Την ώρα που ο αριθμός των κρουσμάτων σε ανήλικους αυξάνεται, «φουντώνει» η συζήτηση αναφορικά με το αν θα πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση στα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία, με το σημαντικό ερώτημα να αφορά το πότε θα πρέπει να κλείνει ένα τμήμα.

Ενας από τους πρώτους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς που έλαβε το χαρτί της αναστολής γιατί δε δεχόταν να υποβληθεί σε rapid test λέει:

Το νηπιαγωγείο γίνεται συνήθως αντιληπτό πρώτα από όλα ως μία μετάβαση από τις χαλαρές συνθήκες του παιδικού σταθμού ή του σπιτιού στο απαιτητικό, αυστηρά δομημένο σχολείο. Και πράγματι, σε μεγάλο βαθμό είναι αυτό ακριβώς.

Εγκύκλιο με Aριθ.πρωτ Δ1γ/Γ.Π/οίκ55923 εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας με θέμα: «Υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολεία όλων των βαθμίδων και των ειδικών κατηγοριών, ημερήσια και νυχτερινά, δημόσια και ιδιωτικά και στους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, δημόσιους και ιδιωτικούς για το σχολικό έτος 2021 – 2022».

«Τα πανεπιστήμια της χώρας επισπεύδουν την επιστροφή στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία μέσα στο πλαίσιο που πρόκειται να οριστεί από την πολιτεία», επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η Έκτακτη Σύνοδος Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης. Όπως προσθέτει, «η Σύνοδος έχει ήδη εκφράσει ομόφωνα την ανάγκη της επιστροφής από τον περασμένο Ιούλιο».

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας δια ζώσης θα πραγματοποιηθεί φέτος η εκπαιδευτική διαδικασία των Πανεπιστημίων.

Η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου πλησιάζει, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να βρίσκονται σε συναγερμό, την ώρα που εκφράζονται φόβοι για «έκρηξη» κρουσμάτων στους μαθητές, λόγω του ότι είναι ανεμβολίαστα, ενώ η μετάλλαξη Δέλτα «σαρώνει» και στις μικρές ηλικίες.

Περισσότερα Άρθρα...