Μια σημαντική ανατροπή στο σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων, που ελάχιστα έχει απασχολήσει το δημόσιο διάλογο, φέρνει το εκλογικό Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, η διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε χθες 18η Μαρτίου.

Τρεις μήνες μετά την πιλοτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών για αντικατάσταση άδειας οδήγησης για την Περιφέρεια Κρήτης, η εφαρμογή επεκτείνεται και στην Περιφέρεια Αττικής.

Δημοσιεύθηκαν οι δύο Αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για την απόδοση τη 2ης τακτικής δόσης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) του 2021 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Με το άρθρο 30 Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που ετέθη σε επίσημη δημόσια διαβούλευση χθες 23/2, τροποποιούνται για πολλοστή φορά οι αρμοδιότητες των οργάνων διοίκησης Δήμων και Περιφερειών.

Η Κεντρική Ένωση ∆ήμων Ελλάδας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Κόμβου Υπηρεσιών govHUB που έχει δημιουργήσει το προηγούμενο διάστημα και σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης, την ΑΑ∆Ε και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ∆ημόσιας ∆ιοίκησης, προσφέρει στους πολίτες των ∆ήμων όλης της χώρας πρόσβαση σε μια νέα υπηρεσία.

Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν σήμερα, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης ∆ήμων Ελλάδας, ∆ημήτρης Παπαστεργίου και τους ∆ημάρχους της Αττικής με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και ∆ιαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους .

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του έργου «Δράσεις ψηφιακής εκπαίδευσης και ψηφιακού εγγραμματισμού στην Περιφέρεια Αττικής». Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» 2014 – 2020.

Περισσότερα Άρθρα...