kaneli
 
«Για συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα, με το οποίο υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί από το 1990» μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη αναφερόμενη στη διάρρηξη που πραγματοποίησαν άγνωστοι στο σπίτι της νύχτα Σαββάτου, προς ξημερώματα Κυριακής.
 
Όπως η ίδια επισημαίνει οι κλέφτες αφαίρεσαν μόνο αρχειακό υλικό με συγκεκριμένες πληροφορίες και πράγματα «μεγάλης αξιακής πληροφοριακής σημασίας».
 
Η κ. Κανέλλη, καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε προκλητικό τον τρόπο που έγινε η διάρρηξη στο σπίτι της, διευκρινίζοντας ότι οι δράστες ξέρανε που μπήκανε».
 
«Έχω ράμματα για την γούνα τους» υποστήριξε τέλος, δηλώνοντας ωστόσο ότι «δε θα το βρουν ακόμα και αν πεθάνω».
 
Παράλληλα, σχολίασε την δήλωση του ΚΚΕ,η οποία τονίζει ότι η επίθεση σε βάρος της ήταν «στοχευμένη και όχι από πρόσωπα του κοινού ποινικού δικαίου», επισημαίνοντας ότι «για να το λέει το Κόμμα κάτι θα ξέρει παραπάνω».
 
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, άγνωστοι παραβίασαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας του Σαββάτου, τη μπαλκονόπορτα του ισογείου στην μονοκατοικία της κ. Κανέλλη στην Εκάλη την ώρα που η βουλευτής κοιμόταν μέσα.
 
Άρπαξαν χρηματικό ποσό 800 ευρώ, διάφορα τιμαλφή και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της με το οποίο διέφυγαν, ενώ η βουλευτής του ΚΚΕ αντελήφθη την κλοπή το πρωί που ξύπνησε.
 
Στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, χαρακτηρίζει «προειδοποιητική» την εισβολή που έγινε τα ξημερώματα στο σπίτι της βουλευτή του ΚΚΕ και σημειώνει πως πέραν της ληστείας το κόμμα διερευνά του άλλους στόχους των δραστών.
 
«Το ΚΚΕ απαιτεί από τις αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τους εισβολείς» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ και συμπληρώνει: «Το πολιτικό μήνυμα αυτής της εισβολής επιστρέφεται στους εμπνευστές της. Όποιοι και αν είναι οι στόχοι τους θα πέσουν στο κενό. Έχουν γνώση οι φύλακες».
 
pr thema

zodiaka

Η εποχή που δοκιμάζει το ένστικτο της επιβίωσης.

Ο νους και η ψυχή του ανθρώπου επιστρατεύονται. Η μεταξύ τους ισορροπία κρίνεται απαραίτητη.

Το 2013 είναι μια χρονιά που θα συμβούν πολλές αλλαγές. Επίσης είναι μια χρονική περίοδος,  συνέχεια των προηγούμενων δύο ετών που αναγκάζει τους ανθρώπους να αναθεωρήσουν τη στάση τους απέναντι στη ζωή, στη διαχείριση των χρημάτων τους και στην κάλυψη των αναγκών τους.


Μετά την παραμονή του Κρόνου στο Ζυγό που διατάραξε τις ανθρώπινες σχέσεις και χρεοκόπησε τα περισσότερα πολιτικά συστήματα, η εγκατάσταση του στο Σκορπιό από τον περασμένο Οκτώβριο και η παραμονή του εκεί για δυόμιση χρόνια, θα δοκιμάσει μέχρι τον έσχατο βαθμό την ανθρώπινη ψυχική και βιολογική αντοχή.


Πρωταγωνιστικό ρόλο θα παίξει η επιβίωση, στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και πόσο εύστοχα μπορεί να βρει κανείς ένα νέο τρόπο ζωής ή ένα νέο αντικείμενο εργασίας για να συνεχίσει την πορεία του τη στιγμή που τα προηγούμενα καταρρίφθηκαν ή ισοπεδώθηκαν από τις συνέπειες της κρίσης.

