovision amsterdam

Η Δέσποινα Βανδή και ο Γιώργος Καπουτζίδης θα παρουσιάσουν τον ελληνικό τελικό της Eurovision στις 18 του Φλεβάρη. Ποιο κομμάτι θα μας εκπροσωπήσει στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού;

Αυτοί είναι οι τίτλοι των τεσσάρων υποψήφιων τραγουδιών της Eurovision:

Οι Cosa Νostra με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη θα τραγουδήσουν στα ελληνικά με εξαίρεση τρεις λέξεις που είναι στα αγγλικά και αυτός είναι και ο τίτλος του κομματιού: «Alcohol is free».

Η Αγγελική Ηλιάδη θα τραγουδήσει και θα χορέψει κάτι από Ανατολή, ένα αργό τσιφτετέλι με τίτλο «1000 και μια νύχτες».

Ο Άλεξ Λεόν και η Τζωρτζίνα θα πουν ένα τραγούδι με τίτλο που έχουμε ξανακούσει στη Eurovsion και συγκεκριμένα το 2005 από τη Μάλτα και ήταν αντίπαλο της Έλενας Παπαρίζου. Το «Angel».

Η Θωμαή Απέργη με το στιλ που της ταιριάζει απόλυτα, τζαζ , θα τραγουδήσει στα αγγλικά το «One last kiss».

star

barba katar
 
Και ξαφνικά στο πολυτελές ξενοδοχείο Four Seasons της Ντόχα του Κατάρ, την ώρα που συγκεντρώνονταν οι επιχειρηματίες (Έλληνες και Καταρινοί) για να τους μιλήσει ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς κάνει την εμφάνισή της η κυρία Βάνα Μπάρμπα:
 
«Γεια σας, ήρθα και εγώ, ήμουν... εδώ γύρω και πέρασα», είπε σε μερικούς γνωστούς της επιχειρηματίες, που την κοίταζαν έκπληκτοι. Η κυρία Μπάρμπα, η οποία υπενθυμίζω ήταν και υποψηφία στις βουλευτικές εκλογές με το κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη (χωρίς να την προσκαλέσει κανείς) παρακολούθησε ένα μεγάλο μέρος της ομιλίας του Πρωθυπουργού. Τι ακριβώς είχε συμβεί;

Συνεργάτης μου επικοινώνησε μαζί της και την ρώτησε τον λόγο που βρισκόταν στο Κατάρ και μάλιστα την ώρα που ο Πρωθυπουργός μιλούσε προς τους επιχειρηματίες. Και το μυστήριο λύθηκε όταν η κυρία Μπάρμπα, είπε ότι βρισκόταν στο... Ντουμπάϊ με μία εταιρεία που έχει ιδρυθεί για την προώθηση επιχειρήσεων στον Αραβικό Κόλπο, πετάχτηκε (όταν έμαθε περί Σαμαρά) και στο (διπλανό) Κατάρ και βρέθηκε και στο Four Seasons και παρακολούθησε... ταπεινά την ομιλία, σαν μια απλή ένοικος του ξενοδοχείου ή μια νεοφώτιστη επιχειρηματίας.
 
Και μία λεπτομέρεια. Η κυρία Μπάρμπα δεν θέλησε να έχει καμία επαφή με τους Έλληνες πολιτικούς. Μάλλον για να μην παρεξηγηθεί η παρουσία της στο Κατάρ.
 
"BΗΜΑτοδότης"

theopoula giagia

Η ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού, έφυγε από τη ζωή εχθές Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και όπως ήταν φυσικό η απώλεια της, συγκλόνισε τον χώρο της υποκριτικής, και ιδιαίτερα τους συμπρωταγωνιστές της στη δημοφιλή σειρά, με τους οποίους είχε άριστες σχέσεις.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης, από τη στιγμή που έμαθε πως η «γιαγιά» του έφυγε από τη ζωή, έχει κατεβάσει τα τηλέφωνα και δεν μιλά σε κανέναν.

Η Έφη Παπαθεοδώρου μίλησε στο ΣΤΑΡ για το χαμό της καλής της φίλης.

