Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, αναφέροντας πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, με τρόπο ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Η τρομακτική επέλαση της Όμικρον είναι πολύ πιθανό να φέρει αλλαγές στα υγειονομικά μέτρα που θα λαμβάνονται στα σχολεία με την επιστροφή των μαθητών από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Αν κάνεις κάτι που σου αρέσει, το κάνεις όσο πιο καλά μπορείς κι έτσι έρχεται ο πρωταθλητισμός φυσιολογικά. Ο Απόστολος Λυκομήτρος, μέλος της Εθνικής Ομάδας Εφήβων Κωπηλασίας -6ος στη δίκωπο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων 2021- πριν ακόμη ολοκληρώσει το σχολείο κατέκτησε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία, καθώς έγινε δεκτός με υποτροφία 100% στο Harvard University, ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου.

H συγκυρία θυμίζει σε πολλά τις αντίστοιχες μέρες του 2020, λίγο πριν από την “έκρηξη” του δεύτερου κύματος ΤΗς COVID - 19. 

«Θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να πετύχουμε το άνοιγμα των σχολείων», είναι η τελευταία τοποθέτηση της κυβέρνησης για τα σχολεία, στο φόντο της ανατροπής των μέτρων συνολικά.

Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. 

Εγκύκλιο απέστειλε το υπουργείο Παιδείας στα σχολεία, με την οποία γνωστοποιείται ότι ενεργοποιείται από Δευτέρα 25 Οκτωβρίου η φόρμα για την αξιολόγησή τους.

Περισσότερα Άρθρα...