panepist thess fsm

Μέσα στον ορυµαγδό των κακών ειδήσεων, φτάσαµε στο σηµείο να περνάει στα ψιλά η καταστροφή µιας ολόκληρης γενιάς.

Την περασµένη εβδοµάδα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ανεργία. Η Ελλάδα, µε επίσηµο δείκτη ανεργίας στο 26%, βρίσκεται στη δεύτερη θέση µετά την Ισπανία, η οποία εµφανίζει 26,6%. Ολοι οι ειδικοί προβλέπουν ότι στην επόµενη καταµέτρηση της ευρωζώνης η χώρα µας θα έχει ξεπεράσει την Ισπανία.

Η Ελλάδα, όµως, είναι ήδη πρώτη στην ανεργία των νέων, µε ποσοστό 57,6%. Πρόκειται για οικονοµική γενοκτονία, αφού µια ολόκληρη γενιά χάνεται κάτω από το βάρος των πολιτικών που εφαρµόζονται.

Το ποσοστό αυτό αφορά στις ηλικίες 15 έως 24 ετών, δηλαδή κατά κύριο λόγο ανειδίκευτους εργάτες ή φοιτητές που µόλις πήραν το πτυχίο τους και αδυνατούν να βρουν απασχόληση. Νέα παιδιά, µε όρεξη, δυνάµεις και όνειρα, θα χάσουν σηµαντικές ευκαιρίες, µέχρι η κατάσταση να βελτιωθεί.

Στις ηλικίες 25-34 το επίσηµο ποσοστό είναι µικρότερο, στο 34,1%, αλλά η κατάσταση δυσκολότερη, διότι βρίσκονται στην πιο παραγωγική περίοδο για έναν άνθρωπο, η οποία, όπως δείχνουν τα πράγµατα, θα «πάει χαµένη». Eνα σηµαντικό κοµµάτι της ελληνικής νεολαίας θα χάσει ευκαιρίες ζωής.

Ανθρωποι µε πτυχία, µεταπτυχιακά, διδακτορικά και µεταδιδακτορικά, Ελληνες µε επιχειρηµατικό ταλέντο και διάθεση για ρίσκο, απλά παιδιά που θέλουν να δουλέψουν και να χτίσουν οικογένεια κινδυνεύουν να χάσουν την καλύτερη δεκαετία της ζωής τους, την περίοδο όπου κατ' εξοχήν θεµελιώνεται µια καριέρα ή µια επιχειρηµατική βάση. Τα προσόντα τους απαξιώνονται, το ηθικό τους καταρρακώνεται και οι ευκαιρίες εντός Ελλάδος λιγοστεύουν και γι' αυτούς.

Η νέα γενιά έχει ένα πρόσθετο µειονέκτηµα: βρίσκεται σε απόσταση από τα -φαύλα, εν πολλοίς- κατεστηµένα κέντρα εξουσίας και τις κυρίαρχες οµάδες πίεσης, οι οποίες, αφού συνέβαλαν στην καταστροφή της χώρας, τώρα αγωνίζονται για να κρατηθούν στα πράγµατα, να παραµείνουν στο παιχνίδι. Χωρίς φωνή, η νέα γενιά περιορίζεται, προς το παρόν, σε ρόλο παρατηρητή.

Το ερώτηµα είναι τι θα συµβεί φέτος, που ακόµα και εάν επιβεβαιωθούν οι -επισφαλείς- προβλέψεις ότι θα πράγµατα θα πιάσουν πάτο, είναι δεδοµένο ότι η κατάσταση θα φτάσει στο αµήν.

Κι αν οι νοικοκυραίοι φοβήθηκαν ότι θα χάσουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ, το σπίτι τους ή την ησυχία τους όταν ετέθησαν προ διλήµµατος, η αδυσώπητη οικονοµική αλήθεια είναι ότι η νέα γενιά στην Ελλάδα δεν έχει και πολλά να χάσει.

Μέχρι σήµερα παρέµεινε µουδιασµένη µέσα στη µεγάλη ανατροπή χωρίς να εξεγείρεται, αλλά πλέον οι επιλογές της, ανάµεσα στη µετανάστευση, την καταστροφή ή την αντίδραση, ολοένα λιγοστεύουν.

Γ. Χ. Παπαγεωργίου, pr thema

listoparees

Εφυγε ο κ. Βενιζέλος απ' το Υπουργείο Οικονομικών και πήρε τη λίστα μαζί του!!!

Κι ύστερα, όταν «έσφιξαν τα γάλατα», την έστειλε στον κ. Σαμαρά πεσκέσι. Θεσμικά πράγματα. Βεβαίως ο κ. Σαμαράς δεν άνοιξε το «παγιδευμένο δεματάκι», αλλά το πάσαρε αρμοδίως στον εισαγγελέα.