Με δυο λόγια ο Κρόνος στο Σκορπιό, δείχνει ότι μπήκαμε στο κρισιμότερο στάδιο του πειράματος ή της πιο δύσκολης φάσης της περιβόητης κρίσης η οποία ξεκίνησε την Άνοιξη του 2010 και οξύνθηκε πολύ από το 2012.

Από αστρολογικής πλευράς, το ενδιαφέρον σαν  φαινόμενο είναι ότι ο Κρόνος είναι στο σπίτι του Πλούτωνα, το Σκορπιό, ο Πλούτωνας βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2008 στο σπίτι του Κρόνου στον Αιγόκερω. Αυτό το ονομάζουμε στον τομέα των αστρολογικών όψεων «αμοιβαία υποδοχή» και έχει τη φύση της συνόδου.

Ο Κρόνος στο Σκορπιό κάθε 30 χρόνια που βρίσκεται εκεί, επιβάλλει σκληρά προγράμματα και σκοπιμότητες από πλευράς κοινωνικού κατεστημένου και καταπιέζει τον ανθρώπινο συναισθηματισμό. Φέρνει γεγονότα που εμποδίζουν τους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν επιτυχώς τα προβλήματα διαβίωσης ή επιβίωσης, δε βρίσκουν τις ρίζες των προβλημάτων αυτών ούτε μπορούν να απαλλαγούν εύκολα από αυτά.

Όταν ο Κρόνος περνά από το Σκορπιό, βγάζει προς τα έξω την εικόνα της διαταραγμένης ανθρώπινης ψυχής. Εμποδίζει την εσωτερική γαλήνη λόγω των εξωτερικών δυσκολιών και ορίζει την εποχή όπου το σύστημα επιβάλει στον άνθρωπο πράγματα που δε διάλεξε μόνος του. Οι άνθρωποι στην μεγαλύτερη του πλειονότητα όταν ο Κρόνος περνά από το Σκορπιό νιώθουν μόνοι και αδύναμοι. Από την άλλη, ο Πλούτωνας στον Αιγόκερω δείχνει τη σκληρότητα του συστήματος στις ανθρώπινες κοινωνίες και αποκαλύπτει το τρίτο και πιο απάνθρωπο μέρος του σεναρίου της παγκοσμιοποίησης. Ο Πλούτωνας στην αστρολογία εκπροσωπεί την εσωτερική αλήθεια του ανθρώπου που πολλές φορές δεν την συνειδητοποιεί γιατί δεν την υποπτεύεται.


Επηρεάζει το κέντρο ενός παντοδύναμου μηχανισμού που μπορεί να τον σώσει ή να τον εξαφανίζει. Για αυτό και τονίζω πως εδώ και δυο χρόνια που η επιρροή του είναι πολύ τονισμένη λόγω της γωνίας που σχηματίζει με τον Ουρανό από τον Κριό, δίνει την ευκαιρία σε όλους τους ανθρώπους να δείξουν με ποιο τρόπο μπορούν να επιβιώσουν ή με ποιο τρόπο να οδηγηθούν στο θάνατο, κυριολεκτικά ή μεταφορικά.

Επομένως, αυτή η διετία, από το φθινόπωρο του 2012 μέχρι το τέλος του 2014 με επίκεντρο το 2013, ή κανείς έχει την επινοητικότητα να βρει τρόπους να διαφύγει και να επιβιώσει αν όχι να σωθεί ολοκληρωτικά, ή αφήνεται παθητικά σε ένα κατρακύλισμα που τον οδηγεί τελεσίδικα σε μια άβυσσο.

