Κατεψυγμένο κοτόπουλο όπου διαπιστώθηκε παρουσία σαλμονέλας, ανακαλεί από την αγορά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα ο ΕΦΕΤ.

Συσκευασία με σως μπερνέζ ανακαλεί ο ΕΦΕΤ, καθώς διαπιστώθηκε εργαστηριακά ότι περιέχει αλλεργιογόνο ουσία, επομένως το προϊόν πιστοποιήθηκε ακατάλληλο προς βρώσιν.

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου (μπαχαρικά) με στοιχεία: «ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΨΗΣΤΑΡΙΑ- MIX FOR BARBEQUE» με την επωνυμία ANATOLI , με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 31/5/2024 και αριθμό παρτίδας LOT 5131821TS προέλευσης Ε.Ε. σε μεταλλικό περιέκτη των 40 γραμμαρίων.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο των διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε μέλι, την ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας μετρονιδαζόλη που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Ο ΕΦΕΤ προχωρά στην ανάκληση δύο προϊόντων στα οποία εντοπίστηκε σαλμονέλα. Τα προϊόντα παράγονται από την εταιρεία «ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ.» με έδρα στο 2ο χλμ Ε.Ο. ΠΕΛΕΚΑ ΚΕΡΚΥΡΑ.

Στην ανάκληση ρολού κοτόπουλου προχωρά ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Salmonella spp.

Δύσκολη είναι η κατάσταση για την Efood παρά την απολογητικού χαρακτήρα ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην οποία έκανε λόγο για λανθασμένη επικοινωνία την οποία και αποδοκιμάζει.

Περισσότερα Άρθρα...