Παρά ταύτα, σήμερα ο κ. Σαμαράς υπερασπίζεται τον κυβερνητικό του συνέταιρο, Βενιζέλο, τον οποίον καταγγέλλει ακόμα κι ο κυρ Πάγκαλος. «Ομορφος κόσμος ηθικά, αγγελικά πλασμένος» που έλεγε και ο ποιητής, πριν να βελτιωθεί αυτός ο κόσμος ακόμα περισσότερο.

Η υπόθεση Παπακωνσταντίνου βγάζει στο φως ένα αξεδιάλυτο κουβάρι τη γνωστή διαπλοκή όπου εμπλέκονται πολιτικοί, συγγενείς, κολλητάρια, κόμματα, δημοσιογράφοι, ΜΜΕ, με μαύρο χρήμα, off shore, ΜΚΟ, διασυνδέσεις με ξένα κέντρα, άσκηση επιρροής σε κρίσιμους τομείς όπως η Παιδεία και η εξωτερική πολιτική, με εμπόρους όπλων, δάνεια, θέσεις σε ΔΣ κρατικών εταιρειών, σχέσεις με κρατικοδίαιτες ιδιωτικές εταιρείες, ένας «θαυμαστός γενναίος κόσμος» ο κόσμος του εκσυγχρονισμού, ο κόσμος του Γιωργάκη, όπου, όποιο σκάνδαλο κι αν ανοίξεις, μέσα θα βρεις ΜΚΟ, offshore, διαύγεια, τυχάρπαστους τύπους, τυχοδιώκτες κι όλα τα άλλα λουλούδια του συστήματος. Τα άνθη του σοσιαλισμού και του νεοφιλελευθερισμού.

Αίφνης νομική σύμβουλος στο ΤΑΙΠΕΔ η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου – εκεί που κόβεται η χώρα σε φιλέτα! – τυχαίο;

Εμποροι όπλων, εξαδέλφες, μίζες οπλικών συστημάτων, Υπουργός Οικονομικών ο ένας, Αμύνης ο άλλος, άκρες της μιας κυρίας με το περίφημο ΕΛΙΑΜΕΠ, μαραζωμένα τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αεροπλάνα που δεν πετάνε, υποβρύχια που γέρνουν και στο τέλος, ως αποτέλεσμα, ένα στράτευμα που διαθέτει βενζίνη μόνον για τα ποδήλατα.

Κι όμως ο λαμπρός αυτός κόσμος έχει αξιοθαύμαστη δικτύωση.

Διαθέτει πλάτες που ανοίγουν όλες τις πόρτες.

Κι εσένα ο υιός σου μνέσκει άνεργος. Διότι «μαζί τα φάγατε»! Μαζί με τον αξιότιμο κύριο Ρωσσώνη (της εξαδέλφης Μαρίνας), μαζί με τον Γιωργάκη που σε έλεγε διεφθαρμένο και τεμπέλη, μαζί με τον κ. Παπακωνσταντίνου που αποκάλεσε τη χώρα «Τιτανικό» και την «έβγαλε» απ' τις αγορές, για να τη σκλαβώσουν στα Μνημόνια, αυτός κι όλο μαζί το παρεάκι όσων ακολούθησαν, Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης.

Εκατομμύρια τα Ευρώ σε Ιδρύματα (και πάντα σε ΜΚΟ) κι εσύ, αν πεις κρυώνω, είσαι λαϊκιστής και θα σε βάλει στη θέση σου το όποιο Mega, σκάσε και κρύωνε, σκάσε και πλήρωνε, για να θρέψεις τους λογαριασμούς όχι μόνον της Λίστας Λαγκάρντ, αλλά μιας ολόκληρης κάστας που ζει σε πενήντα τέτοιες λίστες κι απομυζά τη χώρα χρόνια τώρα. Διότι «σόι πάει το βασίλειο»

Ο παππούς Παπακωνσταντίνου, δωσίλογος και γερμανοντυμένος, γνωστός στην εποχή του ως «μποτάκιας», πήρε άδεια απ' την «κυβέρνηση» Τσολάκογλου για εκμετάλλευση ηλεκτρικού σταθμού (τον οποίον αργότερα εθνικοποίησε μέσω ΔΕΗ ο πρεσβύτερος Κωνσταντίνος Καραμανλής) (σημείωσις: Ω ναι! οι...ιδιωτικοποιήσεις ανθούσαν κι επί Κατοχής!) – όμως θα παραδεχθώ ότι δεν υπάρχει «οικογενειακή ευθύνη» (παρά μόνον στη ναζιστική ιδεολογία και πρακτική), συνεπώς δεν φταίει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τις βρωμοδουλειές του δωσίλογου και γερμανοντυμένου παππού του. Φρόντισε να έχει ο ίδιος τις ίδιες εαυτού ευθύνες για την υπαγωγή της Ελλάδας σε μια νέα κατοχή.