Είχε μιλήσει με την Ειρήνη Κουμαριανού λίγο πριν μπει για μια σοβαρή εγχείρηση:

«Της έλεγα αν μπορεί να αποφύγει την εγχείρηση, γιατί ήταν πάρα πολύ σοβαρή, και μου είχε πει "όχι Έφη μου, δεν μπορώ ν΄αναπνεύσω". Και το πρωί που πήρα την κορούλα της, μου είπε "Έφη μου την περιμένουμε"».

Μιλά με τα καλύτερα λόγια για τη συνάδελφο της, λέγοντας πως ήταν «πάρα πολύ καλός άνθρωπος και γενναιόδωρος. Τους βοηθούσε όλους!»

" Με ειδοποίησε ο Γιώργος Καπουτζίδης. Εκείνη με φώναξε να παίξω στον ρόλο, εγώ δεν ήξερα κανέναν. Της το χρωστάω και πάντα θα το λέω!" Η ηθοποιός μίλησε και για τη τελευταία φορά που την επισκέφθηκε στο νοσοκομείο!

Η Ειρήνη Κουμαριανού άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός που νοσηλευόταν με προβλήματα καρδιάς.

σταρ

Αυλαία για τον Σάκη Ρουβά!

Υστερα από τέσσερις μήνες επιτυχίας το ανεπανάληπτο και ατμοσφαιρικό show του Σάκη Ρουβά ολοκλήρωσε τον κύκλο εμφανίσεων το Σάββατο 19 Ιανουαρίου.

Ο κορυφαίος Ελληνας σταρ Σάκης Ρουβάς, η εκρηκτική Αγγελική Ηλιάδη και το pop συγκρότημα Μέλιsses τα έδωσαν όλα στην τελευταία βραδιά και κυριολεκτικά έγινε πανικός στο νυχτερινό κέντρο, αφού ο δημοφιλής τραγουδιστής δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του.

Οπως ακούγεται, ο Σάκης Ρουβάς σε λίγο καιρό θα εμφανιστεί σε γνωστό μαγαζί στη Θεσσαλονίκη, αλλά ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί ποιος ή ποια θα είναι στο πλευρό του.

Φυσικά πολλοί ήταν οι επώνυμοι που παρευρέθηκαν στην τελευταία βραδιά. Εκεί ήταν ο τραγουδιστής των Onirama Θοδωρής Μαραντίνης, που έχει συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία με τον Σάκη Ρουβά και η Τάμτα, στιλάτα ντυμένη. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να απουσιάσουν ο Γιάννης Λάτσιος και η Κατερίνα Γκαγκάκη που είναι μεγάλοι φαν του τραγουδιστή και πάντα τον τιμούν με την παρουσία του

εσπρεσο

xaniotis

Συγκλονίζει ο Γιώργος Χρανιώτης με την δημόσια εξομολόγησή του σχετικά με την ασθένειά του.

Πώς του ανακοίνωσαν ότι έχει πάθει ψωρίαση; «Εκείνη την εποχή ήμουν σε περίοδο χωρισμού, απλά δεν είχα συνειδητοποιήσει πως είχα στενοχωρηθεί τόσο πολύ! Παράλληλα, όμως, ο πατέρας μου υπέφερε από αυτήν την πάθηση, η οποία μπορεί να μην είναι κολλητική, είναι όμως κληρονομική, κάτι που μέχρι τότε δεν ήξερα.

Έτσι, πρόσβαλε και εμένα σε μια στιγμή που ήμουν ευάλωτος, καθώς βρισκόμουν μέσα στη θλίψη. Επιπλέον, έκανα και μια ζωή γεμάτη καταχρήσεις με αλκοόλ και ατέλειωτα ξενύχτια. Ευτυχώς από τη μέρα που νόσησα έγινα πολύ καλό παιδί! Σήμερα, μάλιστα, λέω πως αυτή η ασθένεια ήταν μια αντίδραση του σώματός μου στα βασανιστήρια που του έκανα. Το βλέπω, δηλαδή, πλέον και στον εαυτό μου, πως τώρα που ακολουθώ μια υγιεινή ζωή και είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, το μυαλό μου λειτουργεί καλύτερα» τόνισε στην εφημερίδα News και συνέχισε αναφορικά με το πώς αντέδρασε μετά την ανακοίνωση που του κάνανε: «Η αλήθεια είναι πως στην αρχή δίσταζα να μιλήσω γι' αυτό που μου συνέβαινε, ντρεπόμουν όπως ντρέπονται οι ομοφυλόφιλοι να ομολογήσουν την κλίση τους. Γι' αυτό έλεγα πως έχω χτυπήσει!

