Μετά την Αγία Σοφία, ένα αναντικατάστατο δείγμα της ύψιστης βυζαντινής τέχνης, ένα μοναδικό σωζόμενο σύνολο παλαιολόγειων ψηφιδωτών και η αποτύπωση του υψηλού επιπέδου της βυζαντινής διανόησης χάνονται καθώς μετατρέπεται σε τζαμί και η κωνσταντινουπολίτισσα Μονή της Χώρας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικής συνεννόησης του με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά με αφορμή την νέα έξαρση κρουσμάτων Covid 19 και για λόγους καλύτερης προάσπισης της δημόσιας υγείας, αναστέλλονται μέχρι νεωτέρας, όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Αττικής σε συνδιοργάνωση με τους Δήμους, από αύριο Παρασκευή 14 Αυγούστου έως και τις 31 Αυγούστου.

Ανησυχία συνεχίζει να προκαλεί σε αρχές και ειδικούς ο συνωστισμός που παρατηρείται, μεταξύ άλλων, σε μαγαζιά και εκδηλώσεις, εξ’ ου και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε νέα αυστηρά μέτρα το απόγευμα της Παρασκευής, τα οποία περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους.

Ανοίγει την Τρίτη για το κοινό μετά από πέντε χρόνια η ιστορική Μονή Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα του Πόντου, υπό την παρουσία του Τούρκου υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι.

Τρεις νύχτες στην Επίδαυρο με 10.000 θεατές, και περισσότεροι από 100.000 ξένοι πολίτες από όλο τον κόσμο να βλέπουν ταυτόχρονα ζωντανά την παράσταση το βράδυ του Σαββάτου: Αυτά είναι τα πρώτα στατιστικά από τους «Πέρσες» που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο, με τον «Guardian» να γράφει πως ο Δημήτρης Λιγνάδης κέρδισε το στοίχημα.

Τα ανθισμένα κρίνα και τα χελιδόνια που πετούν πάνω από τα πολύχρωμα ηφαιστειακά βράχια της Θήρας είναι τα ζωγραφικά θέματα που κάνουν ξεχωριστή την περίφημη «Τοιχογραφία της Ανοιξης» που βρέθηκε στο ανεσκαμμένο Ακρωτήρι της Θήρας και χρονολογείται στον 16ο αιώνα π.Χ.

Περισσότερα Άρθρα...