Βέβαια στην περίπτωση αυτή έχουμε μια όψη εξαγώνου που δείχνει να λειτουργούν οι μηχανισμοί της επιβίωσης άλλοτε με την επιστράτευση του ψυχισμού και άλλοτε με την επιστράτευση του μυαλού. Εδώ θα παίξει ρόλο και ό παράγοντας της τύχης. Ωστόσο το πέρασμα του 2013, το οποίο σημαίνει αναδιανομή του χρήματος και της εξουσίας, έσχατη δοκιμασία οικονομική και ψυχική, ελιγμός και πολλές θυσίες ταυτόχρονα, αλλά επίσης σημαντικό ρόλο θα παίξει η ψυχραιμία και το θάρρος το ψυχικό. Είναι μια περίοδος όπου το ίδιο το σύστημα επιβάλει στην ανθρωπότητα να εκτελέσει και τους δώδεκα άθλους του Ηρακλή. Οι επιπτώσεις πάντως αυτής της αμοιβαίας υποδοχής είναι δυσάρεστες και αναπόφευκτες. Όσοι δε καταφέρουν να επιβιώσουν, ψυχικά, επαγγελματική ή οικονομικά, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέψουν στο παιχνίδι του γίγνεσθαι αργότερα. Η πιο δύσκολη φάση ξεκίνησε μετά τον Οκτώβριο του 2012 εκτείνεται μέχρι το Μάιο του 2013 και έχει και μια δεύτερη κούρσα από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο του 2014. Αν ο Κρόνος τεθεί στην υπηρεσία του Πλούτωνα που σημαίνει ότι κάποιοι άνθρωποι μπορέσουν να βρουν ένα κατάλληλο περιβάλλον και δώσουν μορφή στην έκφραση τους  τα αποτελέσματα θα είναι μεγάλα. Η ιδέα της προσφοράς στην ανθρωπότητα χωρίς να υπολογίζει κανείς τη θυσία που πολλές φορές συνεπάγεται, είναι το μήνυμα της καλής όψης αυτού του συνδυασμού. Σε μια εποχή κατάρρευσης του υλικού κόσμου, η επιστήμη, η φιλοσοφία και η τέχνη είναι οι μόνοι χώροι που μπαίνοντας κανείς μπορεί να σωθεί από τη συνέπεια της κατάρρευσης και της εκμηδένισης. Ας δούμε πως επηρεάζεται κάθε ζώδιο.


Οι Κριοί, θα πρέπει να προσέξουν την οικονομική διαχείριση και την υπεράσπιση της καριέρας τους και γενικότερα να βρουν τρόπο να επιβιώσει η δουλειά τους.

Οι Ταύροι, θα πρέπει να προσέξουν τις σχέσεις και τις συναλλαγές τους σε σχέση με τις ανάγκες και τους σκοπούς που έχουν βάλει. Η σωστή προσαρμογή αυτών των δυο τομέων θα δώσει τη σωστή επιρροή αυτής της πολύ διφορούμενης πλανητικής κατάστασης.

Οι Δίδυμοι, θα κάνουν θυσίες στον εργασιακό χώρο και θα αναγκαστούν να κάνουν περικοπές στον οικονομικό τομέα. Η επιβίωση τους θα κριθεί από την αφαίρεση των περιττών και τη υιοθέτηση μιας πιο λιτής σε έξοδα ζωής και εργασίας.

Οι Καρκίνοι, θα πρέπει να βάλουν ένα φρένο στη δημιουργική δραστηριότητα που κοστίζει ή στις ανάγκες των ανθρώπων που συμβιώνουν μαζί τους. Ο σωστός καταμερισμός συναισθήματος και χρήματος αποτελεί ένα σωσίβιο στοιχείο που τους προφυλάσσει από ένα οικονομικό ναυάγιο. Οι Λέοντες, θα πρέπει να προσέξουν τη σχέση με το στενό περιβάλλον και πόσο η στέγη και η συντήρηση της ακίνητης περιουσίας μπορεί να λειτουργήσει εις βάρος της συντήρησης της δουλειάς τους. Σε αυτούς αρμόζει η φράση «τα σπίτια κατέστρεψαν καριέρες». Θα πρέπει να αφαιρέσουν έξοδα που δημιουργεί η κατοικία και η οικογένεια και να υποστηρίξουν περισσότερο την επιβίωση της δουλειάς τους. Οι Παρθένοι, θα πρέπει να αξιοποιόσουν τα εκφραστικά τους μέσα προκειμένου να συντηρήσουν τα ταλέντα τους ενώ οτιδήποτε του δοθεί να το χειριστούν έξυπνα και να προσαρμοστούν στους κανόνες του συστήματος για να επιβιώσουν.

