Δημοσίευμα των Financial Times στηλιτεύει την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί και εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν τον Τούρκο πρόεδρο σε αυτή την απόφαση.

Το αριστουργηματικό art nouveau κτίριο του Ακροπόλ στην Πατησίων, δεν εντάσσεται απλώς στην ενεργή ζωή της Αθήνας, αλλά θα γίνει η στέγη ενός διεθνούς εμβέλειας φορέα, του Acropole Across που θα ενισχύσει και προβάλλει έλληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες, με πολλές καινοτομίες στη δομή που επιχειρούν να δημιουργήσουν εντελώς νέα δεδομένα και προκλήσεις. Όλα περιγράφονται στο νομοσχέδιο του ΥΠΠΟΑ που βγήκε σε διαβούλευση.

Διευκρινίσεις για τα πανηγύρια και τις συναυλίες του καλοκαιριού έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, με τους θαμώνες να καλούνται να... ξεχάσουν όσα ξέρανε.

Την Τρίτη 26 Μαΐου, στην Ιερά αγρυπνία επί τη αποδόσει της εορτής του Πάσχα. θα εορταστεί από την Εκκλησία η Ανάσταση.

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος σύμφωνα με το Ορθόδοξο ημερολόγιο, είναι κινητή. Εορτάζεται πάντοτε τη Δευτέρα, 7 εβδομάδες μετά το Πάσχα και είναι η επόμενη ημέρα από την Κυριακή της Πεντηκοστής. Η ημέρα αυτή είναι αργία για τις δημόσιες υπηρεσίες και πολλούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Σαράντα ημέρες συμπληρώνονται στις 28 Μαίου από την Ανάσταση έως την Ανάληψη του Κυρίου. H Πέμπτη της Αναλήψεως είναι η ημέρα που ψάλλεται για τελευταία φορά το «Χριστός Ανέστη» στην Εκκλησία. Είναι ο κύκλος του Πάσχα που κλείνει. Και φυσικά από τη λαογραφία μας δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ξεχωριστά ήθη και έθιμα της ημέρας. Με κύρια φυσικά τη συνήθεια για το πρώτο μπάνιο στη θάλασσα και την αναζήτηση της πέτρας της.... μαλλιαρής.

Βάσιμες ελπίδες ότι θα ανοίξει εκ νέου το ιστορικό μοναστήρι «Παναγία Σουμελά», έδωσε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι, αναφερόμενος στις εργασίες αναστήλωσης και στήριξης της ιστορικής μονής οι οποίες έχουν κρατήσει σχεδόν πέντε χρόνια. 

Περισσότερα Άρθρα...