oscarolivia19

Σε μια βραδιά που σημαδεύτηκε από εκπλήξεις, η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, “The Favourite” (Η Ευνοούμενη), κατάφερε τελικά να αποσπάσει ένα σημαντικό Όσκαρ, αυτό του Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης, Γιώργος Λάνθιμος διεκδίκησε το χρυσό αγαλματίδιο με 10 υποψηφιότητες της ταινίας «Η Ευνοούμενη».

Οι υποψηφιότητες της ταινίας στα Όσκαρ 2019 ήταν για: Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Φωτογραφίας,  Καλύτερου Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη,  Κοστουμιών, Α’ γυναικείου ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν, Β’ γυναικείου ρόλου για την Έμα Στόουν, Β’ γυναικείου ρόλου για  την Ρέιτσελ Βάις.  

Η Ολίβια Κούλμαν πήρε το Όσκαρ, αφήνοντας και πάλι χωρίς το χρυσό αγαλματίδιο την Γκλέν Γκλόοουζ.

Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας πήγε στο Πράσινο Βιβλίο κι αυτό της καλύτερης σκηνοθεσίας στον Κουαρόν για το Roma.

«Είναι ξεκαρδιστικό! Αν ξεχάσω κανένα, θα σας σκάσω ένα φιλί μετά. Γιώργο, είσαι ο καλύτερος σκηνοθέτης με την καλύτερη ταινία. Έμα (Στόουν) και Ρέιτσελ (Βάις), με κάνατε ευτυχισμένη κάθε μέρα. Γκλεν Κλόουζ, είσαι το είδωλό μου, δεν ήθελα να έρθουν έτσι τα πράγματα» είπε, φανερά συγκινημένη, η Ολίβια Κόλμαν, η οποία ευχαρίστησε την ατζέντη της, την οικογένειά της, τα παιδιά της που παρακολουθούν την τελετή από το σπίτι, και τον σύζυγό της, τον καλύτερό της φίλο εδώ και 20 χρόνια όπως είπε.

lanthimos favourite

Υποψήφια σε 9 κατηγορίες είναι το «The Favourite» του Γ. Λάνθιμου που έχει συγκεντρώσει συνολικά 10 υποψηφιότητες. Μεταξύ άλλων η ταινία είναι υποψήφια για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, Τεχνών κι Επιστημών ανακοίνωσε νωρίτερα τις πολυαναμενόμενες οσκαρικές υποψηφιότητες για φέτος.

Το φιλμ «The Favourite είναι υποψήφιο για δέκα Όσκαρ στις κατηγορίες: Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης, Φωτογραφίας, Καλύτερου Μοντάζ για τον Γιώργο Μαυροψαρίδη, Κοστουμιών, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Ολίβια Κόλμαν και διπλή υποψηφιότητα Β' Γυναικείου Ρόλου για τις Έμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις. 

Η φετινή, 91η Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ, θα γίνει την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου (προς ξημερώματα Δευτέρας στην Ελλάδα), στο Dolby Theatre του Χόλιγουντ.

kalfagiannis

Σοβαρό τροχαίο είχε ο ηθοποιός Λεωνίδας Καλφαγιάννης, αλλά ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.

Όπως αναφέρει το Thecaller ο ηθοποιός θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου αφού έχει σπάσει και τα δυο του πόδια. Το ένα πόδι είναι σπασμένο στο μηρό και το άλλο στο γόνατο και την κνήμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheCaller, που επικοινώνησε με τον πατέρα του, το ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Πανόρμου, στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης πήγαινε σε γύρισμα, όταν προπορευόμενα από αυτόν οχήματα σταμάτησαν απότομα και εκείνος συγκρούστηκε με τη μηχανή του.

Ευτυχώς φορούσε κράνος και τα χειρότερα απεφεύχθησαν.

aretha
 
Έφυγε από τη ζωή , σε ηλικία 76 ετών, η θρυλική Αρίθα Φράνκλιν, σύμφωνα με εκπρόσωπό της που επικαλείται το Associated Press.

Η αιτία θανάτου της, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν καρκίνος στο πάγκρεας.

Η Αρίθα Φράνκλιν (Aretha Louise Franklin, 25 Μαρτίου, 1942) ήταν Αμερικανή τραγουδίστρια, συνθέτης, και πιανίστρια. Στους θαυμαστές της ήταν γνωστή ως η «Βασίλισσα της Σόουλ».