(Δεν πρόκειται περί τραγικής ειρωνείας, αλλά λογικής αλληλουχίας).

Μέρκελ – Παπακωνσταντίνου.
Μέρκελ – Βενιζέλος.
Μέρκελ – Σαμαράς.
Μέρκελ – Κουβέλης,

αυτός ο «θαυμαστός κόσμος», ο «όμορφα κι αγγελικά πλασμένος» ο «νόμιμος και ηθικός», αυτός ο «χορός των καταραμένων» που «υμνεί της πατρίδας τον χαμό» με ψεύτικα λόγια, με δουλικές συνθήκες (όπως τα Μνημόνια), με αποτρόπαιους εφαρμοστικούς «νόμους», αυτοί που έχουν κάνει τη διάκριση ανάμεσα σε πολιτικές και ποινικές ευθύνες τσιγαρόχαρτο ή μάλλον, συγκοινωνούν δοχείο, αυτοί που έσπρωξαν το ένα τρίτον του εργατικού δυναμικού στην ανεργία, αυτοί που κλείνουν μαγαζιά και σπίτια, αυτοί που διέσυραν και σκλάβωσαν τη χώρα, οι ίδιοι που ακόμα χαλκεύουν δεσμά για το μέλλον, οι ίδια που χαμογελούν στις κοσμικές φωτογραφίες, που έχουν βίλες (με μισθό βουλευτή μόνον για τους κηπουρούς τους), αυτοί που βγαίνουν στις οθόνες μας, μας κοιτούν ανερυθρίαστοι στα μάτια και μόνον μαλάκες δεν μας λένε, τι ευθύνες έχουν;

Τι ευθύνες έχει η πολιτική Στουρνάρα για τις αυτοκτονίες που συνεχίζονται; Τι ευθύνες έχουν αυτοί που δεν πιάνουν το λαθρεμπόριο καυσίμων και βάζουν τον κοσμάκη να πληρώσει την ανικανότητα ή τον δόλο τους;

Ποιος ευθύνεται για έναν πολίτη (δηλαδή εκατομμύρια πολιτών) που είναι σήμερα 25-30 χρονώ και σε δέκα χρόνια θα του έχει «φύγει» η ζωή με άλλο τρένο;

Που κατοικούν αυτές οι ευθύνες;

Μόνον στη Λίστα Λαγκάρντ ή και στα Πρωθυπουργικά γραφεία; Δεν ήξερε τίποτα ο κ. Καραμανλής, παρά μόνον να αποκαλεί «αρχιερέα της Διαπλοκής» τον κ. Σημίτη, για να κάνει στη συνέχεια η Ν.Δ. ακριβώς τα ίδια με τον σημιτισμό; Ο οποίος τώρα μάλιστα μεταμορφίζεται σε Στουρνάρα! Μεταμορφίζεται και επανέρχεται στο στρατηγικό (τρομάρα του) σχέδιο Σαμαρά για αναδιάταξη των «αστικών δυνάμεων» της χώρας.

Ποιων «αστικών δυνάμεων»; των εφοπλιστών που δεν δίνουν δίφραγκο για την Ψωροκώσταινα; Των Τραπεζιτών που τη βυζαίνουν; Των κομπραδόρων που βγάζουν μίζες απ' τα οπλικά συστήματα; Των φοροφυγάδων; - ποιων «αστικών δυνάμεων»;

Η φάρσα έχει λάβει τέλος! Ολοι αυτοί οι καλοί σοσιαλιστές, Γιάννος, Ακης, Γιωργάκης, Πάγκαλος, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Λοβέρδος, Σημίτης και λοιποί ερίτιμοι, έφαγαν τα ψωμιά της χώρας έως ψίχουλου.

Το ίδιο και οι νεοφιλελεύθεροι, Μητσοτάκης, Ντόρα, Καραμανλής, Αλογοσκούφης, Σαμαράς κι άλλοι ων ουκ έστιν αριθμός – πιράνχας.

