Σε μια εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία και η προσοχή ειδικών και εκπαιδευτικών στρέφεται στα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύσουν. Μαζικός εμβολιασμός και αυξημένα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού φέρνουν το νέο πρωτόκολλο στη νέα σχολική χρονιά.

Έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2021 οι ενδιαφερόμενοι για εγγραφή σε Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορούν να υποβάλουν αίτηση δήλωσης προτίμησης για 20.000 διατιθέμενες θέσεις, πλέον των 8.100 περίπου που διατέθηκαν μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου, στο σύνδεσμο: https://diek.it.minedu.gov.gr/.

Τα ισχύοντα μέτρα για τους εκπαιδευτικούς ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους υπενθυμίζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας.

«Όσοι εκπαιδευτικοί δεν πληρούν τις προϋποθέσεις εμβολιασμού, νόσησης;ή εργαστηριακών τεστ δε θα προσέρχονται και δε θα παρέχουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες» διεμήνυσε σήμερα η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Με μια νέα, αμιγώς ψηφιακή διαδικασία μέσα από το anaplirotes.gov.gr, ολοκληρώνεται η πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών για το νέο σχολικό έτος ώστε να επιτευχθεί η έγκαιρη στελέχωση των σχολικών μονάδων, όπως επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Βγήκαν οι βάσεις 2021 στο results.it.minedu.gov.gr βάζοντας τέλος στην αγωνία των υποψηφίων. Με SMS η ενημέρωση των υποψηφίων για την σχολή που πέτυχαν.

Ανέβηκαν οι βάσεις 2021 στο results minedu και ήδη υποψήφιοι έχουν δεχτεί τα πρώτα SMS με την σχολή που πέτυχαν. Συνεπώς με την σημερινή ανακοίνωση μπαίνει τέλος στην αγωνία τουλάχιστον 100.000 υποψηφίων όπου θα μπορούν να δουν σε ποια σχολή πέρασαν. 

Αυτή την στιγμή το results.it.minedu.gov.gr έχει ενεργοποιηθεί

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις Βάσεις

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα, τόσο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, όσο και για την εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ, μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου. 

Α) Αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Επίσης, φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι που είχαν αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, θα λάβουν τα αποτελέσματα εισαγωγής στο Τμήμα επιτυχίας και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων και να αναρτηθούν στα Λύκεια ως το μεσημέρι της Παρασκευής. Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Επίσης ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε. και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Β) Αποτελέσματα για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και

β) τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που είχαν χρησιμοποιήσει για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Ταυτόχρονα, θα υπάρχει στην ίδια ιστοσελίδα σύνδεσμος με μια λίστα με τους επιτυχόντες, η οποία περιέχει μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

dnews

Διαφορετικοί υγειονομικοί κανόνες θα ισχύσουν φέτος στα σχολεία που ανοίγουν στις 13 Σεπτεμβρίου σε σχέση με την περσινή χρονιά. 

Περισσότερα Άρθρα...