Είναι φημισμένη για τις σόουλ ηχογραφήσεις της, αλλά έχει τραγουδήσει επίσης τζαζ, ροκ, blues, ποπ, γκόσπελ, μέχρι και όπερα. Είναι ευρύτατα αναγνωρισμένη για το γεμάτο πάθος ερμηνευτικό της στυλ, και τις φωνητικές της δυνατότητες.

Η Φράνκλιν, είναι η δεύτερη πιο πολυβραβευμένη γυναίκα στην ιστορία των βραβείων Γκράμι. Έχει κερδίσει 20 βραβεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται το βραβείο του Ζωντανού Θρύλου και αυτό της Συνολικής Προσφοράς. Μεταξύ του 1968 και του 1975 κέρδισε έξι συνεχόμενα βραβεία, ενώ για το διάστημα αυτό, η κατηγορία "Καλύτερη Γυναικεία R&B Φωνητική Ερμηνεία" πήρε το παρατσούκλι "Το βραβείο της Αρίθα".

Η Φράνκλιν είχε ένα σύνολο είκοσι νούμερο 1 σινκλς στο Billboard R&B Singles Chart. Δύο από αυτά, το "Respect" τη δεκαετία του 1960 και το ντουέτο της με τον Τζορτζ Μάικλ τη δεκαετία του 1980, "I Knew You Were Waiting (For Me)" ανέβηκαν μέχρι την πρώτη θέση του Billboard Hot 100.

movies about photography

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να “ρίξει” μαύρο σε συνολικά 38 σελίδες που παρέχουν παράνομα σειρές, ταινίες και υπότιτλους μετά από εντολή της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Τις προσεχείς ώρες αναμένεται να ενεργοποιηθεί ο αποκλεισμός στο The Pirate Bay και συνολικά 38 ιστοσελίδων με ταινίες, σειρές, υπότιτλους και άλλο σχετικό περιεχόμενο από την Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας μετά από διαταγή προς τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου στη χώρα μας.

Αυτός ο αποκλεισμός γίνεται για να καταπολεμηθεί η πειρατεία η οποία έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις και είναι η πρώτη απόφαση της Επιτροπής για τη Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Μέσα στις επόμενες ώρες, και με διορία 48 ωρών, οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου πρέπει να τηρήσουν την απόφαση που εκδόθηκε στις 6 Νοεμβρίου και να αποκλείσουν τα domain name που δίνουν δωρεάν και παράνομα ταινίες, σειρές και υπότιτλους.

Σε περίπτωση που κάποιος πάροχος δε συμμορφωθεί με την απόφαση, θα του επιβάλλεται πρόστιμο 850 ευρώ για κάθε μέρα μετά από τη διορία των 48 ωρών, όπου συνεχίζει να παρέχει την πρόσβαση σε αυτές τις ιστοσελίδες, με τη διάρκεια της διακοπής πρόσβασης να έχει οριστεί στα τρία χρόνια από την κοινοποίηση της απόφασης.

Οι 38 ιστοσελίδες στις οποίες θα διακοπεί η πρόσβαση είναι:

1. https://xrysoi.online
2. xrysoi.se
3. xrysoi.eu
4. http://gamatotv.me
5. thegmtv.org,
6. gamatotv.to
7. httρs://onlinemoviestar.xyz
8. onlinemoviestar.com
9. tainies.online
10. tenies.online
11. https://tenies-online.com
12. teniesonline.ucoz.com
13. https://oipeirates.οnline
14. oipeirates.eu
15. oipeirates.se
16. http://tainio-mania.com
17. tainiomania.ucoz.com
18. https://liomenοi.com
19. moviecinema.gr
20. moviecinematv.online
21. http://tainiesonline.tv
22. https://magico.info
23. http://www.subs4free.com
24. small-industry.com
25. rnedium-industry.com
26. https://subztv.club
27. http://www.greeksubtitles.info
28. httρ://www.subtitles.gr
29. https://thepiratebay.org
30. thepiratebay.se
31. thepiratebay.me
32. thepiratebay3.org
33. https://yts.am
34. httρs://www.1337x.tο
35. 1337x.st
36. 1337x.ws
37. 1337x.eu
38. 1337x.se

techblog.

mega channel

1989: Το πρώτο σήμα του καναλιου

Θέμα ημερών είναι πλέον το «μαύρο» στο Mega, μετά την απόφαση του ΣτΕ για τον τερματισμό της λειτουργίας του καναλιού.