Ή θα αλλάξει σελίδα η Ελλάδα, έστω με κόπους, ρίσκα και θυσίες, ή αυτοί οι τύποι θα της γράψουν την τελευταία σελίδα. Σε έναν πρόχειρο τάφο (χαμηλού κόστους), με ένα άδοξο επιτύμβιο, πείτε το επίγραμμα: Ενθάδε κείται η Ελλάς, εκτός Λίστας Λαγκάρντ – άστεγη στα στερνά της η φτωχοπουτάνα...

enikos


lista-stikaki

Αν όσα υποστηρίζει στην πρότασή του ο ΣΥΡΙΖΑ για συγκρότηση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών των πρώην υπουργών Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και Ευ. Βενιζέλου σε σχέση με την επονομαζόμενη λίστα Λαγκάρντ αποδειχτούν ακριβή, τότε μάλλον η έρευνα γι' αυτήν την υπόθεση θα πρέπει να λάβει ακόμη ευρύτερη διάσταση. Με άλλα λόγια, ήταν ο «συνταξιούχος» πρέσβης κ. Κλης ένας από αυτούς που παρέλαβαν την πρώτη λίστα Λαγκάρντ;

Ο κ. Κλης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το «Ποντίκι» διέψευσεκατηγορηματικά όλα όσα ακούγονται γύρω από το όνομά του και υποστήριξε ότι έχει να επισκεφθεί το Παρίσι από το 2004. Δεν έχουμε λόγο να αμφισβητήσουμε την ειλικρίνεια του κ. Κλη, η οποία, ωστόσο, μετά την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να πιστοποιηθεί και από την έρευνα που θα ξεκινήσει. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με τις δηλώσεις και καταθέσεις του ιδίου, φέρεται ότι παρέλαβε στα χέρια του δύο στοιχεία (έγγραφα κατά την έννοια του νόμου) και ειδικότερα:

α. Ένα CD, που περιείχε τα ηλεκτρονικά αρχεία της λίστας και

β. το συνοδευτικό αυτής έγγραφο των γαλλικών αρχών μέσω διπλωματικού σάκου, που φέρεται ότι εστάλη από τον Έλληνα Πρέσβυ στο Παρίσι κ.Χαλαστάνη.

Ο ακριβής χρόνος της παραλαβής δεν έχει πιστοποιηθεί. Ούτε, άλλωστε, οι συνθήκες αποστολής και παραλαβής. Και τούτο, διότι Έλληνες αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο πράγματι παραδώσας τη λίστα ήταν ο κ. Κλης, που, μολονότι μνημονεύεται ως "Πρέσβυς", έχει συνταξιοδοτηθεί από ετών και δραστηριοποιείται σήμερα ως σύμβουλος διεθνών σχέσεων του Συλλόγου Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ), ενώ πρόσφατα εκπροσώπησε τον σημερινό Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά σε συνάντηση με αντικείμενο πολιτιστικά θέματα στις σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας.

Την ανάμειξη – εμπλοκή του κ. Κλη αναφέρουν στις καταθέσεις τους τόσο ο Η. Πλασκοβίτης ("Κατόπιν συνεννόησης με τον εκεί τότε πρέσβη μας κ. Κλη, το αρχείο παρεδόθη στην Ελληνική Πρεσβεία και μετεφέρθη στο Γραφείο του κ. Παπακωνσταντίνου, με διπλωματικό σάκο, νομίζω συνοδευόμενο". Βλ. την από 10.10.2012 Έκθεση Ένορκης Κατάθεσης Μάρτυρα Ηλία Πλασκοβίτηενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος), όσο και ο Θ. Φλωράτος("[...]Στο αρμόδιο γραφείο του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών διατηρείται φάκελος και για την προηγούμενη παράδοση του ψηφιακού δίσκου που είχε παραδοθεί στον Έλληνα Πρέσβη κ. Κλη". Βλ. την από 24-12-2012 Έκθεση Ένορκης Κατάθεσης Μάρτυρα Θεόδωρου Φλωράτου ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος)».

Είναι, νομίζουμε, προφανές ότι, αν τελικά αποδειχτεί πως δίκιο στην προκειμένη περίπτωση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο όχι ο κύριος Κλης, θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις σε κάποια πολύ καυτά ερωτήματα:

● Ως τι – με ποια ιδιότητα – ο πρώην διπλωμάτης παρeyρέθηκε στην παραλαβή της λίστας από το gαλλικό υπουργείο;

● Ποιος τον έστειλε;

● Έγινε αντιγραφή της λίστας στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι;

● Πήρε κάποιο αντίγραφο ο κ. Κλης; Σε ποιον το διαβίβασε;

Αν, από την άλλη, όλα όσα υποστήριξε στην τηλεφωνική του συνομιλία με το «Ποντίκι» ο κ. Κλης είναι ακριβή – ότι δηλαδή καμία σχέση και εμπλοκή δεν έχει με την υπόθεση και έχει να ταξιδέψει στο Παρίσι από το 2004 – τότε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει υποπέσει σε τεράστιο πολιτικό – και όχι μόνο – σφάλμα.

Κοντός ψαλμός...

topontiki