Η αιτία για την εισαγωγή της εορτής των Τριών Ιεραρχών στην Εκκλησία είναι το εξής γεγονός:

Δύο αποφάσεις που αφορούν στην επένδυση στο Ελληνικό, υπεγράφησαν από την Γενική Διεύθυνση Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, την Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021, -μετά από ομόφωνες θετικές γνωμοδοτήσεις του Κεντρικού Συμβούλιου Νεωτέρων Μνημείων- όπως αναφέρει με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στον πανέμορφο λόφο του Λυκαβηττού, με φόντο τα φώτα της Αθήνας, υποδέχτηκε η πρωτεύουσα το 2021 με έναν τρόπο διαφορετικό, όπως διαφορετική ήταν και η χρονιά που αποχαιρετήσαμε! 

Αρχαιολόγοι στην Πομπηία, την πόλη που θάφτηκε στη λάβα και την ηφαιστειακή τέφρα μετά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., ανακάλυψαν ένα ρωμαϊκό «φαστ φουντ», διακοσμημένο με ψηφιδωτά, το αντίστοιχο μιας σημερινής καντίνας με πρόχειρο φαγητό.

Πώς αντιλαμβάνονται και πώς βιώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι τη νέα πραγματικότητα που μας «σύστησε» η πανδημία του κορονοϊού; Το Ίδρυμα Ωνάση τους καλεί να γράψουν ένα τραγούδι μαζί με το συγκρότημα των REC, για να αποτυπώσουν τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις ελπίδες τους.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ορισμένα πολύ παλιά έθιμα διατηρούνται μέχρι σήμερα στα καμποχώρια των Τρικάλων και της Καρδίτσας.

Περισσότερα Άρθρα...