Το «μεγάλο» κανάλι δεν υπέβαλε δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, μετά τη διακοπή ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών, με αποτέλεσμα το οριστικό κλείσιμό του.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται έτσι να δρομολογηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ εντός του Οκτωβρίου το κανάλι θα σταματήσει να εκπέμπει οριστικά.

Το ΣτΕ θα στείλει την απόφασή του στο ΕΣΡ και αυτό με τη σειρά του θα τη γνωστοποιήσει στην ΕΕΤΤ και την DIGEA. Ακολούθως, θα διακοπεί το σήμα «μεγάλου καναλιού». Μόλις εκδοθεί η απόφαση στο αίτημα των τραπεζών για να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, θα αρχίσουν οι πλειστηριασμοί.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται πάντως ο πλειστηριασμός της «πολύτιμης» ταινιοθήκης του MEGA για την οποία φυσικά έχουν εκφράσει ενδιαφέρον πολλοί επίδοξοι «μνηστήρες». Νωρίτερα, υπενθυμίζεται πως επικύρωσε την επιβολή του «μαύρου» στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA», η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με προεδρεύοντα τον αντιπρόεδρο Γεώργιο Παπαγεωργίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, με δύο αποφάσεις της (2018-2019) απέρριψε τόσο την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, όσο και αυτήν που είχαν καταθέσει 112 εργαζομένοι στον εν λόγω σταθμό.

Όλοι ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ΄ αριθμ. 18/2018 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης με την οποία διατάχθηκε ο τερματισμός λειτουργίας του MEGA, σύμφωνα με τις επιταγές του νόμου 4496/2017.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν στις αποφάσεις τους, ότι «μετά την εφαρμογή του Ν. 4496/2017 οι τηλεοπτικοί σταθμοί εξαρτούν τη συνέχιση της λειτουργίας τους από τη συμμετοχή τους σε προκηρυχθείσα διαγωνιστική διαδικασία αδειοδότησης».

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογραμμίζουν ότι «στην περίπτωση μη συμμετοχής ή απαράδεκτης ή ανεπιτυχούς συμμετοχής τηλεοπτικού σταθμού σε προκηρυχθείσα διαδικασία αδειοδότησης επιβάλλεται κατά δέσμια αρμοδιότητα ο τερματισμός λειτουργίας του μετά την τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας, χωρίς να καταλείπεται στάδιο εκτίμησης των κατ' ιδίαν περιστάσεων».

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τη συνταγματική αρχή του κράτους δικαίου που επιβάλλει τη διαφύλαξη του κύρους του νόμου, ως τύπος προγράμματος που αφορά την ενεστώσα λειτουργία τηλεοπτικού σταθμού, νοείται ο δηλωθείς κατά την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία τύπος του προγράμματος, ο οποίος και προσδιορίζει το χαρακτήρα του σταθμού ως ενημερωτικού ή μη και όχι ο τύπος προγράμματος ο οποίος έχει τυχόν δημιουργηθεί αυθαιρέτως με τη μεταβολή της φυσιογνωμίας του δηλωθέντος προγράμματος του σταθμού, κατά παράβαση των κειμένων διατάξεων με τις οποίες κρίθηκε νόμιμη η επιβολή διοικητικών κυρώσεων σε τηλεοπτικούς σταθμούς για μη νόμιμη μετατροπή του προγράμματός τους από ενημερωτικό, όπως είχε δηλωθεί, σε μη ενημερωτικό».

Η αντίθετη ερμηνευτική εκδοχή -συνεχίζει η Ολομέλεια του ΣτΕ- «δεν ευρίσκει έρεισμα ούτε στις προπαρασκευαστικές εργασίες του άρθρου 14Α του εν λόγω νόμου, από τις οποίες ουδόλως προκύπτει ότι ο νομοθέτης σκοπούσε στην προστασία de facto δημιουργηθεισών καταστάσεων και τούτο ανεξαρτήτως της συνταγματικότητας μιας διάταξης με τέτοιο περιεχόμενο με την οποία απαγορεύεται η εκτός αδειοδοτικής διαδικασίας μεταβολή της φυσιογνωμίας του προγράμματος (και της εμβέλειας εκπομπής) των παρόχων».

