Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την κατάργηση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Το άρθρο 3 Τροπολογίας, που κατατέθηκε στο Νομοσχέδιο «Εκλογή Δημοτικών & Περιφερειακών Αρχών» του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίζει την παράταση («ανανέωση») στις συμβάσεις προσωπικού για την καθαριότητα σχολικών μονάδων.

Αισιοδοξία* ότι η Ελλάδα μετά την πανδημία θα έχει μια «ισχυρή ανάκαμψη», πολύ καλύτερη από τις πρόσφατες αισιόδοξες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέφρασε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. (...)

Υπεγράφησαν, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, Υπουργικές Αποφάσεις για την χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων των Δήμων της Χώρας, με την κατανομή ποσών από τους «Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους».

Αίτημα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) μετέφερε στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κατά την ακρόαση Φορέων για το υπό ψήφιση εκλογικό Νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα με την Τροποποίηση της υπ’ αρ. 0.1503/27.3.2020 (Β’ 1256) κοινής υπουργικής απόφασης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Περισσότερα Άρθρα...