Γρήγορα, όμως, κατάλαβα πως αν δεν αρρώσταινα ίσως συνέχιζα να ταλαιπωρώ τον εαυτό μου. Έτσι αυτή η αρρώστια που με ανάγκασε να υιοθετήσω μια άλλη στάση ζωής, με άλλαξε προς το καλύτερο αντί να γίνει η κόλασή μου! Είναι όπως όταν, για παράδειγμα, κλέβεις κάτι και σου χαρακώνουν το πρόσωπο, ώστε η ουλή να σου θυμίζει το κακό που έκανες για να μην το επαναλάβεις! Σε αυτή την περίπτωση το σημάδι σου κάνει καλό, γιατί έρχεται και σου λέει: «Μεγάλε, κάπου έκανες ένα λάθος, πρόσεξε μην πέσεις πάλι στο ίδιο παράπτωμα!». Κατά τον ίδιο τρόπο, η ψωρίαση ήρθε να με βάλει μόνιμα σε έναν καλύτερο δρόμο ζωής.»

Πιστεύει πως όλοι αντιμετωπίζουν αυτή την πάθηση με τον ίδιο τρόπο; «Όχι βέβαια! Μάλιστα σε ένα σχετικό ιατρικό συνέδριο που έγινε πρόσφατα πολλοί που πάσχουν από αυτήν τη νόσο αρνήθηκαν να μιλήσουν, εγώ πάντως δεν είχα πρόβλημα. Θα θεωρούσα τον εαυτό μου πολύ μεγάλο φλώρο αν δεν έλεγα πως έχω ψωρίαση! Γιατί άλλωστε να μην το πω, όταν ο Μάικλ Τζόρνταν είχε βγει και είχε δηλώσει στη δεκαετία του '80 πως έχει AIDS; Μιλάμε, βέβαια, για έναν πολύ γενναίο άνθρωπο! Εγώ αν είχα αυτή την ασθένεια δεν υπάρχει περίπτωση να το ομολογούσα, δεν θεωρώ τον εαυτό μου τόσο γενναίο.»

Στο περιβάλλον του πώς τον αντιμετώπισαν; «Δεν είχα πρόβλημα. Άλλωστε αυτή η πάθηση δεν είναι κολλητική, και το ξέρει ο κόσμος, καθώς η ψωρίαση συζητιέται αυτό τον καιρό γιατί έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κατά 15% με 20%! Την ίδια ώρα, βέβαια, αυξάνονται και οι νέες θεραπείες που υπόσχονται μακροχρόνια ύφεση, καθώς αυτή η ασθένεια συνήθως απαιτεί αγωγή σε όλη τη διάρκεια της ζωής και ειδικά σε περίοδο εξάρσεων.»

Ποια μέθοδο θεραπείας έχει προτιμήσει; «Δεν παίρνω φάρμακα, θα το έκανα μόνο στην περίπτωση που θα είχα πρόβλημα στο πρόσωπο και στο σώμα. Από τη στιγμή όμως που η ψωρίαση περιορίζεται στο γόνατο και στους αγκώνες, προτιμώ το βελονισμό όσο κι αν ψιλοπονάω! Άλλωστε, με το που μπαίνουν οι βελόνες με παίρνει ο ύπνος! Κάποια εποχή έκανα επίσης ομοιοπαθητική, ενώ έχω δοκιμάσει και την... ξηρασία. Μια θεραπεία για δέκα μέρες, όπου τρως ένα παξιμάδι και ένα αβοκάντο το πρωί, μια από τα ίδια το μεσημέρι και ένα ποτήρι νερό! Δεν παίζεται, γι' αυτό το έκανα μονάχα δύο φορές. Σίγουρα, πάντως, μέσα από αυτήν τη μέθοδο μαθαίνεις να μασάς καλά την τροφή, εβδομήντα μασήματα σε κάθε μπουκιά! Κάπως έτσι σταμάτησα να καταβροχθίζω το φαγητό μου όπως συνήθιζα παλιά.»

gossip tv

vougiouklaki artful

Η Αλίκη "ζει" στη ... Βρετανία! Μια ασπρόμαυρη φωτογραφία της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη από την ταινία της «Το κλοτσοσκούφι» επέλεξε γνωστή Αγγλίδα συγγραφέας για το εξώφυλλο του νέου της βιβλίου.