Οι Ζυγοί, πρέπει να περιορίσουν πολύ τα έξοδα τους και να υιοθετήσουν ένα νέο τρόπο ζωής κλείνοντας εκκρεμότητες που μπορεί να γίνουν αιτία να χάσουν περιουσιακά τους στοιχεία στο μέλλον. Οι Σκορπιοί, θα δώσουν άθλους ψυχής και αντίληψης. Η αλλαγή της νοοτροπίας, των συνηθειών, η ανάπτυξη νέων συνεργασιών και η έξυπνη διαβίωση τους θα τους βοηθήσει να επιβιώσουν οικονομικά αλλά και ψυχολογικά. Στην περίπτωση τους θα λειτουργήσει το ένστικτο της επιβίωσης που διαθέτουν. Οι Τοξότες, θα διαταραχθούν πολύ ψυχολογικά και θα παρασυρθούν από το στενό περιβάλλον για να γίνουν εκμεταλλεύσιμοι οικονομικά. Εδώ θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα. Αν αποφύγουν μια τέτοια εκδοχή θα καταφέρουν και να σωθούν και να προχωρήσουν. Επίσης, θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους δράσης, οι οποίοι να καλύπτουν τις βασικές τους οικονομικές ανάγκες.

Οι Αιγόκεροι, πρέπει να αναθεωρήσουν πολλά πράγματα και να προσέξουν την εμμονή τους σε κάποιες ιδέες, οι οποίες τους παρασύρουν σε μια οικονομική καταστροφή ή σε μια κοινωνική απομόνωση. Οι Υδροχόοι, πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη συντήρηση της δουλειάς τους ή να επινοήσουν κάτι καινούργιο για την  δικονομική τους επιβίωση. Πρέπει να κάνουν βαθιές τομές στις συνήθεις τους απομακρύνοντας εκείνες που κόστιζαν πολλά χρήματα. Οι Ιχθύες, είναι οι λιγότερο εκτεθειμένοι και οι περισσότερο προνοητικοί στη διαβίωση και στην προσαρμογή του κλίματος. Για αυτούς λειτουργεί ο από μηχανής θεός. Το ένστικτο που διαθέτουν και το οποίο τους βοηθά να απομακρύνονται από επικίνδυνες παγίδες. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξουν το πώς διαχειρίζονται τα χρήματα και να εφεύρουν ένα τρόπο που να τους συντηρεί σε ένα κόσμο που τα πράγματα ακριβαίνουν και το εισόδημα περιορίζεται.

Κ. Λεφάκης

ardas gefyra

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Έβρος από το μεσημέρι, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Άρδα, παραποτάμου του Έβρου, του οποίου η στάθμη έχει φτάσει τα όρια του συναγερμού, εξαιτίας της υπερχείλισης φραγμάτων της γειτονικής Βουλγαρίας.

Για το λόγο αυτό το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε επιφυλακή, το ίδιος και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για το ενδεχόμενο να προκληθούν πλημμύρες από τη ρήξη αναχώματος.

Η ελληνική πρεσβεία στη Σόφια ενημέρωσε την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ότι αναμένονται ποσότητες νερού άνω των 300 κυβικών μέτρων, ανά δευτερόλεπτο, προς το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ, εξαιτίας υπερχείλισης του υδατοφράκτη, καθώς και εκείνου του φράγματος Στουντέν Κλάντενετς, που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Άρδα, ενώ μεγάλη ροή νερών αναμένεται και στο φράγμα Κίρντζαλι.

Οι συνεχιζόμενες και έντονες βροχοπτώσεις, που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και την περιοχή του Έβρου, είχαν ως συνέπεια την αύξηση της στάθμης των παραποτάμων και των χειμάρρων που χύνονται στον Έβρο.

ardas 1 gefyra

 

ardas-3

akinita

Ενας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσουν είτε να πουλήσουν ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να δανειστούν για να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες που προβλέπονται για τους οφειλέτες του Δημοσίου, σύμφωνα με έρευνα της Kapa Research που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν την επόμενη χρονιά να πληρώσουν τους φόρους στα ακίνητα (ΦΑΠ, «χαράτσι», φόρος εισοδήματος) φθάνει στο 54%, ενώ άλλο ένα 32% δηλώνουν ότι μάλλον θα ανταποκριθούν, χωρίς όμως να είναι σίγουροι.

Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους ακινήτων στο μέλλον, θα επιλέξουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο, ακόμη και κάτω από την αντικειμενική του αξία, ή να δανειστούν ή ακόμη και να αφήσουν τα ακίνητα να τα κατάσχει το Δημόσιο.

Οι δυσκολίες ήταν ήδη εμφανείς από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς στην ερώτηση ποιους φόρους πλήρωσαν τα τελευταία τρία χρόνια, το 9,3 % των ιδιοκτητών δηλώνουν αδυναμία πληρωμής του τέλους ακινήτων («χαράτσι»), το 8,1% απαντούν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΦΑΠ 2010 και το 5,1% το ΕΤΑΚ του 2009.

Το 5-7%, ανά κατηγορία, έχουν προχωρήσει εξάλλου σε ρυθμίσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ειδικά για το «χαράτσι», το 65% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι το πλήρωσαν μεν αλλά με δυσκολία.

Είναι ενδεικτικό ότι το 54% των ιδιοκτητών δεν έχουν εισοδήματα από τα ακίνητά τους και πληρώνουν μόνο φόρους. Επίσης, ένας στους τέσσερις διαθέτει πάνω από το 30% των εσόδων από ενοίκια για την πληρωμή των φόρων κεφαλαίου (έκτακτες εισφορές, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ) χωρίς να υπολογίζεται ο φόρος εισοδήματος.

 

'Αλλα σημαντικά ευρήματα από την έρευνα είναι τα εξής:

- Η κρίση στη μισθωτική αγορά έχει χτυπήσει κυρίως τα επαγγελματικά ακίνητα, αλλά και τις κατοικίες. Από τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων το 24,7 % έχουν κενά / ελεύθερα ακίνητα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα σπίτια κυμαίνεται στο 12 %.

- Καθολική είναι η μείωση των εισοδημάτων από εκμετάλλευση ακινήτων. Το 24,3% δηλώνουν ότι την τελευταία διετία τα εισοδήματα από ακίνητα μειώθηκαν πολύ, το 60,4% αρκετά, και το 14,1% λίγο. Δηλαδή το 99,1% των ιδιοκτητών υπέστησαν μείωση εισοδημάτων.

- Η συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 80 %) των ιδιοκτητών έχουν κάνει μειώσεις ενοικίων, που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 25%, ενώ πάνω από 50% διαμορφώνεται το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι εισπράττουν τα ενοίκια με καθυστέρηση.

- Συντριπτικό (82,7%) είναι επίσης το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι η μίσθωση ακινήτων είναι δραστηριότητα που αποφέρει ζημιές και όχι κέρδη, ενώ περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι συμφέρει καλύτερα να νοικιάζει κανείς κατοικία, παρά να διαθέτει ιδιόκτητη.

- Το 30% των ιδιοκτητών θεωρούν ότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων τους είναι μεγαλύτερη από την εμπορική, ενώ το 22% θεωρούν ότι οι αντικειμενικές έχουν εξισωθεί με τις εμπορικές. Ήδη, το 11% έχουν επιχειρήσει να πουλήσουν ακίνητα κάτω από την αντικειμενική αξία και το 6 % σε τιμή ίση με την αντικειμενική.

- Ένας στους τέσσερις δανειολήπτες δεν εξοφλεί έγκαιρα τις δόσεις του δανείου, ενώ το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν το δάνειό τους στο μέλλον διαμορφώνεται στο 48%.

- Το 81,8% του πληθυσμού είναι ιδιοκτήτης κάποιου ακινήτου, σπιτιού ή επαγγελματικής χρήσης.