Σε άλλο σημείο των δικαστικών αποφάσεων επισημαίνεται ότι «η τηλεοπτική εκπομπή τελεί (κατ' άρθρο 15 παρ. 2 του Συντάγματος) υπό τον άμεσο έλεγχο του κράτους προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιδιωκόμενοι σκοποί (εξασφάλιση τηλεοπτικής στάθμης προγραμμάτων, πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας κ.λπ.) και δύναται να συνίσταται ο έλεγχος αυτός στην υπαγωγή της τηλεοπτικής εκπομπής σε καθεστώς προηγούμενης άδειας, χορηγουμένης κατά ισότιμο, αντικειμενικό και αμερόληπτο τρόπο, σχετικοί όροι και προϋποθέσεις».

Έτσι, δεν αντίκειται στην συνταγματική διάταξη του άρθρου 15 ή στις αρχές της αναλογικότητας και του κράτους δικαίου, νόμος που επιβάλλει τον κατά δέσμια αρμοδιότητα τερματισμό της λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πληρούν ή δεν πληρούν πλήρως τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις λειτουργίας.

Τέλος, με 4 άλλες αποφάσεις της Ολομέλειας (2014-2017) απερρίφθησαν οι αιτήσεις ακύρωσης της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας και των τηλεοπτικών σταθμών ΣΚΑΪ, Star και Ant1 που στρέφονταν κατά της τελευταίας αδειοδοτικής διαδικασίας

Το αντίο του Νίκου Χατζηνικολάου στο MEGA - Με πολύ μεγάλη στενοχώρια το αποχαιρετώ
1989: Η πρώτη δημοσιογραφική ομάδα του σταθμού
 

Το MEGA άφησε τη δική του σφραγίδα για πάρα πολλά χρόνια στην ελληνική τηλεόραση. Προσωπικά με πάρα πολύ μεγάλη στενοχώρια το αποχαιρετώ από τους τηλεοπτικούς δέκτες, καθώς πέρασα 15 ολόκληρα χρόνια στον τηλεοπτικό του αέρα».

 
Ο Νίκος Χατζηνικολάου α ξεκίνησε την τηλεοπτική του πορεία από το μεγάλο κανάλι και παρέμεινε στο MEGA επί 15 χρόνια. Ο γνωστός δημοσιογράφος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 αποχαιρέτησε το μεγάλο κανάλι πριν πέσει οριστικά το μαύρο

Ο άνκορμαν το όνομα του οποίου συνδέθηκε επί χρόνια με το μεγάλο κανάλι, σχολίασε την εξέλιξη που σφραγίζει το τέλος του MEGA.

Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε αρχικά στους συνάδελφους δημοσιογράφους που όπως είπε θα μείνουν άνεργοι, μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία. Στη συνέχεια, πρόσθεσε για την δική του πορεία από το κανάλι. 

ronaldotzortzina2018

Βουτιές στα καταγάλανα ελληνικά νερά αποφάσισε να κάνει και φέτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Την ώρα, λοιπόν, που οργιάζουν οι φήμες περί συμφωνίας του με τη Γιουβέντους, ο «CR7» χαλαρώνει στη Μεσσηνία, και συγκεκριμένα στο υπερπολυτελές τουριστικό θέρετρο «Costa Navarino».

Στο πλευρό του, φυσικά, βρίσκεται και η καλλονή σύντροφός του Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ. Οι δυο τους ταξίδεψαν με ιδιωτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και από εκεί επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο, το οποίο τους μετέφερε στην Πύλο, όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο.

Μάλιστα, για τον Κριστιάνο είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που επιλέγει το «Costa Navarino» για την καλοκαιρινή απόδρασή του, καθώς θέλει να ξεφύγει από τα φώτα της δημοσιότητας. Ειδικά τώρα που, σύμφωνα με τη «Marca» έχει δώσει τα χέρια με τον ισχυρό άνδρα της Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι και αναμένεται στο επόμενο διάστημα να υπογράψει στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ είναι στραμμένο πάνω του. Και όχι πάντα με θετικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, αίσθηση έχει προκαλέσει η αρνητική αντίδραση των εργαζομένων της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας FΙΑΤ (ανήκει στην οικογένεια Ανιέλι) για τη διαφαινόμενη μεταγραφή του Πορτογάλου σταρ, καθώς έγραψαν σε ανακοίνωσή τους: «Είναι ντροπή! Με αυτά που θα δώσουν στον Ρονάλντο θα μπορούσε κάθε εργαζόμενος να έχει αύξηση κατά 200 ευρώ».

Περισσότερα Άρθρα...