Με μεγάλη έκπληξη το βιβλιόφιλο κοινό της χώρας μας πληροφορήθηκε την κυκλοφορία του βιβλίου με τίτλο «Artful» της Αγγλίδας συγγραφέως Αλι Σμιθ. Ο λόγος δεν βρίσκεται στο θέμα του βιβλίου, αλλά στο εξώφυλλό του, το οποίο κοσμείται από μια νεανική φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη, που θεωρείται σήμα κατατεθέν από την ταινία της «Το κλοτσοσκούφι», παραγωγής του 1960.

Αν και μέχρι τώρα δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος που η συγγραφέας επέλεξε τη δική μας σταρ για τη... βιτρίνα του βιβλίου της, η αλήθεια είναι πως η Αλίκη Βουγιουκλάκη -ειδικά στα νιάτα της- ήταν πραγματικά μια πολύ δροσερή και όμορφη γυναίκα, που εξέπεμπε μεγάλη ακτινοβολία και γοήτευε τα πλήθη.

Πάντως οι φανατικοί θαυμαστές της Αλίκης είναι σίγουρα πολύ ικανοποιημένοι από την επιλογή της Αγγλίδας συγγραφέως και με την ευκαιρία αυτή τονίζουν με νόημα πως ακόμα μία φορά οι ξένοι αντιλαμβάνονται καλύτερα από εμάς τους ανθρώπους μας που αξίζουν... Ιδιαίτερα ικανοποιημένα για το γεγονός αυτό είναι και τα οικεία πρόσωπα της Αλίκης Βουγιουκλάκη, που όσο ζούσε είχαν στενή σχέση μαζί της και γνώριζαν ότι στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα είχε κάνει κάποιες απόπειρες για διεθνή καριέρα.

«Αυτό που συνέβη μας κάνει να σκεφτούμε ότι τελικά οι μεγάλοι καλλιτέχνες δεν πεθαίνουν ποτέ και ο χρόνος είναι αυτός που τους καταξιώνει ακόμα και μετά τον θάνατό τους» λέει στην «Espresso» άτομο από τον καλλιτεχνικό χώρο, που γνωριζόταν σε προσωπικό επίπεδο με την αείμνηστη πρωταγωνίστρια. «Το να επιλέξει μια διάσημη και καταξιωμένη Αγγλίδα συγγραφέας την Αλίκη Βουγιουκλάκη -ειδικά δεκαέξι χρόνια μετά τον θάνατ [Η Αλίκη Βουγιουκλάκη σε μια σκηνή από την ταινία «Το κλοτσοσκούφι».] το της!- για το εξώφυλλο του βιβλίου της δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είτε το θέλουμε είτε όχι, η Αλίκη ήταν μοναδική και έχει περάσει στη συνείδηση των Ελλήνων, και όπως αποδεικνύεται, και πολλών ξένων!»

Το βιβλίο της Αλι Σμιθ δεν είναι νουβέλα, ούτε περιλαμβάνει κάποιες αληθινές ή φανταστικές ιστορίες. Πρόκειται για μια συλλογή από τις διαλέξεις που έχει δώσει η συγγραφέας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το κυρίως θέμα του αφορά την τέχνη και παρουσιάζει καλλιτέχνες και συγγραφείς από τον Μιχαήλ Αγγελο μέχρι τον Κάρολο Ντίκενς. «Με δυο λόγια, το κυρίως θέμα του βιβλίου είναι η επικοινωνία της σκέψης με την τέχνη. Με άξονα τη σχέση δύο γυναικών αφηγείται με πολύ ευρηματικό ύφος την ιστορία και την αξία της τέχνης στη ζωή μας, από τον μεταμοντερνισμό μέχρι τις τοιχογραφίες των αρχαίων φυλών αλλά και τα μιούζικαλ της δεκαετίας του '60» σχολιάζει Αγγλος κριτικός βιβλίων.