- Το 13% των ιδιοκτητών έχουν κάποιας μορφής αυθαιρεσία. Από αυτούς, λιγότεροι από τους μισούς (46,5%) έχουν προχωρήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης. Όσοι δεν το έχουν κάνει, ζητούν μεταξύ άλλων χαμηλότερα πρόστιμα, μονιμότερη λύση νομιμοποίησης και χαμηλότερες αμοιβές μηχανικών για να προχωρήσουν.

- Το 63% δεν έχουν ασφαλίσει καθόλου την περιουσία τους, επικαλούμενοι κυρίως το κόστος.

-Υψηλή είναι τέλος η αναγνωρισιμότητα της ΠΟΜΙΔΑ (το 61,3% δηλώνουν ότι τη γνωρίζουν) και το 51 % έχουν θετική ή πολύ θετική γνώμη γι' αυτήν.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1414 ατόμων από όλη τη χώρα.

πληροφορίες ΑΠΕ

Προφυλακιστέα κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή η 52χρονη υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Μάρθα Τσαρτσίδου, η οποία

κατηγορείται ότι... είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα των «λευκών» γάμων που «χάριζε» νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα για πλήθος αλλοδαπών.

Η κ. Τσαρτσίδου στην απολογία της δήλωσε πως ότι έκανε το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους. Επιρρίπτει ευθύνες σε μία άλλη συλληφθείσα για την υπόθεση, γνωστή με το όνομα Μαντόνα. Η Μαντόνα στη δική της απολογία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει ότι τίποτα δεν γινόταν χωρίς την κ. Τσαρτσίδου.

Σήμερα απολογήθηκαν οι επτά από τους έντεκα συλληφθέντες για την υπόθεση. Εκτός από την κ. Τσαρτσίδου που κρίθηκε προφυλακιστέα, οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

thestival

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 7:16 το πρωί του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Γαύδου και της Αγ.Γαλήνης Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν σε απόσταση 38 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αγ.Γαλήνης ή 5 χιλιομέτρων ανατολικά της Γαύδου.

Το εστιακό του βάθος εκτιμάται μεταξύ ενός και δέκα χιλιομέτρων. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές

koumarianou
 
Σε ηλικία 82 ετών απεβίωσε η ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό ηθοποιός Ειρήνη Κουμαριανού η οποία νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό με προβλήματα καρδιάς.
Η Ειρήνη Κουμαριανού είχε πολυετή παρουσία στο θέατρο και τον κινηματογράφο, κέρδισε όμως το νεώτερο κοινό υποδυόμενη μια από τις εμβληματικές γιαγιάδες της τηλεοπτικής σειράς Παρά πέντε που υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της.

Η Ειρήνη Κουμαριανού γεννήθηκε το 1931 στο Γαλάτσι. Πρωταγωνίστησε σε αρκετές παραστάσεις κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε πολλές αρχαίες τραγωδίες.

Συμπρωταγωνίστησε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, την Τζένη Καρέζη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και άλλους και έχει στο ενεργητικό της 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: Ιστορία μιας ζωής, Κορίτσια για φίλημα (1965), Δάκρυα για την Ηλέκτρα (1966), Πολύ αργά για δάκρυα, Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968), Η νεράιδα και το παλικάρι (1969) , Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης, Κρίμα το μπόι σου (1970), Ο κατεργάρης, Η εφοπλιστίνα (1971), Η Μαρία της σιωπής, Στον αστερισμό της παρθένου (1973), συμμετοχές στο Θέατρο της Δευτέρας στην ραδιοφωνική του εκδοχή.

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε σειρές όπως Αναστασία, (1994) Προδοσία (1996), Σαν αδελφές (ΕΤ1 - 1998), Alma libre (2001) και Σ' αγαπώ-Μ' αγαπάς ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις Σαββατογεννημένες με αποκορύφωμα το Παρά Πέντε, αμφότερες δουλειές του Γιώργου Καπουτζίδη.

Από τον Φεβρουάριο του 2007 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση Μάρτυρας κατηγορίας της Αγκάθα Κρίστι με την Κάτια Δανδουλάκη, τον Δάνη Κατρανίδη, τον Κώστα Σπυρόπουλο κ.ά.

Περισσότερα Άρθρα...