espresso

BISSI ANNA

Με φιλιά στο στόμα η Βάνα Μπάρμπα έδειξε την αγάπη της στην Αννα Βίσση! Η ηθοποιός επισκέφθηκε την τραγουδίστρια στο κέντρο όπου εμφανίζεται και πέρασε μαζί της στιγμές κεφιού συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα.

Το περασμένο Σάββατο η Βάνα Μπάρμπα επέλεξε το κέντρο της Αννας Βίσση προκειμένου να διασκεδάσει με την παρέα της, η οποία αποτελούταν κυρίως από γυναίκες. Η Αννα Βίσση, μόλις είδε την ηθοποιό, πλησίασε στο τραπέζι της και για αρκετή ώρα τής τραγουδούσε σκυμμένη πάνω από το κεφάλι της.

Η Βάνα έδειχνε να απολαμβάνει τα τραγούδια της Αννας και σιγοτραγουδούσε μαζί της κουνώντας παράλληλα και τα χέρια της στον ρυθμό των τραγουδιών, αλλά και με μια έκδηλη επιθυμία να την αγκαλιάσει. Στο ίδιο στιλ ήταν και οι αντιδράσεις της Βίσση αφού σε όλη τη διάρκεια που τραγουδούσε... αποκλειστικά για τη Βάνα, προκαλώντας τα βλέμματα των άλλων θαμώνων, της έδειχνε με κάθε τρόπο πόσο χαιρόταν που την επισκέφθηκε στο μαγαζί.

Το κλου της βραδιάς ήταν οι αγκαλιές και τα φιλιά στο στόμα που αντάλλαξαν οι δύο γυναίκες, ειδικά σε στιγμές που το πρόγραμμα της τραγουδίστριας είχε φτάσει στο τσακίρ κέφι.

Οταν η Αννα Βίσση τραγούδησε το αγαπημένο κομμάτι της «Μόνη μου», η Βάνα Μπάρμπα ανέβηκε στην πίστα και χόρεψε ζεϊμπέκικο δημιουργώντας... πανικό στους παρευρισκόμενους που την έραιναν με γαρίφαλα και τη χειροκροτούσαν θερμά. «Η Βάνα εκστασιάστηκε με πολλά από τα τραγούδια της Αννας και ήθελε με κάθε τρόπο να της δείξει πόσο πολύ την εκτιμά ως τραγουδίστρια. Το γεγονός ότι τη φίλησε στο στόμα δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο από την αγάπη που έχει σε μια καταξιωμένη και λατρεμένη τραγουδίστρια, που για τέσσερις δεκαετίες μάς συγκινεί όλους με τα τραγούδια της» λέει στην «Εspresso» άτομο από το περιβάλλον της ηθοποιού. Να θυμίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Αννα Βίσση φιλιέται στο στόμα, αφού και πριν από λίγο καιρό το είχε κάνει με την παλιά φίλη και κουμπάρα της Ναταλία Γερμανού. Με άλλα λόγια, είναι κάτι που το συνηθίζει με όλα τα πρόσωπα που αγαπάει, είτε είναι άντρες είτε γυναίκες.

Να συμπληρώσουμε ότι η Αννα Βίσση ολοκλήρωσε το καστ της ροκ όπερας «Δαίμονες», με την επιλογή της Εβελίνας Παπούλια στον ρόλο της μάγισσας Λόα, για τον οποίο ακουγόταν το όνομα της Μπέσσυς Μάλφα. Στους άλλους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα εμφανιστούν ο Παναγιώτης Πετράκης (στον ρόλο του Ντάνιελ) και ο Νικόλαος Καραγκιαούρης (ως ιεροεξεταστής). Οι «Δαίμονες» ανεβαίνουν τον Μάρτιο στο θέατρο «Παλλάς».

 

espresso

Περισσότερα Άρθρα...